Football Talk

Αλμέιδα: «Ανοιχτός στο δίδυμο Πόνσε - Γκαρσία»

Αλμέιδα: «Ανοιχτός στο δίδυμο Πόνσε - Γκαρσία»
Τι ανέφερε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου, μετά το ΑΕΚ - ΟΦΗ (28/01, 3-0), για τα γκολ του Πόνσε, τον «ανταγωνισμό» με τον Γκαρσία, αλλά και τη φυγή του Μοχαμάντι.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ, στη συνέντευξη Τύπου στην OPAP Arena:

Για το αν ήταν μία «όμορφη μέρα στη δουλειά»;

«Πρώτα απ’ όλα καλησπέρα. Θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Πιστεύω ότι δουλέψαμε αρκετά καλά. Ο αντίπαλος κατά περιόδους τα πήγε πολύ καλά, αλλά νομίζω ότι μπορέσαμε και τον ξεπεράσαμε. Είμαι χαρούμενος με τον τρόπο, γιατί επιμείναμε, για τους παίκτες που έβαλαν τα γκολ. Ήταν μια καλή ημέρα».

Για τον Ραντόνια κι αν έμεινε ικανοποιημένος στο πρώτο του φετινό ματς;

«Ναι, έμεινα χαρούμενος. Πρώτα απ’ όλα για τη λειτουργία της ομάδας. Και πιστεύω αυτά τα νεαρά παιδιά «εκμεταλλεύονται» την ευκαιρία που τους δίνεται. Δεν είναι εύκολο να μπαίνεις σε μία ομάδα που πέρυσι έκανε το νταμπλ και φέτος παλεύει πάλι για το πρωτάθλημα. Άρα πιστεύω σε αυτή τη διαδικασία που ακολουθούμε είναι χαρούμενος γιατί τα πάνε πολύ καλά».

Αν ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας μετά την πρώτη «κενή» εβδομάδα;

«Έμεινα ικανοποιημένος γιατί είχαμε καλή λειτουργεία. Κερδίσαμε ξανά. Βάλαμε τρία γκολ. Κάναμε κάποιες αλλαγές με τους νεαρούς παίκτες και δουλεύουμε ως ομάδα. Αλλά ακόμα δεν παρατηρείται κάποια μεγάλη αλλαγή πλέον επειδή είχαμε μια εβδομάδα να δουλέψουμε. Ακολουθούμε μία διαδικασία και ελπίζουμε όσο περνάει ο καιρός να βελτιωνόμαστε. Είδαμε σήμερα ότι αλλαγές έγιναν στο 70’. Γιατί η ομάδα πήγαινε καλά».

Για τον τραυματισμό του Σιμάνσκι και το γεγονός ότι στο ματς με τον Αστέρα θα λείπει και ο τιμωρημένος Γιόνσον από τον άξονα;

«Για το επόμενο ματς θα αρχίσω να σκέφτομαι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Έχουμε παίκτες να παίξουν αυτή τη θέση - με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Είμαστε καλά ως ομάδα. Οπότε δεν με ανησυχεί».

Για την αποχώρηση του Μοχαμάντι;

«Ο Μοχαμαντί μου άφησε μια εξαιρετική εικόνα. Χαίρομαι γι’ αυτόν. Οσο καιρό τον προπόνησα ως παίκτη, έχω μία εξαιρετική εντύπωση ως πολύ καλό επαγγελματία. Ως πάρα πολύ καλό άνθρωπο. Μένω ότι είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Του εύχομαι τα καλύτερα. Να του πάνε όλα καλά. Σε κάποιες θέσεις έχουμε τρεις παίκτες ανά θέση και έχουμε μία διοργάνωση. Θα επιστρέψει ο Χατζισαφί και αν σκεφτούμε την πρόοδο του Πήλιου είμαστε καλά σε αυτή τη θέση».

Αν αλλάζει η ιεραρχία των φορ της ΑΕΚ μετά τα γκολ του Πόνσε, όταν γυρίσει ο Γκαρσία;

«Ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Ο καθ’ ένας θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του. Ο Λιβάι για εμάς είναι παίκτης πολύ σημαντικός. Οσες φορές συμμετείχε μπόρεσε και σκόραρε. Είναι παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αυτό μας δίνει κάτι έξτρα για την ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι όλοι δουλεύουν για την ΑΕΚ. Όλοι μαζί για την ομάδα. Οπότε με βάση τα διαφορετικά χαρακτηριστικά τους άλλες φορές άλλες φορές είναι κατάλληλος ο ένας, άλλες ο άλλος. Όμως το σημαντικό είναι η ομάδα. Σήμερα ο Φαν Βέερτ μπήκε 10 λεπτά περίπου. Χαίρομαι για τον ίδιο, γιατί αυτό σημαίνει ότι εκμεταλλεύεσαι τα 10 λεπτά που σου δίνει ο προπονητής. Αυτό κάνει τον προπονητή να σκέφτεται. Αυτή είναι η καλύτερη «διαμαρτυρία» που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής προς τον ποδοσφαιριστή του. Αυτός είναι ο ανταγωνισμός που απαιτώ να υπάρχει, γιατί είναι προς όφελος της ομάδας. Με χαροποιεί πραγματικά γιατί ο Τομ δουλεύει καθημερινά, ήσυχα, ήρεμα, έχει συμμετέχει λίγο και εδώ σήμερα ήταν η ανταμοιβή του».

Αν θα μπορούσε να δούμε μαζί Πόνσε και Γκαρσία;

«Θα μπορούσαν. Δεν μπορώ να πω «όχι» σε καμία περίπτωση. Ειμαι ανοιχτός…»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0