Football Talk

ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0: Πόνσε απ' τα παλιά και... πάλι, πρώτη και περιμένει! (video)

ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0: Πόνσε απ' τα παλιά και... πάλι, πρώτη και περιμένει! (video)

Ασταμάτητος μοιάζει να είναι Πόνσε και μετά το χατ – τρικ στο Περιστέρι, πέτυχε άλλα δύο τέρματα στη νίκη της ΑΕΚ επί του ΟΦΗ στην OPAP Arena (3-0, 27/01).

Ο φόβος και ο τρόμος των αμυντικών έχει αρχίσει να (ξανά) γίνεται ο Εζέκιελ Πόνσε. Ο Αργεντινός δείχνει πως η βραδιά στο Περιστέρι δεν ήταν απλώς ένα… πυροτέχνημα και καθόρισε την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, με δύο δικά του τέρματα (3-0, 27/01), πριν τελειώσει το παιχνίδι ο Φαν Βέερτ για την 20η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Η ΑΕΚ πήρε το «τρίποντο» και πλέον θα δει χωρίς άγχος το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής, στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Ο νικητής θα κρατάει στα… χέρι του την κορυφή, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας στην πρώτη θέση θα βρίσκονται και οι τρεις «αγκαλιά», ισόβαθμες.

Η πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού ανήκει στην ΑΕΚ. Ο Άμραμπατ στο 21ο λεπτό έκανε μία «γλυκιά» σέντρα από τα δεξιά στο κεφάλι του Πόνσε. Ο Αργεντινός όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Σωτηρίου.

Η Ένωση έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή της με τον Γκατσίνοβιτς και… ξεχύθηκε στην αντεπίθεση. Με μία ωραία συνεργασία, ο Πόνσε βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα και τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 1-0 στο 28ο λεπτό.

Ξανά γκολ για τον Αργεντινό μετά το χατ-τρικ που πέτυχε απέναντι στον Ατρόμητο την προηγούμενη αγωνιστική.

Μεγάλη επέμβαση του Σωτηρίου στην προσπάθεια του Γκατσίνοβιτς στο 40’, με τον Έλληνα κίπερ να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Σέρβος απείλησε ξανά στο 41ο λεπτό με δυνατό σουτ από πλάγια θέση, στα όρια της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΟΦΗ έγινε πιο απειλητικός στο δεύτερο ημίχρονο και στο 53’ ήρθε η πρώτη καλή φάση των Κρητικών στο παιχνίδι. Ο Θόραρσον πάσαρε στον Φελίπε, με τον Βραζιλιάνο να μην μπορεί να νικήσει τον Στάνκοβιτς.

Η Ένωση έδειξε να… καθαρίζει το παιχνίδι στο 67ο λεπτό. Ο Έκι Πόνσε έφυγε στον κενό χώρο, πρόλαβε τον Σωτηρίου, τσίμπησε την μπάλα, και με δεύτερη προσπάθεια, με όμορφη «λόμπα», έστειλε την μπάλα και πάλι στα δίχτυα, για το 2-0 (28/01) στην OPAP Arena.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε ιδανικά για τους «κιτρινόμαυρους», με το Φαν Βέερτ να εκμεταλλεύεται τα λάθη στην άμυνα των Κρητικών στις καθυστερήσεις και να γράφει το τελικό 3-0.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Πήλιος, Κάλενς, Βίντα, Ραντόνια, Γιόνσον, Πινέδα (74’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (74’ Ελίασον), Άμραμπατ, Τσούμπερ (74’ Αραούχο), Πόνσε

ΟΦΗ (Π. Μελ): Σωτηρίου, Λάρσον, Θοράρισον, Μπρέσαν, Λαμπρόπουλος, Γκαγέγκος, Γκλάζερ, Μπακού (65’ Ντίκο), Μπάκιτς, Αμπάντα (46’ Ριέρα), Φελίπε

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0