Football Talk

Κι όμως, ο Πόνσε ξεπέρασε σε... ταχύτητα αυτόν του 2019, «μέσα» σε δύο ματς! (video)

Κι όμως, ο Πόνσε ξεπέρασε σε... ταχύτητα αυτόν του 2019, «μέσα» σε δύο ματς! (video)
Ο δρόμος προς τα 16 γκολ της σεζόν 2018/19, είναι ακόμη μακρύς. Υπάρχει, όμως, μία στατιστική κατηγορία, στην οποία ο φετινός Έκι Πόνσε, υπερέχει αυτού, της πρώτης -και καυτής- θητείας του στην ΑΕΚ!
Συζητιόταν ολόκληρη την εβδομάδα, πως το χατ-τρικ του Έκι Πόνσε στο Περιστέρι, μετά από περίπου τέσσερις μήνες δίχως γκολ, ίσως ήταν ό,τι χρειαζόταν για να «πάρει» ξανά μπρος και να θυμηθεί κάτι από τα παλιά.

Αν όντως έγινε; Είναι νωρίς για να ειπωθεί με βεβαιότητα. Πάντως, το ότι βρήκε δίχτυα για δεύτερη σερί αγωνιστική, και μάλιστα δύο φορές, είναι καλός οιωνός.

Ο δρόμος μέχρι τα 16 γκολ εκείνης, της πρώτης και καυτής του σεζόν στην ΑΕΚ, είναι μακρύς. Πάντως, ήδη, έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε μία πολύ σημαντική στατιστική κατηγορία, την τότε εκδοχή του!


 
Συγκεκριμένα, με το πέμπτο και έκτο του γκολ στη φετινή Stoiximan Super League, μέσα σε 625', επιβεβαιώσε πως χρειάζεται 104 λεπτά παιχνιδιού, για να βρει δίχτυα. Τότε, με 16 γκολ σε 2092', βέβαια, «έκλεισε» τη σεζόν με ένα γκολ, ανά 130'!

Προφανώς, η απόσταση των 16 γκολ με τα έξι είναι πολύ μεγάλη. Πολύ μεγάλη απόσταση, ωστόσο, υπάρχει και στον χρόνο συμμετοχής.

Ο Πόνσε φέτος έχει αγωνιστεί τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, σαν να έπαιξε σε επτά ολόκληρα 90λεπτα, ενώ τότε, περίπου σε 23!

Κανείς δεν ξέρει πού θα «σταματήσει» ο Αργεντίνος φορ. Άλλωστε, υπάρχουν άλλες έξι αγωνιστικές στην κανονική διάρκεια, και άλλες δέκα στα Play Offs.

Το timing, πάντως, είναι ιδανικό για την ΑΕΚ, αφού εν τη απουσία του Λιβάι Γκαρσία, ο Έκι Πόνσε κάνει το step up, δικαιώνοντας όσους τον πίστεψαν και επέμειναν για την απόκτησή του το καλοκαίρι του 2023.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0