Football Talk

Μίλαν - Μπολόνια 2-2: Δεν αρκούσε ο τρομερός Λόφτους-Τσικ, ισοφάριση στο φινάλε για τους φιλοξενούμενους!

Μίλαν - Μπολόνια 2-2: Δεν αρκούσε ο τρομερός Λόφτους-Τσικ, ισοφάριση στο φινάλε για τους φιλοξενούμενους!
Σε μία αναμέτρηση με πολλές συγκινήσεις, Μίλαν και Μπολόνια έμειναν στην ισοπαλία με το τελικό 2-2 να διαμορφώνεται στις καθυστερήσεις από τους φιλοξενούμενους. Τρία πέναλτι στο ματς, μόνο το ένα μπήκε και ήταν αυτό που έδωσε τον πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του Μότα.

Το Τζιουζέπε Μεάτσα φιλοξένησε τις Μίλαν και Μπολόνια για την 22η στροφή της Serie A, σε μια αναμέτρηση με πολλή ένταση, τρία πέναλτι, μία ανατροπή και τελικά... ισοπαλία!

Μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα, η Μίλαν ανέβασε ρυθμούς και η πρώτη καλή ευκαιρία του ματς ήρθε στο 19’ με τον Λεάο, το σουτ του οποίου εξουδετερώθηκε από τον Σκορούπσκι.

Η Μπολόνια απάντησε δέκα λεπτά μετά, όταν σε φάση διαρκείας ο Ζίρκζι βρέθηκε στο σωστό σημείο και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με κοντινό πλασέ. Οι «ροσονέρι» πίεσαν για να φτάσουν στην ισοφάριση και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες αρχικά με τον Κιάερ και στη συνέχεια με τον Πούλισικ, με αμφότερους να στέλνουν τη μπάλα άουτ.

Η μεγαλύτερη χαμένη στιγμή ήρθε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Κιάερ κέρδισε πέναλτι μετά από απρόσεκτη προβολή του Φέργκιουσον, ο Ολιβιέ Ζιρού ανέλαβε την εκτέλεσή του, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει από τα έντεκα βήματα, με τον Σκορούπσκι να καπακώνει τη μπάλα.

Η Μίλαν δεν πτοήθηκε από αυτή την εξέλιξη. Με τη συμπλήρωση του 45ου λεπτού, ο Λόφτους-Τσικ έκανε το 1-1 με κοντινή προβολή μετά από το κάθετο γύρισμα του Καλάμπρια, προτού οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, η Μπολόνια μπήκε με όρεξη και έφτασε κοντά στο γκολ με τον Ζίρκζι να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Η Μίλαν δυσκολεύτηκε αρκετά να δημιουργήσει ευκαιρίες και απείλησε στο 70’ με τον Λεάο που αιφνιδιάστηκε από την πορεία της μπάλας, με αποτέλεσμα να τη στείλει άουτ από καλή θέση. Τρία λεπτά μετά, ο ίδιος, με μία εκπληκτική κούρσα, πάτησε περιοχή και ανατράπηκε από τον Ντε Σιλβέστρι, κερδίζοντας το δεύτερο πέναλτι των γηπεδούχων στο ματς.

Ούτε και τώρα, όμως, νικήθηκε ο Σκορούπσκι, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Η Μίλαν συνέχισε να πιέζει και έφτασε τελικά στην ανατροπή με τον Λόφτους-Τσικ να σκοράρει στο 83’ για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση με καρφωτή κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Φλορέντσι.

Οι «ροσονέρι» είδαν τη χαρά τους να διαρκεί ελάχιστα, καθώς έξι λεπτά μετά ο Τερατσιάνο που μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο ανέτρεψε τον Φέργκιουσον και η Μπολόνια κέρδισε πέναλτι. Ο Ορσολίνι κατάφερε αυτό που Ζιρού και Ερνάντες δεν έκαναν νωρίτερα, ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έκανε το τελικό 2-2.



Στην 3η θέση η Μίλαν με 46 βαθμούς και τέλος στο σερί των τεσσάρων νικών, 7η η Μπολόνια με 33 βαθμούς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μίλαν (Σ. Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια (59’ Φλορέντσι), Κιάερ, Γκάμπια, Ερνάντες, Αντλί (59’ Μούσα), Ρέιντερς, Πούλισικ (87’ Τερατσιάνο), Λοφοτυς-Τσικ, Λεάο (87’ Όκαφορ), Ζιρού (60’ Γιόβιτς)

Μπολόνια (Τ. Μότα): Σκορούπσκι, Ντε Σιλβέστρι (82’ Λουκουμί), Μπεουκέμα, Καλαφιόρι, Κείστιανσεν, Φρόιλερ, Έμπισερ (66’ Μόρο), Φέργκιουσον, Φαμπιάν, Ουρμπάνσκι (66’ Σελεμέκερς), Ζίρκζι (82’ Ορσολίνι)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0