Football Talk

Έχει καταλάβει κανείς τι ρεκόρ «έσπασε» η Μέιντστοουν στο FA Cup; Η πρόκριση, οι πανηγυρισμοί και το… 1978! (video)

Έχει καταλάβει κανείς τι ρεκόρ «έσπασε» η Μέιντστοουν στο FA Cup; Η πρόκριση, οι πανηγυρισμοί και το… 1978! (video)

FA Cup. Εκεί που καταργείται η λογική. Εκεί που παύει να υφίσταται κάθε λογής πρόβλεψη. Μία ακόμη απόδειξη; Η πρόκριση της Μέιντστοουν από την 6η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, κόντρα στην Ίπσουιτς, που είναι 2η στην Championship. Τεράστιο «διπλό», το πρώτο της μετά από 2,5 μήνες, με τις αντιδράσεις στο σφύριγμα της λήξης να είναι… επικές!

Μπορεί κανείς να διανοηθεί τι κατάφερε η Μέιντστοουν απέναντι στην Ίπσουιτς της Championship; Είναι πράγματι «τρελό». Είναι πράγματι κάτι που ουδείς περίμενε, πριν από την έναρξη της συνάντησης.

Τότε που ο Τζορτζ Ελοκόμπι άφησε την ομάδα του, μετά την άφιξή της στο γήπεδο της αντιπάλου τους, βγήκε έξω και συνάντησε τον κόσμο της Μέιντστοουν, ο οποίος έκανε χιλιόμετρα για να την υποστηρίξει.

Μίλησε μαζί τους και τους υποσχέθηκε πως θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Και πράγματι, αυτό ακριβώς συνέβη. Η Μέιντστοουν πάλεψε, κατέγραψε δύο τελικές προσπάθειες, σκόραρε και στις δύο και πέρασε νικηφόρα με 2-1 από το «σπίτι» της αντιπάλου της.

Ο Ρέινολντς άνοιξε το σκορ με απίθανο γκολ και ο Κορνέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες προκρίσεις στην ιστορία του θεσμού. Οι δύο ομάδες απέχουν 97 θέσεις. Είναι «τρελό» και συνάμα ιστορικό, καθώς πρόκειται για το πρώτο club που δεν ανήκει στις πέντε πρώτες κατηγορίες, αλλά συνεχίζει στον 5ο γύρο του θεσμού, μετά την Blyth Spartans, το 1978!

Οι αντιδράσεις στα γκολ είναι μοναδικές, αλλά αυτό που συνέβη μετά το σφύριγμα της λήξης, δεν περιγράφεται. «Τα καταφέραμε», φώναζαν. Και ποιος να τους πει… τι!

Πηγή: www.england365.gr

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0