Football Talk

Γκουαρδιόλα: «O Kλοπ παίρνει μαζί του και ένα κομμάτι της δικής μου Σίτι»! (video)

Γκουαρδιόλα: «O Kλοπ παίρνει μαζί του και ένα κομμάτι της δικής μου Σίτι»! (video)

Δηλώσεις που αποτελούν μνημείο σεβασμού και ένδειξη αναγνώρισης της αξίας του αντιπάλου. Κλοπ και Γκουαρδιόλα υπήρξαν υπεύθυνοι για ορισμένες από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές μάχες όλων των εποχών. Με αφορμή την αποχώρηση του Γερμανού από τη Λίβερπουλ, ο Ισπανός έπλεξε το εγκώμιο του Κλοπ, εκφράζοντας την βεβαιότητά του πως ο Γερμανός δεν θα καταφέρει να ζήσει για πολύ καιρό μακριά από τους πάγκους και πως θα επιστρέψει!

Ο Ισπανός, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη νίκη – πρόκριση της ομάδας του απέναντι στη Τότεναμ για το FA Cup, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος (μάλλον αιφνιδιαστικά) ανακοίνωσε πως στο τέλος της σεζόν αποχωρεί από τον πάγκο της Λίβερπουλ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφου, ο Πεπ δήλωσε πως η απόφαση του Γερμανού τον εξέπληξε λίγο. «Είναι ένας απόλυτα απίστευτος προπονητής, δεν τον ξέρω πολύ καλά αλλά πιστεύω ότι είναι και ένας απίστευτος άνθρωπος επίσης. Είχα την αίσθηση πως εάν και όταν ο Κλοπ αποχωρούσε θα έπαιρνε μαζί του και ένα κομμάτι της δικής μου ομάδας, της Σίτι (εξαιτίας της αντιπαλότητας και της μεγάλης σημασίας που απέκτησαν τα παιχνίδια της Σίτι με τη Λίβερπουλ). Η Λίβερπουλ του Κλοπ, όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής μας. Πιστεύω ότι θα λείψει από τη Premier και εμένα προσωπικά όμως θα μου λείψει. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος γιατί χωρίς αυτόν θα κοιμάμαι πλέον λίγο καλύτερα, ιδίως τις νύχτες πριν από τα παιχνίδια με τη Λίβερπουλ. Του εύχομαι τα καλύτερα. Μπορεί να μην το παραδέχεται, αλλά θα επιστρέψει».

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι απάντησε και σε σχέση με τον ισχυρισμό του Γερμανού πως αποχωρεί γιατί νιώθει πως ξεμένει από ενέργεια. «Αυτό συμβαίνει σε όλους τους προπονητές. Όταν είσαι πάρα πολλά χρόνια σε ένα μέρος είναι κάτι που συμβαίνει. Αισθάνθηκα το ίδιο στη Βαρκελώνη, συνεπώς είναι ένα επιχείρημα που το καταλαβαίνω απόλυτα» υποστήριξε.

Σε ότι αφορά τέλος, τον αντίκτυπο που θα έχει στην ομάδα η είδηση της αποχώρησης του Γιούργκεν Κλοπ από τον πάγκο της ομάδας το καλοκαίρι, ιδίως σε μία χρονιά που η ομάδα πηγαίνει τόσο καλά, ο Πεπ αποκρίθηκε πως «η Λίβερπουλ όλα αυτά τα χρόνια ήταν μία ομάδα που κυνηγούσε όλους τους τίτλους που μπορούσε να διεκδικήσει. Είναι μία ομάδα που έχει υψηλό επίπεδο συνέπειας και εκτιμώ ότι το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει μέχρι την τελευταία ημέρα του Κλοπ στον πάγκο» απάντησε ο Καταλανός προπονητής για τον μεγάλο αντίπαλό του.

Ακούστε τις δηλώσεις του Πεπ Γκουαρδιόλα στο βίντεο που ακολουθεί:

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0