Football Talk

FA Cup: Συνεχίζει η Σίτι με «λυτρωτή» Άκε στο φινάλε, όλα ανοιχτά στα υπόλοιπα ματς!

FA Cup: Συνεχίζει η Σίτι με «λυτρωτή» Άκε στο φινάλε, όλα ανοιχτά στα υπόλοιπα ματς!

Με τον Άκε να πετυχαίνει το «χρυσό» γκολ στο φινάλε, η Μάντσετσερ Σίτι απέκλεισε την Τότεναμ στην έδρα της, νικώντας με 1-0 (26/01)! Όλα ανοιχτά στα υπόλοιπα παιχνίδια του 4ου γύρου, που διεξήχθησαν την Παρασκευή, καθώς τρία ματς έληξαν ισόπαλα!

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Στο μεγάλο ντέρμπι του 4ου γύρου του FA Cup, Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι έδειχναν να αλληλοεξουδετερώνονται, αλλά ο Άκε ήταν εκείνος που κατάφερε να πετύχει το ιστορικό, πρώτο γκολ στη νέα έδρα των «σπιρουνιών».

Ο Ολλανδός βρήκε δίχτυα στο φινάλε του παιχνιδιού, έγραψε το 0-1 (26/01) και έτσι, έδωσε το εισιτήριο για τους «16» στους πρωταθλητές Αγγλίας!

Οι «πολίτες» μπορεί να βρήκαν πολύ γρήγορα το γκολ με τον Μπομπ, μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, ωστόσο έπειτα από παρέμβαση του VAR, το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Έπειτα, οι δύο ομάδες δεν έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση να ρισκάρουν. Χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη καλή στιγμή μετά από το ακυρωμένο γκολ, ήταν ένα σουτ του Άλβαρες που απομάκρυνε η άμυνα των γηπεδούχων, στο 48’.

Έκτοτε, η ομάδα του Γκουαρδιόλα πίεσε για να βρει γκολ πρόκρισης, ιδίως στα τελευταία λεπτά. Είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες με Μπερνάρντο Σίλβα και Κέβιν Ντε Μπρόινε, αλλά πρώτα ο Βικάριο είχε απάντηση και έπειτα, η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Βέλγο.

Ο Ντοκού είχε και εκείνος την ευκαιρία του στο 86’, αλλά ξανά τον γκολκίπερ της Τότεναμ να έχει απάντηση.

Η «λύτρωση» θα ερχόταν τελικά από τον Ακέ στο 88’! Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η μπάλα έμεινε στη μικρή περιοχή της Τότεναμ και ο Άκε ήταν εκεί που έπρεπε, για να την στείλει στα δίχτυα και να χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα του!

Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Κόβεντρι 1-1

Επαναληπτικός θα χρειαστεί στο ζευγάρι της Σέφιλντ Γουένσντεϊ με την Κόβεντρι, καθώς οι δύο ομάδες περιορίστηκαν στο ισόπαλο 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν αρχικά με γκολ του Τορπ, στο 45ο λεπτό, αλλά δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα πρόκρισης που είχαν στα χέρια τους.


Η Σέφιλντ, βρήκε το «χρυσό» γκολ με τον Γκασάμα στο 84’ και κάπως έτσι, έφερε την απόλυτη ισορροπία, που οδηγεί σε ρεβάνς στην έδρα της Κόβεντρι.

Τσέλσι - Άστον Βίλα: 0-0 

Σε μία αναμέτρηση που πολλοί περίμεναν γκολ και θέαμα απογοητεύτηκαν από το… άνοστο 0-0 (26/01). Τσέλσι και Άστον Βίλα δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο Στάμφορντ Μπριντζ και θα ανανεώσουν το… ραντεβού τους στο Βίλα Παρκ, εκεί όπου θα κριθεί η πρόκριση στους «16» του FA Cup.

Ο Τίλεμανς επιχείρησε ένα μακρινό σουτ στο 10ο λεπτό, με την μπάλα όμως να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια του αντίπαλου κίπερ.

Η απάντηση από πλευράς Τσέλσι ήρθε στο 17’ από τον Μαντουέκε. Ο Άγγλος μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά το συρτό σουτ που δοκίμασε δεν ήταν αρκετό για να νικήσει τον Μαρτίνες.

Ο Αργεντινός κίπερ είπε νέο «όχι» στον Μαντουέκε στο 30ο λεπτό, με τον τερματοφύλακα της Βίλα να δείχνει τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του.

Ο Κας έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ, όταν βρέθηκε στο 74’ απέναντι από τον Πέτροβιτς σε θέση τετ-α-τετ, αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά.

Μπρίστολ Σίτι - Νότιγχαμ Φόρεστ 0-0

Μπρίστολ Σίτι και Νότιγχαμ Φόρεστ έμειναν εξίσου στο 0-0 (26/01). Οι «κόκκινοι» δεν κατάφεραν να δείξουν την διαφορά ποιότητας που έχουν στο ρόστερ τους απέναντι σε μία ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας και η λευκή ισοπαλία αφήνει ανοικτούς τους λογαριασμούς ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η Μπρίστολ Σιτι έδειξε σε στιγμές τα… δόντια της χωρίς όμως να καταφέρει να νικήσει τον Τέρνερ και τα πάντα πλέον θα κριθούν στην έδρα της Φόρεστ.


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0