Football Talk

Ο Γκριεζμάν έπαθε… Τέρι και Μπακασέτα: Ένα γλίστρημα μακριά από το γκολ! (video)

Ο Γκριεζμάν έπαθε… Τέρι και Μπακασέτα: Ένα γλίστρημα μακριά από το γκολ! (video)

Είχε την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά ο Γκριεζμάν «σπατάλησε» το πέναλτι, επειδή… γλίστρησε! Μία φάση που μας επαναφέρει στη μνήμη κάποια παρόμοια, γνωστά περιστατικά!

Να είσαι μία… ανάσα μακριά από το γκολ και ένα γλίστρημα να καταστρέφει την προσπάθειά σου. Σε μία τέτοια «παγίδα» έπεσε ο Αντουάν Γκριεζμάν κόντρα στη Σεβίλλη στο Μετροπολιτάνο.

Η Ατλέτικο έδινε «μάχη» με τους Ανδαλουσιανούς, για μία θέση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Copa Del Rey και στο 25ο λεπτό, είχε τη «χρυσή» ευκαιρία να ανοίξει το σκορ από την λευκή βούλα.

Ο Γάλλος σταρ ανέλαβε την εκτέλεση. Σε ολόκληρη την καριέρα του έχει ευστοχήσει σε 23 περιπτώσεις, ενώ δεν είχε καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα 12 φορές. Αυτή έμελλε να είναι η 13η και… φαρμακερή!

Το νούμερο ήταν πραγματικά «γρουσούζικο», όπως αποδείχθηκε. Ο Γκριεζμάν γλίστρησε λίγο πριν σουτάρει, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει μακριά από την εστία! Για καλή του τύχη, ο Ντεπάι σκόραρε στο 79ο λεπτό, δίνοντας την πρόκριση στους «ροχιμπλάνκος»!

Η συγκεκριμένη εκτέλεση πάντως, «ξυπνά» μνήμες και άλλων γνώριμων, παρόμοιων περιστατικών. Ας δούμε πέντε χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Τζον Τέρι

Δεν γίνεται να ξεχάσεις το πέναλτι του Τζον Τέρι. Ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός είχε την ευκαιρία να χαρίσει το τρόπαιο του Champions League στην Τσέλσι, στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στήνει την μπάλα απέναντι από τον Φαν Ντερ Σαρ, παίρνει φόρα, αλλά γλιστράει και στέλνει την προσπάθειά του στο δοκάρι! Ένα «μοιραίο» χτύπημα, που έμελλε να δώσει τελικά την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά» στην ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ντέιβιντ Μπέκαμ

Ακόμα ένας Άγγλος στη συγκεκριμένη λίστα. Ο Μπέκαμ φορούσε τη φανέλα με το εθνόσημο και είχε την ευκαιρία με πέναλτι, να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τουρκία.

Έπαθε όμως… Γκριεζμάν, η μπάλα κατέληξε πολλά μέτρα πάνω από την εστία και το 0-0, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων των προκριματικών του Euro 2004, παρέμεινε ως το τέλος.

Τάσος Μπακασέτας

Σε παρόμοια κατάσταση, είχε βρεθεί και ο Τάσος Μπακασέτας, όχι πολύ καιρό πριν. Τον Φεβρουάριο του 2023, η Τραμπζονσπόρ αντιμετώπιζε τη Βασιλεία για τη νοκ-άουτ φάση του Conference League.

Με το σκορ στο 1-0, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μπορούσε να ισοφαρίσει από την άσπρη βούλα, στο 26ο λεπτό. Ένα… γλίστρημα όμως, ήταν αρκετό για να του το στερήσει, με την τουρκική ομάδα να γνωρίζει τελικά την ήττα με 2-0 και μαζί τον αποκλεισμό.

Γουέιν Ρούνεϊ

Πίσω στον Σεπτέμβριο του 2011, άτυχος είχε σταθεί και ο Γουέιν Ρούνεϊ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετώπιζε την Τσέλσι για την Premier League.

Ο Άγγλος φορ ανέλαβε το χτύπημα από τα 11 βήματα, αλλά όπως και οι προαναφερθέντες, την «πάτησε»!

Αντριέν Ρεγκατέν

Κλείνουμε, με μία ελληνική περίπτωση. Στο Πανθεσσαλικό, ο Βόλος «μονομαχούσε» με την ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα και ο Ρεγκατέν μπορούσε να σκοράρει με πέναλτι στο 39’, για να βάλει μπροστά τους γηπεδούχους.

Το αποτέλεσμα; Γνωστό! Με τον Βόλο στο φινάλε να ηττάται με 3-1.


Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0