Football Talk

​Ινιάκι & Νίκο Γουίλιαμς: Θα λύσουν οι Basques Brothers, τα μάγια μιας 40χρονης «κατάρας» για την Αθλέτικ; (video)

​Ινιάκι & Νίκο Γουίλιαμς: Θα λύσουν οι Basques Brothers, τα μάγια μιας 40χρονης «κατάρας» για την Αθλέτικ; (video)
Δεξί «κροσέ» ο Ινιάκι, αριστερό ο Νίκο, και νοκ-άουτ η Μπαρτσελόνα! Και με τη Ρεάλ Μαδρίτης επίσης εκτός Copa del Rey, τα δύο αδέρφια κάνουν την Αθλέτικ Μπιλμπάο να πιστεύει πως το τέλος της «κατάρας του νταμπλ του '84», πλησιάζει!
Επί χρόνια ολόκληρα, ο Ινιάκι Γουίλιαμς λογιζόταν ως το next big thing της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Πλέον, όμως, είναι ο μεγάλος της σταρ! Αν ένας τέτοιος σύλλογος, έχει «χώρο» για τέτοιους χαρακτηρισμούς.Έφυγε άρον-άρον από την Ακτή του Ελεφαντοστού, μετά τον αποκλεισμό της Γκάνας από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, και βρέθηκε στο Σαν Μαμές, για να δώσει το «παρών», στον μονό προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα, για το Copa del Rey.Κι όπως φάνηκε, άξιζε τον κόπο!
 
Μαζί με τον 21χρονο αδερφό του, Νίκο Γουίλιαμς, «καθάρισαν» στην παράταση. Ο πρώτος σκόραρε στο 105+2' και ο δεύτερος στο 120+1', μετά από ασίστ του πρώτου, για να διαμορφώσουν το τελικό 4-2 και να επιβεβαιώσουν, πως οι Βάσκοι ζουν στον «αστερισμό» τους.Ο Ίκερ Μουνιαΐν, ήταν και παραμένει ο φύσει ηγέτης της Αθλέτικ. Έστω και όχι για καθαρά αγωνιστικούς λόγους, πλέον. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, είναι ο «αρχιτέκτονας» της φετινής ομάδας. Τα αδέρφια Γουίλιαμς, όμως, είναι ο σταρ του σήμερα και ο σταρ του αύριο! Είναι δύο πολύ καλοί λόγοι, ώστε να ελπίζει ο σύλλογος, ότι το κοντέρ των 40 χρόνων χωρίς τίτλο, μετά το νταμπλ του '84, ίσως φέτος μηδενίσει!Κι αν νομίζετε πως δεν θυμάστε τίποτα από εκείνη την περίοδο της Αθλέτικ, κάνετε λάθος!Ίσως, οι επιδόσεις των Βάσκων στο πρωτάθλημα της σεζόν 1983/84 σας διαφεύγουν. Ίσως να μην ξέρετε καν, πως «αρχιτέκτονας» εκείνης της ομάδας, ήταν ο Χαβιέρ Κλεμέντε. Έχετε δει σίγουρα, όμως, τις ομηρικές μάχες, σώμα με σώμα, μετά τον τελικό με την Μπαρτσελόνα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα! Σε εκείνο το ματς, «σφραγίστηκε» το νταμπλ!



Ο «μαθητής» ξεπερνάει (;) τον δάσκαλοΕπιστρέφοντας στους Γουίλιαμς, για κάποιους, ο «αυριανός» (Νίκο), έχει το... πακέτο για να ξεπεράσει τον «σημερινό» (Ινιάκι)!Ήδη, ο Νίκο Γουίλιαμς καταγράφει την τρίτη του «γεμάτη» σεζόν στον σύλλογο και οι αριθμοί του, είναι έτοιμοι να εκτοξευθούν! Σε 18 ματς στη La Liga έχει 8 ασίστ και τρία γκολ, ενώ στο Copa del Rey, δύο γκολ και τρεις ασίστ, σε τέσσερα ματς!Οι αριθμοί του δεν απέχουν πολύ από του Ινιάκι, που από το 2014, είναι βασικότατο μέλος της Αθλέτικ. Φέτος, έχει 8 γκολ και 3 ασίστ, σε 18 ματς πρωταθλήματος, και 1 γκολ και 1 ασίστ, σε δύο ματς Κυπέλλου.Όπως φαίνεται, και όπως λέγεται στην Ισπανία, ο μικρός αδερφός, έχει όλα τα φόντα, για να ξεπεράσει τον μεγαλύτερο. Ακόμα και η επιλογή του να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Ισπανίας, και όχι με αυτήν της Γκάνας, όπως ο Ινιάκι, δείχνει πως στοχεύει προς αυτήν την κατεύθυνση.Βέβαια, και ο αδερφός του κατέγραψε μία συμμετοχή με τη «φούρια ρόχα» -σε φιλικό- πριν αλλάξει γνώμη. Η περίπτωση του Νίκο, όμως, είναι διαφορετική. Ειδικά από τη στιγμή, που η ίδια η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας, βλέπει στο πρόσωπό του ένα παίκτη-κλειδί για το μέλλον της εθνικής ομάδας. 

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0