Football Talk

«Άγγλος να μιλάει αγγλικά σαν Γερμανός;» Το έκανε ο Ντάιερ, αλλά... υπήρχαν λόγοι! (video)

«Άγγλος να μιλάει αγγλικά σαν Γερμανός;» Το έκανε ο Ντάιερ, αλλά... υπήρχαν λόγοι! (video)

Χαμός στο Twitter, μετά τις πρώτες δηλώσεις του Έρικ Ντάιερ, ως ποδοσφαιριστής της Μπάγερν Μονάχου! Όχι, δεν έχει να κάνει με το τι είπε, αλλά με την… προφορά που το είπε!

Ο Έρικ Ντάιερ σημείωσε την πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου στη χθεσινή (24/1, 1-0) αναμέτρηση με την Ουνιόν Βερολίνου, όταν πήρε τη θέση του τραυματία Ουπαμεκανό στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Η παρουσία του ήταν σχετικά καλή, αλλά άλλο ήταν αυτό που σχολίασαν οι χρήστες του Twitter μετά το σφύριγμα της λήξης. Τι ήταν αυτό;

Μετά την αναμέτρηση, ο Ντάιερ μίλησε στην κάμερα κάνοντας δηλώσεις σχετικές με το ματς και αμέσως οι χρήστες έσπευσαν να σχολιάσουν τα… σπαστά αγγλικά του!


Αρκετοί μάλιστα ήταν αυτοί που θυμήθηκαν δύο παρόμοιες περιπτώσεις που είχαν συμβεί στο παρελθόν. Η μία, η προφορά του Τζόι Μπάρτον τον καιρό που αγωνιζόταν στη Γαλλία και τη Μαρσέιγ, ο οποίος μιλούσε τη μητρική του γλώσσα με γαλλική προφορά, όταν έβγαινε στην κάμερα.



Η άλλη περίπτωση, αφορά τον Στιβ Μακ Λάρεν τον καιρό που πέρασε στην Ολλανδία ως προπονητής της Τβέντε, καθώς προσέθετε έναν ολλανδέζικο τόνο στην ομιλία του.

Δεν ήταν λίγοι όσοι αναρωτήθηκαν γιατί ο Ντάιερ μίλησε on camera σε σπαστά αγγλικά. Δύο είναι οι λόγοι και αμφότεροι μοιάζουν απολύτως λογικοί.

Ο Άγγλος διεθνής αμυντικός έχει μεγαλώσει στην Πορτογαλία (έχει μάλιστα και πορτογαλική υπηκοότητα), από όπου ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Εύλογα, λοιπόν, συμπεραίνει κανείς τον περίεργο τρόπο που μιλάει έτσι τα αγγλικά.

Ακόμη, δεν είναι καθόλου απίθανο να απευθύνθηκε στα γερμανικά μέσα επίτηδες με την εν λόγω προφορά, προκειμένου να γίνει περισσότερο αντιληπτός. Εξάλλου, οι Γερμανοί δε φημίζονται για ευρεία γνώση της αγγλικής γλώσσας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0