Football Talk

Φάμπιο Καπέλο: «Κορυφαίος στον κόσμο ο Αντσελότι – Εμπαπέ και Μπέλιγχαμ οι επόμενοι Μέσι, Ρονάλντο»

Φάμπιο Καπέλο: «Κορυφαίος στον κόσμο ο Αντσελότι – Εμπαπέ και Μπέλιγχαμ οι επόμενοι Μέσι, Ρονάλντο»
Σε συνέντευξή του στην ισπανική «Marca», ο Φάμπιο Καπέλο μίλησε για τον θαυμασμό του προς τον Τζουντ Μπέλιγχαμ και απεριόριστο σεβασμό του για τον Κάρλο Αντσελότι. Και όχι μόνο!

Ο Φάμπιο Καπέλο, μία σπουδαία μορφή στον ποδοσφαιρικό κόσμο, έχει δει και έχει ζήσει πολλά όλα αυτά τα χρόνια, είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής. Στα 77 του πλέον, έξι χρόνια μετά την απόσυρσή του από τους πάγκους, συνεργάζεται με το Sky Sport με την ιδιότητα του αναλυτή.

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στην Ισπανική «Marca», μίλησε -μεταξύ άλλων- για το θαυμασμό του προς τον Τζουντ Μπέλιγχαμ και τον Κιλιάν Εμπαμπέ, για την ευφυΐα που διακρίνει στον Κάρλο Αντσελότι, αλλά και για τη γνώμη του περί… VAR!

Ο Καπέλο δεν μπόρεσε να κρύψει το θαυμασμό του προς τον σούπερ σταρ της φετινής Ρεάλ Μαδρίτης, που πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα για την ομάδα του.

«Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι το πόσο γρήγορα έχει προσαρμοστεί στο σύλλογο σε τόσο νεαρή ηλικία. Είναι απίστευτο. Οι Άγγλοι έχουν πάντα προβλήματα όταν φεύγουν από τη χώρα τους, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι το πέρασμά τους από τη Γερμανία, τους έχει βοηθήσει πολύ. Είναι ένας πολύ ολοκληρωμένος παίκτης, ξέρει να κάνει τα πάντα. Κάνει πολλά πράγματα και τα κάνει σε πολύ υψηλό επίπεδο, η ποιότητά του είναι τεράστια. Υπάρχουν ολοκληρωμένοι παίκτες σε μεσαίο ή υψηλό επίπεδο, αλλά ο Μπέλιγχαμ είναι πλήρης σε πολύ υψηλό επίπεδο, ικανός να κάνει τη διαφορά».

Μάλιστα, ο Καπέλο θεωρεί τον Μπέλιγχαμ μαζί με τον Εμπαπέ ως τους επόμενους… Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, αφήνοντας εκτός τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

bb_mp_222.jpg

«Ο Εμπαπέ και ο Μπέλιγχαμ έχουν κάτι το διαφορετικό. Για μένα είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που θα ‘’παλέψουν’’ όπως ο Μέσι και ο Ρονάλντο. Έχουν περισσότερη τεχνική ποιότητα από τον Χάαλαντ. Ο Νορβηγός είναι τρομερός φόργουορντ, ένα θηρίο, είναι επίσης καλός τεχνικά και ο άνθρωπος των γκολ. Όμως οι Εμπαπέ και Μπέλιγχαμ τα έχουν όλα: γκολ, τεχνική ποιότητα, ντρίμπλα. Ο Χάαλαντ είναι παίκτης περιοχής, ο καλύτερος ως καθαρός επιθετικός, σαν εννιάρι».

«Ο Αντσελότι είναι ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο!»

Όταν του ζητήθηκε να εκφέρει τη γνώμη του σχετικά με τον Κάρλο Αντσελότι, απάντησε χωρίς κανέναν δισταγμό:

«Είναι το νούμερο ένα στον κόσμο. Έχει κερδίσει παντού, όπου έχει δουλέψει. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις όσα έχει κερδίσει ο Κάρλο. Πηγαίνει στη Γερμανία και κερδίζει, πηγαίνει στην Αγγλία και κερδίζει. Στην Ιταλία πάει και δεν είναι ότι κερδίζει, είναι ότι αυτό που κάνει είναι ‘’θαύμα’’. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να κερδίσει έναν τίτλο με την ομάδα που είχε.

carlo.jpg

Έχει κάποιο μυστικό ο Κάρλο Αντσελότι; Ξεκάθαρη απάντηση ξανά από τον Καπέλο:

«Είναι έξυπνος. Δεν έχει σύστημα, εξαρτάται από τους παίκτες που έχει. Το να ξέρεις να προσαρμόζεσαι είναι σημάδι ευφυίας. Δεν μπορείς να παίζεις πάντα με το ίδιο στυλ, εξαρτάται από τους παίκτες που έχεις. Πρέπει να βάζεις τους παίκτες στην κατάλληλη θέση και με το σχέδιο που τους επιτρέπει να αποδίδουν περισσότερα, να δίνουν το 100% τους».

«Πρέπει να μπει πρώην παίκτης στο VAR»

Με όσα έχουν συμβεί στην Ισπανία το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις διαιτητικές αποφάσεις, αναπόφευκτα ρωτήθηκε για το τι πιστεύει για το VAR.

«Θα μπορούσαμε να μιλάμε δύο ώρες για αυτό και πάλι δε θα μας έφταναν. Πρώτα απ’ όλα, πολλοί διαιτητές δεν υπήρξαν ποτέ παίκτες, δεν γνωρίζουν την κίνηση που χρειάζεται για να κάνουν ένα συγκεκριμένο παίξιμο. Γι' αυτό λέω ότι πρέπει να μπει και ένας πρώην παίκτης στο VAR. Οι διαιτητές θέλουν σεβασμό, αλλά δεν θέλουν να ξέρουν τίποτα άλλο και συχνά αποτυγχάνουν».

Ακόμη, κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με το τι έχει αλλάξει στο ποδόσφαιρο από τον καιρό που ο ίδιος ήταν προπονητής.

«Υπάρχει περισσότερη ταχύτητα και νέα πράγματα. Ήμουν ο πρωταγωνιστής τότε με το γκολ της Αγγλίας εναντίον της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, η τεχνολογία των γκολ καθιερώθηκε ως αποτέλεσμα αυτού. Τώρα υπάρχει VAR, αλλά επικρατεί η απόλυτη τρέλα, είναι δύσκολο να βρεις κατάλληλο σύστημα. Σε επίπεδο τακτικής έχουν γίνει πολλά πράγματα, υπάρχουν περισσότερες πάσες από τον τερματοφύλακα πλέον.

Τη διαφορά την κάνει η ποιότητα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Όλοι θέλουν να παίζουν την μπάλα από πίσω, με τον τερματοφύλακα, αλλά δεν μπορούν όλοι, διότι δεν έχουν τους κατάλληλους παίκτες. Αλλά αν δεν το κάνεις, σε λένε γέρο ή ότι δεν είναι διασκεδαστικό. Έχει πλάκα που ο τερματοφύλακας αγγίζει την μπάλα δεκαπέντε φορές και ο επιθετικός πέντε; Οι αμυντικοί δεν θέλουν να ρισκάρουν, πασάρουν αμέσως την μπάλα στον τερματοφύλακα. Αυτό συμβαίνει πολύ στην Ιταλία, στην Ισπανία συμβαίνει λιγότερο, επειδή έχουν περισσότερη τεχνική ποιότητα», κατέληξε ο πρώην Ιταλός προπονητής.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0