Football Talk

Παράταση, ανατροπές και… χαμόγελα Βαλβέρδε στη «μάχη» του Μπιλμπάο, εκτός Κυπέλλου η Μπαρτσελόνα! (video)

Παράταση, ανατροπές και… χαμόγελα Βαλβέρδε στη «μάχη» του Μπιλμπάο, εκτός Κυπέλλου η Μπαρτσελόνα! (video)

Copa Del Rey… τέλος για την Μπαρτσελόνα! Η Αθλέτικ Μπιλμπάο πήρε το «θρίλερ» του προημιτελικού στην παράταση, φτάνοντας σε ανατροπή στην… ανατροπή (4-2, 24/01), για να κάνει δικό της ένα εισιτήριο για τους «4»!

Τι ματς ήταν αυτό στη χώρα των Βάσκων! Γρήγορα γκολ, ανατροπή εις διπλούν, παράταση και στο φινάλε, χαμόγελα για τον… Ερνέστο Βαλβέρδε! Η Αθλέτικ Μπιλμπάο «πέταξε» εκτός Copa Del Rey την Μπαρτσελόνα, επικρατώντας στην έδρα της με 4-2 (24/01)!

Έτσι, οι Βάσκοι θα συνεχίσουν να ονειρεύονται την κατάκτηση του τροπαίου, κλειδώνοντας μία θέση ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου. Εκεί, βρίσκονται ήδη η Ρεάλ Σοσιεδάδ και η Μαγιόρκα, ενώ απομένει ο νικητής του ζευγαριού μεταξύ της Σεβίλλης και της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έριξε από την αρχή στα «σχοινιά» τους Καταλανούς! Μόλις στα 36 δευτερόλεπτα μετά από την έναρξη του παιχνιδιού, οι Βάσκοι έφεραν την μπάλα στην περιοχή της Μπαρτσελόνα και έπειτα από «αναμπουμπούλα» στην άμυνα, κατέληξε στον Γκουρουθέτα, που σούταρε αμέσως για το 1-0!

Παρ’ όλα αυτά, η απάντηση από την ομάδα του Τσάβι δεν άργησε να έρθει και ήταν εμφατική. Αρχικά, στο 26ο λεπτό έπειτα από λάθος των γηπεδούχων στην «καρδιά» της περιοχής, ο Μπερτσίτσε έδιωξε την μπάλα πάνω στον Λεβαντόφσκι, με την κόντρα να την στέλνει απευθείας στα δίχτυα!

Λίγο αργότερα, στο 32’, ήταν η στιγμή του Λαμίν Γιαμάλ. Ο νεαρός επιθετικός της Μπαρτσελόνα, συνέκλινε από δεξιά, έφερε την μπάλα στο αριστερό του πόδι στο ύψος της περιοχής και με ένα τρομερή σουτ, βρήκε στόχο, κάνοντας την ολική ανατροπή!

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Η νέα ισορροπία στο ματς δεν άργησε να έρθει και έγινε στην αρχή του δευτέρου μέρους. Στο 49’, ο Νίκο Γουίλιαμς σέντραρε από αριστερά, ο Σάνθετ πήρε την κεφαλιά και έκανε το 2-2, με το παιχνίδι να αρχίζει από την αρχή.

Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος των «μπλαουγκράνα», είχε μία τεράστια ευκαιρία στο 86’, αλλά με κενή, σχεδόν εστία, είδε την προσπάθειά του να καταλήγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να οδηγηθεί στην παράταση!

Εκεί, η Μπιλμπάο θα ήταν τελικά εκείνη που θα πετύχαινε να γείρει την «πλάστιγγα» υπέρ της! Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Ινιάκι Γουίλιαμς σούταρε και βρήκε το κάθετο δοκάρι, αλλά η μπάλα γύρισε σε εκείνον και με άνεση έγραψε το 3-2, προκαλώντας… πανζουρλισμό στις εξέδρες!

Το «κερασάκι» στην τούρτα έβαλε ο Νίκο Γουίλιαμς, ξανά στις καθυστερήσεις, αυτή τη φορά του δευτέρου μέρους. Είδε την μπάλα να του στρώνεται στο δεξί πόδι, επιχείρησε αμέσως το σουτ με το εξωτερικό και με έναν πανέμορφο τρόπο, έγραψε το τελικό 4-2, με την Μπιλμπάο να πανηγυρίζει μία τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Βαλβέρδε): Αγκιρεθαμπάλα, Λέκε, Βιβιάν, Παρέδες, Γιούρι, Πράδος, Βέσγκα, Άντου, Σάνθετ, Ν. Γουίλιαμς, Γκουρουθέτα

Μπαρτσελόνα (Τσάβι):
 Πένια, Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν, Μπαλντέ, Ντε Γιονγκ, Γκιντογκάν, Πέδρι, Γιαμάλ, Λεβαντόφσκι, Τόρες

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0