Football Talk

Αλμέιδα για την ευκαιρία του Γιόνσον: «Εγώ θα έκανα... τάκλιν!»

Αλμέιδα για την ευκαιρία του Γιόνσον: «Εγώ θα έκανα... τάκλιν!»

Ο Ματίας Αλμέιδα ρωτήθηκε για τη χαμένη ευκαιρία του Γενς Γιόνσον, στο ΑΕΚ - Άγιαξ, και... θυμήθηκε κάτι από την ποδοσφαιρική του καριέρα! Πώς σχολίασε τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία της «Ένωσης».

Αναλυτικά, το δεύτερο μέρος των δηλώσεων του Ματίας Αλμέιδα στους δημοσιογράφους, το μεσημέρι της Τετάρτης (24/01):

Για το πρώτο ματς με την Μπράιτον στην Αγγλία, όπου η ΑΕΚ έπαιξε λίγα μέτρα πιο πίσω και της βγήκε; Γιατί το άλλαξε στην πορεία; 

«Δεν μείναμε ποτέ πίσω από την Μπράιτον. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα όπως η Μπράιτον όπου όλες οι ομάδες όταν την αντιμετωπίζουν είναι πίσω, όμως εμείς είχαμε περισσότερη κατοχή από την Μπράιτον. Είχαμε περισσότερες πάσες. Φτάσαμε περισσότερες φορές στην αντίπαλη περιοχή. Δεν αλλάξαμε ποτέ το σύστημα να μείνουμε πίσω. Το παιχνίδι το κερδίσαμε. Εκεί στο τέλος είχαν περισσότερη κατοχή. Ήταν ένα παιχνίδι πάνω – κάτω. Στο ματς στην Αθήνα είχαμε περισσότερη κατοχή, περισσότερες πάσες και έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Άλλες κερδίζεις κι άλλες όχι. Κάναμε έξι πέναλτι στην Ευρώπη. Είναι πολύ. Είναι πάρα πολύ. Οπότε είναι κάποια πράγματα για μένα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Πώς δεχθήκαμε κάθε γκολ που δεχθήκαμε. Πώς βάλαμε κάθε γκολ που βάλαμε. Τώρα στην Ευρώπη δεν μπορείς να κάνεις έξι πέναλτι. Είχαμε και λάθη κλειδιά. Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ήμασταν ανταγωνιστικοί. Σίγουρα αυτό θα μας βοηθήσει γι’ αυτά που έρθουν». 

Για το ότι στο εντός έδρας με την Μπράιτον ήταν η καλύτερη ΑΕΚ επί των ημερών του και αν από εδώ και πέρα με ένα παιχνίδι τη βδομάδα θα μπορέσει η ομάδα να φτάσει σε αυτό το επίπεδο κάνοντας ένα σερί τέτοιων αγώνων: 

«Είναι αλήθεια αυτό που λέτε. Εγώ κάθε τόσο ξαναβλέπω αυτά τα παιχνίδια. Και έχω σημειώσει από αυτό το παιχνίδι ότι στο 18' ή στο 19' κάναμε επίθεση και η ενέργεια που αισθανθήκαμε από τον κόσμο ήταν κάτι εξωφρενικό. Μπορείτε να το ψάξετε πως ακουγόταν ο κόσμος και πως επηρεάστηκε η ομάδα για να πάει στην επίθεση. Αυτό το παιχνίδι το παίξαμε πολύ καλά. Είναι ένα ακόμα παιχνίδι που κερδίσαμε με τον ΠΑΟΚ και ήταν επίσης πολύ καλό. Έχουμε κάνει πολύ καλά παιχνίδια. Γι' αυτό θα ήθελα να διαχωρίσω κάποια πράγματα. Προφανώς όλους μας ενόχλησε αυτός ο αποκλεισμός στα πέναλτι από το Κύπελλο γιατί όλοι είχαμε αυτή την όρεξη για να συνεχίσουμε. Αλλά δεν θα ήθελα αυτό να μπερδέψει τον κόσμο για τον τρόπο που παίζουμε. Γιατί θέλω να σας κάνω μια ερώτηση. Εμείς μετά το τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε 120 λεπτά ξαναπαίξαμε με την ίδια ένταση, είχαμε περισσότερα κόρνερ, περισσότερη ταχύτητα, περισσότερη κατοχή, σε όλα τα στατιστικά ήμασταν καλά και ήταν ξεκάθαρο ότι ήμασταν ανώτεροι από τον αντίπαλο. Τι θα συνέβαινε αν δεν βάζαμε τα γκολ και φεύγαμε με μια ισοπαλία; Δεν θα γινόταν ανάλυση του παιχνιδιού. Ήταν παρόμοια αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια». 

Με αφορμή τα πέναλτι στην Ευρώπη, για το αν υπάρχει βιασύνη, σε άμυνα και επίθεση, αν είναι κάτι που τον απασχολεί:

«Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι βασικά στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να κάνεις τάκλιν μέσα στην περιοχή, ξέρεις τι κίνδυνος υπάρχει και είναι πράγματα που μπορείς να αποφύγεις. Όλοι οι ποδοσφαιριστές το ξέρουν, αλλά πρέπει να σκεφτούμε, πώς σκέφτεται ο κάθε άνθρωπος, σε κλάσματα δευτερολέπτου. Είναι πράγματα που μαθαίνεις πολύ μικρός, αλλά αν δεις την μπάλα να φεύγει λίγο, ίσως αποφασίσεις να πέσεις. Αλλά δεν ήταν όλα πέναλτι. Το πιο δύσκολο είναι να πάρεις μία απόφαση και στο ποδόσφαιρο, συνεχώς πρέπει να παίρνεις αποφάσεις, μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Εκεί κάνει τη διαφορά ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Ο Μέσι και άλλοι μπορούν να σου δώσουν μία λύση, σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, που δεν θα μπορούσε να δώσει κανένας άλλος. Όταν έπαιζα εγώ, χρειαζόμουν δεκαπέντε λεπτά τι θα κάνω (γέλιο). Κοιτούσα, κοιτούσα, κοιτούσα. Δεν έχουν την περιφερειακή όραση κι αυτό κάνει τη διαφορά. Ο Μαραντόνα έβλεπε και πίσω. Για αυτό αλλάζει και η τιμή κάθε ποδοσφαιριστή. Στην Ευρώπη έχει μία πιθανότητα να κάνεις γκολ και δεν πρέπει να την συγχωρέσεις. Είναι δύσκολο να έχεις δύο. Ο αντίπαλος μπορεί να έχει μία και να σε βγάλει εκτός».

Για το αν θα σκόραρε ως ποδοσφαιριστής, την ευκαιρία του Γιόνσον:

«Με τάκλιν! Εγώ θα είχα τρομάξει αν ήμουν ένας εναντίον ενός».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0