Football Talk

Τσέλσι - Μίντλεσμπρο 6-1: Πάρτι των «μπλε» στο Λονδίνο και με... αέρα 6άρας στο Γουέμπλεϊ! (video)

Τσέλσι - Μίντλεσμπρο 6-1: Πάρτι των «μπλε» στο Λονδίνο και με... αέρα 6άρας στο Γουέμπλεϊ! (video)

Εξαφανίζοντας δίχως άγχος και προβληματισμούς το μειονέκτημα που είχε από την ήττα (1-0) στον πρώτο ημιτελικό, η Τσέλσι διέλυσε τη Μίντλεσμπρο στη ρεβάνς του «Στάμφορντ Μπριτζ» και με το τελικό 6-1 εξασφάλισε την παρουσία της στο «Γουέμπλεϊ» για τον μεγάλο τελικό του League Cup στις 25/02! Στα 11 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις έφτασε ο Πάλμερ!  

Μέσα σε μισή ώρα όλα είχαν τελειώσει, ενώ, από το 42' και μετά, ουσιαστικά το παιχνίδι είχε τελειώσει.

Η Μίντλεσμπρο έδωσε την μπάλα και χώρο στους γηπεδούχους προσπαθώντας να υπερασπιστεί τα μετόπισθεν και το προβάδισμα του πρώτου αγώνα, αλλά τελικά αυτό αποδείχθηκε μάταιο για το σύνολο του Κάρικ.

Αρχικά στο 15' από υπέροχη κάθετη μπαλιά του Τσίλγουελ προς τον Στέρλινγκ, ο τελευταίος πάτησε περιοχή από δεξιά, έκανε το γύρισμα για τον Μπρόγια κι εκείνος είδε τον Χόουσον να βάζει το πόδι και να πετυχαίνει αυτογκόλ για το 1-0. Η αλήθεια είναι ότι προς τιμήν της η «Μπόρο» αμέσως μετά το πρώτο γκολ ξεμύτισε και είχε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει και να προκαλέσει τεράστιο άγχος στην Τσέλσι, αλλά ο Πέτροβιτς στη μοναδική στιγμή που χρειάστηκε να επέμβει ουσιαστικά, έπεσε δεξιά και μπλόκαρε το εξαιρετικό σουτ του Ρότζερς στην κλειστή γωνία.

Στο 29ο λεπτό ο Έντσο Φερνάντες θα σκόραρε με μεγάλη ευκολία ολομόναχος από τη μικρή περιοχή, μετά από υπέροχη συνεργασία των Στέρλινγκ και Ντισασί από δεξιά, με τον Μπρόγια σε πρώτο βαθμό να μην καταφέρνει να πλασάρει και την μπάλα να καταλήγει στον Αργεντινό χαφ για το 2-0.

Στο 36' ο Ντισασί έκανε απίθανη προσπάθεια και δικαιώθηκε με γκολ! Έφυγε από τα στόπερ, έτρεξε μπροστά, έκλεψε την μπάλα, την άφησε στον Πάλμερ, έκανε κίνηση προς την περιοχή και εκεί πήρε το γύρισμα του Στέρλινγκ για το 3-0! Στο 42' ήρθε και το τέταρτο γκολ μετά από μεγάλο λάθος του Μπαρλασέρ στα όρια της περιοχής, κλέψιμο από τον Πάλμερ και εύκολο πλασέ για το 4-0.

Με αυτό το προβάδισμα πια η Τσέλσι έχοντας κάνει τον κόσμο της στο «Στάμφορντ Μπριτζ» να χαμογελά και φυσικά έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Λιγκ Καπ στο «Γουέμπλεϊ», έριξε ρυθμούς. Είχε διαδικαστικό χαρακτήρα το δεύτερο μέρος, με τη Μίντλεσμπρο να μην καταφέρνει να φανεί απειλητική και τους γηπεδούχους να κάνουν επιθέσεις δίχως την παραμικρή πίεση. Απλά και μόνο για να παίξουν.

Στο 77o λεπτό ο Πάλμερ θα πετύχαινε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και 11ο φετινό σε όλες τις διοργανώσεις, πλασάροντας μονοκόματα από το γύρισμα του Γκάλαχερ για το 5-0, όμως τα γκολ δεν θα σταματούσαν εκεί.

Ξανά ο Πάλμερ με κλέψιμο της μπάλας, έστειλε τον Μαντουέκε στην περιοχή από δεξιά, αυτός έφερε στο αριστερό, σούταρε και με τη βοήθεια του Φαν ντε Μπεργκ σκόραρε, βάζοντας την τελική σφραγίδα στο ραντεβού για το «Γουέμπλεϊ», στα τέλη του Φλεβάρη... Ο Ρότζερς στο 88' με πανέμορφο σουτ απλά πρόσφερε μια στιγμή χαράς στον κόσμο της Μίντλεσμπρο που δεν σταμάτησε λεπτό να τραγουδά παρά το βαρύ σκορ και διαμορφώθηκε το τελικό 6-1.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0