Football Talk

Τέτοιο φινάλε μόνο ο Χίτσκοκ: Η Γκάνα πέταξε στα «σκουπίδια» την πρόκριση, χαρίζοντάς την στην Αίγυπτο! (video)

Τέτοιο φινάλε μόνο ο Χίτσκοκ: Η Γκάνα πέταξε στα «σκουπίδια» την πρόκριση, χαρίζοντάς την στην Αίγυπτο! (video)

Πώς τα λεπτά των καθυστερήσεων, μπορούν να στείλουν δύο ομάδες σε δύο διαφορετικά ματς από την… κόλαση στον παράδεισο και το αντίστροφο; Ρωτήστε την Γκάνα και την Αίγυπτο, για όσα συνέβησαν στον όμιλό τους!

Ασύλληπτο ήταν το φινάλε του δευτέρου ομίλου στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής! Εκεί, όπου το Πράσινο Ακρωτήρι, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους «16», αντιμετώπιζε την Αίγυπτο, ενώ στο έτερο ματς η Γκάνα «κοντραριζόταν» με τη Μοζαμβίκη.

Ο Τζόρνταν Αγιού χάριζε στους Γκανέζους, με δύο πέναλτι, προβάδισμα ασφαλείας με 2-0. Παράλληλα, η ομάδα του Σαλάχ, ο οποίος δεν αγωνιζόταν όντας τραυματίας, ήταν στο 1-1. Όλα αυτά στο 90ο λεπτό. Αποτελέσματα, που έστελναν την Γκάνα στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, έχοντας 4 βαθμούς, έναν περισσότερο από τους Αιγύπτιους.

Τότε, έφτασε η στιγμή για τον έξτρα χρόνο. Δύο νέα ματς ξεκινούσαν! Η Αίγυπτος πήρε το προβάδισμα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μοχάμεντ. Ήταν εκείνη στους «16». Η Γκάνα ένιωθε πως της κόβουν τα «φτερά». Παράλληλα, είχε δεχθεί ήδη γκολ από τη Μοζαμβίκη, από το σημείο του πέναλτι, με το σκορ να πηγαίνει στο 1-2.

Μάλιστα, η… πτώση δεν είχε τελειώσει, καθώς στο τέταρτο λεπτό δέχθηκε άλλο ένα, γεγονός που την κράτησε στην ισοπαλία και στο 2-2. Έως εκείνη τη στιγμή, είχε μικρή σημασία. Με αυτό που ακολούθησε όμως, στο άλλο ματς, θα το μετάνιωνε «πικρά»!

Το Πράσινο Ακρωτήρι ισοφάρισε και εκείνο σε 2-2 την Αίγυπτο, στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων! Αμφότερα τα παιχνίδια του ομίλου έληξαν ισόπαλα με το ίδιο σκορ. Η Γκάνα θα μπορούσε να έχει περάσει ως δεύτερη. Αντ’ αυτού, «πλήρωσε» ακριβά την ολιγωρία της και έκανε… χώρο για την Αίγυπτο.

Πλέον, ελπίζει να προκριθεί μέσω των τεσσάρων καλύτερων τρίτων της διοργάνωσης, αν και θα χρειαστεί ένα μικρό… θαύμα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0