Football Talk

«Ντόβμπικ, και τα έξι λεπτά για χατ-τρικ, είναι πολλά!»: Ποιοι τον ξεπερνούν σε Top-5 και Ελλάδα; (video)

«Ντόβμπικ, και τα έξι λεπτά για χατ-τρικ, είναι πολλά!»: Ποιοι τον ξεπερνούν σε Top-5 και Ελλάδα; (video)

Το χατ-τρικ δεν είναι απλή υπόθεση. Πόσω μάλλον, το να σκοράρεις τρεις φορές, μέσα σε λίγα λεπτά! Ο Αρτέμ Ντόβμπικ χρειάστηκε μόλις έξι, αλλά και πάλι, άργησε! Ποιοι το έκαναν γρηγορότερα, στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και σε αυτό της Ελλάδας;

Ο Αρτέμ Ντόβμπικ και η Τζιρόνα κάνουν φέτος όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο να παραμιλάει με την πορεία της στην ισπανική La Liga. Στην αναμέτρηση με τη Σεβίλλη (21/1, 5-1), ο Ουκρανός έδωσε ρεσιτάλ πετυχαίνοντας χατ-τρικ μέσα σε έξι λεπτά (πιο συγκεκριμένα σε 6:34) ανατρέποντας το εις βάρος σκορ της ομάδας του.

Μπορεί ο χρόνος που χρειάστηκε για να σκοράρει τα τρία γκολ να είναι εξαιρετικά σύντομος, όμως, υπάρχουν άλλοι που τον ξεπερνούν τόσο εντός συνόρων, όσο και εκτός. Ας δούμε ποια είναι τα γρηγορότερα χατ τρικ που έχουν επιτευχθεί στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.


Μένουμε στην Ισπανία όπου στην πρώτη θέση «φιγουράρουν» δύο ονόματα.

Το 2017, ο Κέβιν Γκαμέιρο έπιασε το ιστορικό χατ τρικ του Μπεμπέτο από το 1995. Ο Γάλλος, στο ματς της Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Χιχόν που έληξε με 4-1, με χρόνο 4:43 ισοφάρισε το ρεκόρ του πρώην Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή που υπάρχει από το 1995, σε μια αναμέτρηση της Ντεπορτίνο Λα Κορούνια με την Αλμπαθέτε (5-0).


Ένα από τα πιο γρήγορα χατ τρικ στην Premier League, που σίγουρα θα πάρει αρκετό χρόνο μέχρι κάποιος να το καταρρίψει, είναι αυτό του Σαντιό Μανέ στο «Νησί».

Το 2015 φορούσε ακόμη τη φανέλα της Σαουθάμπτον και του πήρε μόλις 2 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα για να σκοράρει τρις, σε ένα παιχνίδι όπου οι «άγιοι» επικράτησαν με 6-1 της Άστον Βίλα.

Την ίδια χρονιά, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι τρέλανε όλο τον κόσμο, όταν η Μπάγερν Μονάχου νικούσε εύκολα με 5-1 τη Βόλφσμπουργκ, με τον ίδιο να «ματώνει» τα δίχτυα πέντε φορές μέσα σε… 9 λεπτά!

Του πήρε κάτι λιγότερο από τέσσερα (3:53) για να σημειώσει χατ τρικ, σκοράροντας στο 51’, στο 52’ και στο 55’, γράφοντας ιστορία στη Bundesliga.

Λίγο πιο νότια, στην Ιταλία και τη Serie A, ο Κεϊτά Μπαλντέ κατέχει το εν λόγω ρεκόρ από το 2017. Στην αναμέτρηση της Λάτσιο με την Παλέρμο (6-2), ο συμπατριώτης του Μανέ πέτυχε χατ τρικ σε 5:19, που παραμένει μέχρι σήμερα.

Τέλος, στη γαλλική Ligue 1, το ρεκόρ κατέχει από την περασμένη άνοιξη ο Λουί Οπεντά. Η Λανς συνέτριψε την Κλερμόντ με 4-0, με τον ίδιο να βάζει τρία γκολ μέσα σε 4 λεπτά και 30  δευτερόλεπτα και έγινε έτσι ο πρώτος στο γαλλικό πρωτάθλημα που πετυχαίνει χατ τρικ σε λιγότερο από 5 λεπτά, μετά τον Μαργκοτίν το 1967.

Το πιο γρήγορο «πιστόλι» στα δικά μας μέρη είναι ο Γιώργος Δέδες. Μέσα σε 120 δευτερόλεπτα σκόραρε τρεις φορές (88’, 89, 90’), όταν το μακρινό 1965 ο Πανιώνιος διέλυε τον Παναιγιάλειο με 7-1 για την Α’ Εθνική κατηγορία.

Αυτό παραμένει έως σήμερα το γρηγορότερο χατ τρικ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

δεδες_πανιωνιος.jpg

Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0