Football Talk

Μπάγερν, Ολλανδοί και ΠΑΟΚ, «γιατί είναι στην Ευρώπη, κορυφαίο... κανόνι»! (video)

Μπάγερν, Ολλανδοί και ΠΑΟΚ, «γιατί είναι στην Ευρώπη, κορυφαίο... κανόνι»! (video)
Ο ΠΑΟΚ σκοράρει δίχως τέλος και όπου τον βγάλει! Προς το παρόν, πάντως, τον τοποθέτησε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ, τεσσάρων ομάδων από τις κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης!
Άλλη μία επιβλητική νίκη για τον ΠΑΟΚ. Από την τεσσάρα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, «πέταξε» στην πεντάρα στον Βόλο, και κάπως έτσι, έφτασε τα 20 γκολ στα πέντε τελευταία ματς που έχει δώσει, στη Stoiximan Super League. Αριθμός που εκτοξεύει και τον μέσο όρο των γκολ που σκοράρει ανά ματς.

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει 53 γκολ σε 19 ματς, δηλαδή σκοράρει 2.79 γκολ κατά μέσο όρο, ανά παιχνίδι. Για να βρει κανείς ανάλογους αριθμούς, πρέπει να «ταξιδέψει» πολύ πιο βόρεια από την Ελλάδα: στην Ολλανδία και στη Γερμανία!

 
Κι όμως, από όλα τα πρωταθλήματα που βρίσκονται πάνω από την Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA, μόνο σε δύο χώρες υπάρχουν ομάδες που σκοράρουν συχνότερα από τον ΠΑΟΚ: στην Bundesliga και την Eredivisie. Κι όχι όποιες κι όποιες ομάδες!

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Αϊντχόφεν των 60 γκολ σε 18 ματς (3.3 ανά παιχνίδι) και τη Φέγενορντ των 52 τερμάτων σε ίσο αριθμό αγώνων (2.88 ανά παιχνίδι). Αυτές στην Ολλανδία έχουν θέσει πολύ ψηλά τον πήχη, με την Μπάγερν Μονάχου να πράττει κάτι ανάλογο στη Γερμανία, με 52 γκολ σε 17 ματς, δηλαδή τρία γκολ κατά μέσο όρο, ανά παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα, κοντά στον ΠΑΟΚ, αλλά πίσω από αυτόν, έστω και στο όριο, είναι οι Φενέρμπαχτε στην Τουρκία (2.76 γκολ ανά ματς) και η ευχάριστη «έκπληξη» και πρωτοπόρος στην Bundesliga, Μπάγερ Λεβερκούζεν, των 2.77 τερμάτων ανά παιχνίδι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0