Football Talk

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-0: Κόντρα στην… γκίνια, πήρε την νίκη με «μπροστάρη» Αϊτόρ! (video)

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-0: Κόντρα στην… γκίνια, πήρε την νίκη με «μπροστάρη» Αϊτόρ! (video)

Μπορεί να μην… καθάρισε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο και να έδωσε παράταση στην αγωνία των φίλων του, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε τις λύσεις απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (21/01, 2-0), με τον Αϊτόρ είναι το πρόσωπο του αγώνα σκοράροντας, ενώ παράλληλα «έγραψε» και μια ασίστ!

Στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Αστέρα Τρίπολης, για την 19η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ με πολλές απουσίες ήθελε την νίκη, για να διατηρήσει την πρώτη θέση της βαθμολογίας, μαζί με τον ΠΑΟΚ.

Οι «πράσινοι», αψηφώντας τόσο τους υπάρχοντες τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών, όσο και αυτών που προέκυψαν στο εν λόγω παιχνίδι, πήρε το τρίποντο με τον Αϊτόρ να είναι ο… μπροστάρης της ομάδας και η επόμενη αγωνιστική οδηγεί στην Τούμπα για το ντέρμπι κορυφής με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Χωρίς ιδιαίτερη δράση ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με την κατοχή της μπάλας να είναι μοιρασμένη ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός στο 11ο λεπτό, βρήκε την πρώτη τελική της αναμέτρησης έξω από την περιοχή με τον Σπόραρ να σουτάρει και τον Γραμματικάκη να επεμβαίνει για να απομακρύνει σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Μεγάλο λάθος από τον Λοντίγκιν στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα έξω από την περιοχή, το οποίο παραλίγο να στοιχίσει στους «πράσινους». Ο Μάντζης βγήκε ευνοημένος, όμως το πλασέ του δεν ήταν καλό και η άμυνα πρόλαβε να απομακρύνει.

Μια τεράστια ευκαιρία… πετάχτηκε στα σκουπίδια από τους γηπεδούχους, με τον Κώτσιρα να βρίσκεται στην καρδιά της μεγάλης περιοχής αμαρκάριστος, υποδέχτηκε την μπάλα από τα δεξιά, όμως το σουτ του ήταν πολύ κακό και κατέληξε πολύ άουτ στο 18’.

Καλή ευκαιρία είχε ο Αστέρας Τρίπολης στο 26ο λεπτό με τον Ρούμπεν Γκαρθία να μαζέυει την μπάλα μετά από ένα τάκλιν του Γεντβάι στον Καλτσά, με το σουτ του όμως να είναι αδύναμο και να μην ανησυχεί τον τερματοφύλακα. Μόλις τρία λεπτά χρειάστηκαν για να απειλήσουν εκ νέου οι Αρκάδες, με τον Σίτο να βγάζει μια πολύ όμορφη μπαλιά για τον Καλτσά στο δεύτερο δοκάρι. Ο Έλληνας φορ, δεν το σκέφτηκε πολύ και στόχευσε την κλειστή γωνία της εστίας, αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε με χαρακτηριστική ψυχραιμία.

Καλές προϋποθέσεις, άσχημη εκτέλεση για τον Παναθηναϊκό στο 43ο λεπτό, όταν ο Μλαντένοβιτς μοίρασε στην περιοχή με μια σέντρα και εκεί βρισκόταν ο Σπόραρ με τον Βαγιαννίδη. Ο δεύτερος πήρε μια κεφαλιά από πολύ καλό σημείο, όμως η φάση ολοκληρώθηκε με τον αντίπαλο γκολκίπερ να ελέγχει την φάση.

Λύση με τον Αϊτόρ βρήκε ο Παναθηναϊκός, με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Μαντσίνι να αναπτύσσεται από την δεξιά πτέρυγα και να βγάζει μια μπαλιά για το δεύτερο δοκάρι. Εκεί, βρισκόταν ο Αϊτόρ, ο οποίος επιχείρησε ένα πολύ δύσκολο πλασέ στην κίνηση από πλάγια θέση, όμως δικαιώθηκε καθώς νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ και έκανε το 1-0 στο 50ο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι της αναμέτρησης μετά το γκολ, προσπάθησε, καραδόκησε τον αντίπαλο και άλλο ένα γκολ από στημένη φάση ήρθε για να γίνει το 2-0 στο 74’. Ο Μλαντένοβιτς πάτησε την μπάλα για τον Αϊτόρ και αυτό σέντραρε στην περιοχή, με τον Γεντβάι να πηδάει πιο ψηλά από όλους και με μια κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Μλαντένοβιτς, Αράο, Γεντβάι, Βαγιαννίδης (86’ Ακαϊντίν), Ρούμπεν Πέρεθ (86’ Ζέκα), Κώτσιρας, Μπερνάρντ (86’ Λημνιός), Βέρμπιτς (27’ Αϊτόρ), Μαντσίνι, Σπόραρ (61’ Τσοκάι).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Ρούμπεν Γκαρθία, Χουχούμης (86’ Άλβαρεζ), Μουνάφο (73’ Γιαμπλόνσκι), Μάντζης,  Καλτσάς (73’ Μπαρτολο), Σουρλής (58’ Ζουγλής), Σίτο (46’ Κρέσπι), Χριστόπουλος, Αλάγκμπε, Τζουκάνοβιτς.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0