Football Talk

Αντιδρά στα ρατσιστικά φαινόμενα στα γήπεδα ο Ινφαντίνο: «Να χάνουν αυτόματα το ματς στα χαρτιά οι ομάδες»

Αντιδρά στα ρατσιστικά φαινόμενα στα γήπεδα ο Ινφαντίνο: «Να χάνουν αυτόματα το ματς στα χαρτιά οι ομάδες»
Ο Τζιάνι Ινφαντίνο μίλησε για το ζήτημα των ρατσιστικών επιθέσεων στο ποδόσφαιρο και εξήγησε τι θα πρέπει να γίνεται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, με τον πρόεδρο της FIFA, να κάνει λόγο, ακόμη και για αυτόματη τιμωρία των υπαίτιων ομάδων, χάνοντας το ματς στα χαρτιά! 

Μετά την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Μάικ Μενιάν, κατά τη διάρκεια της εκτός έδρας αναμέτρησης της Μίλαν με την Ουντινέζε, οι «ροσονέρι» πήραν την απόφαση να απέχουν από τα social media για μία μέρα.

Ο 28χρονος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου της εν λόγω αναμέτρησης, όταν οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα εναντίον του.

Έπειτα από λίγη ώρα, ο ίδιος επέστρεψε με την αναμέτρηση να συνεχίζεται κανονικά και την ομάδα του Στέφανο Πιόλι να επικρατεί με 3-2 στο φινάλε.

Η απαράδεκτη στάση των οπαδών των «φριουλάνι» έχει κάνει τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες, με την Μίλαν από την πλευρά της, να επιλέγει να σταθεί δίπλα στον ποδοσφαιριστή της, απέχοντας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μια μέρα.

Για το ζήτημα των ρατσιστικών επιθέσεων, πήρε θέση και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος τόνισε ότι σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, θα πρέπει να επιβάλλεται αυτόματη τιμωρία στις ομάδες που οι οπαδοί τους ευθύνονται για τέτοια γεγονότα, ενώ υποστήριξε πως οι ρατσιστές θα πρέπει να διώκονται ποινικά. 

«Εκτός από τη διαδικασία τριών βημάτων (διακοπή αγώνα, επανέναρξη αγώνα, οριστική διακοπή αγώνα), πρέπει να εφαρμόσουμε αυτόματη τιμωρία, για να χάνεται το ματς, για την ομάδα της οποίας οι οπαδοί διέπραξαν ρατσιστικές επιθέσεις και προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα, καθώς και παγκόσμιες απαγορεύσεις στα γήπεδα και ποινικές διώξεις για τους ρατσιστές», τόνισε ο Ινφαντίνο.  



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0