Football Talk

Έτιχαντ, Άνφιλντ και πλέον… Έμιρεϊτς: Ο Αρτέτα έκανε «κάστρο» το Βόρειο Λονδίνο, με αριθμούς – ρεκόρ!

Έτιχαντ, Άνφιλντ και πλέον… Έμιρεϊτς: Ο Αρτέτα έκανε «κάστρο» το Βόρειο Λονδίνο, με αριθμούς – ρεκόρ!

Η Άρσεναλ επικράτησε με το εμφατικό 5-0 επί της Κρίσταλ Πάλας και πανηγύρισε την 50ή της εντός έδρας νίκη από όταν την ανέλαβε ο Μικέλ Αρτέτα.

Οι «κανονιέρηδες» συνέτριψαν την Κρίσταλ Πάλας για την 21η αγωνιστική της Premier League και ανέβηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα επέστρεψε σε επιτυχές αποτέλεσμα μετά από τρία ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και πέτυχε πέντε γκολ μετά το 5-0 απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ τον περασμένο Οκτώβριο.

Με τον τρόπο αυτό, η Άρσεναλ έφτασε τις 50 νίκες στην έδρα της σε επίπεδο Premier League από όταν ανέλαβε τα ηνία ο Ισπανός τεχνικός τον Δεκέμβριο του 2019, ούσα η τρίτη ομάδα με τις περισσότερες εντός έδρας επικρατήσεις από εκείνη τη χρονική στιγμή.

Ποιες έχουν τις περισσότερες; Η Μάντσεστερ Σίτι που μετράει 60 και η Λίβερπουλ με 55, πέντε λιγότερες από τους «πολίτες» και πέντε περισσότερες από τους Λονδρέζους.

Παράλληλα, αυτή ήταν η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων σε νίκη της Άρσεναλ απέναντι σε λονδρέζικο σύλλογο μετά το μακρινό 1998, όταν είχε νικήσει με επίσης 5-0 τη Γουίμπλεντον.

Άρτεμις Κλεφτάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0