Football Talk

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο... υποκλίνεται στη Σίτι: «Απολαμβάνω να παρακολουθώ το ποδόσφαιρό της» (video)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο... υποκλίνεται στη Σίτι: «Απολαμβάνω να παρακολουθώ το ποδόσφαιρό της» (video)

Έπλεξε το «εγκώμιο» του Πεπ και της Σίτι. Μίλησε για το κλειδί της επιτυχίας στο Champions League. Προέβλεψε τα φαβορί, ενώ προσκάλεσε τον Βινίσιους σε μαθήματα ντρίμπλας προκειμένου να τελειοποιηθεί. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μίλησε και προσέφερε τροφή για συζήτηση.

Η διοργάνωση του 14ου Globe Soccer Awards στο Ντουμπάι, αποδεικνύει γιατί η Μέση Ανατολή αποτελεί ένα αναδυόμενο hub για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Σε αυτή λοιπόν την τελετή, ο εκ των λαμπερών προσκεκλημένων της βραδιάς και σούπερ σταρ της Αλ Νασρ, Κριστιάνο Ρονάλντο κλήθηκε στο πάνελ για να αποτελέσει μέλος μιας παρέας (μαζί με τους Κάιλ Γουόκερ και Ρούμπεν Ντίας) όπου θα κάνει ποδοσφαιρική συζήτηση. Ο Πορτογάλος σταρ απάντησε σε πολλές ερωτήσεις με τις απαντήσεις που προσέφερε να προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Πώς αξιολογεί την επιτυχία της Μάντσεστερ Σίτι

Σε ερώτηση για το εάν με βάση το παρελθόν του, είναι σε θέση να εκτιμήσει την επιτυχία της Μάντσεστερ Σίτι πέρυσι, ο Κριστιάνο αποκρίθηκε πως «σχετικά με το τι έχουν καταφέρει αυτοί (βλ. Σίτι), είναι εκπληκτικό. Εκπληκτική χρονιά. Συγχαρητήρια στη Μάντσεστερ Σίτι, σε όλους τους παίκτες, στον προπονητή (βλ. Πεπ Γκουαρντιόλα), όλοι τους έκαναν φανταστική δουλειά και επιτέλους κατέκτησαν το Champions League. Κατά τη γνώμη μου, άξιζαν να το κερδίσουν δύο χρόνια νωρίτερα, αλλά πάντοτε φτάνει η στιγμή και για να είμαι ειλικρινής, απολαμβάνω να τους βλέπω να παίζουν, συγχαρητήρια» ανέφερε ο Πορτογάλος.

Σε ορισμένους ίσως να προκάλεσε απορία η δευτερολογία του Κριστιάνο αμέσως μετά την τοποθέτηση της παρουσιάστριας, η οποία προσέθεσε πως «αυτό φαντάζομαι πως δεν είναι κάτι που μπορεί να ειπωθεί με ευκολία από εσένα». «Τίποτα δεν είναι εύκολο, το αξίζουν» απάντησε με άνεση ο παίκτης της Αλ Νασρ.

Το κλειδί της επιτυχίας για τις συνεχόμενες κατακτήσεις Champions League και το ενδεχόμενο να το καταφέρει η Σίτι

Ακόμη, ο Κριστιάνο ερωτήθηκε ποιο είναι το «κλειδί» για την επιτυχία στο Champions League, με δεδομένο πως ο Πορτογάλος με τα χρώματα των «μερένχες» το έχει κατακτήσει τρεις φορές στη σειρά (από τις τέσσερις συνολικά).

«Είναι δύσκολο να πει κανείς. Η πίστη, η αφοσίωση, η τεχνική και κατά τη γνώμη μου, τίποτε δεν αποτελεί σύμπτωση. Πιστεύω ότι έχουν (βλ. Σίτι) την προοπτική να πράξουν το ίδιο. Ελπίζω πως όχι (προσέθεσε αστειευόμενος), αλλά πράγματι υπάρχει αυτή η προοπτική, γιατί ακόμη έχουν μία καλή ομάδα, κάποιοι παίκτες είναι οι κορυφαίοι του είδους τους και παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι φέτος θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία να κερδίσουν το Champions League, αλλά θα το δούμε γιατί μπορεί να διαφοροποιηθούν ορισμένοι παράγοντες».

Τα φαβορί του φετινού Champions League

Σε ερώτηση αν τους βλέπει ως φαβορί, ο Ρονάλντο απάντησε πως «πάντα συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών. Πάντα (τα φαβορί) είναι τα ίδια κλαμπ. Η Μπάγερν, η Μάντσεστερ Σίτι και η Ρεάλ Μαδρίτης. Πιστεύω πως κάποια από αυτούς τους τρεις θα είναι και ο φετινός νικητής».

H μετακίνηση στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Νασρ

Φυσικά ερωτήθηκε και για την πολυσυζητημένη μεταγραφή του στη Σαουδική Αραβία και το γεγονός πως η κριτική και τα σχόλια που συνδέθηκαν με το όνομά του στο άκουσμα αυτής της είδησης δεν ήταν ιδιαιτέρως θετικά.

«Σκέφτηκα πως θα είναι μία καλή κίνηση για μένα. Γιατί να μην δώσω μία ευκαιρία σε μια εντελώς διαφορετική χώρα, ώστε με το ποδόσφαιρό μου και το πάθος μου να αλλάξουμε τη νοοτροπία; Γιατί όχι; Είμαι σε θέση να το καταφέρω αυτό. Δεν είμαι αλαζόνας, όμως το ίδιο είχα πει και ένα χρόνο νωρίτερα. Τα πράγματα αλλάζουν, ο κόσμος αλλάζει, το ποδόσφαιρο αλλάζει, οι κανονισμοί αλλάζουν, τα πάντα αλλάζουν. Οπότε η μετακίνησή μου εδώ, πιστεύω πως ήταν μία καλή κίνηση. Αισθάνομαι χαρούμενος, καθώς πολλοί ποδοσφαιριστές έρχονται εδώ, προπονητές και στελέχη του ποδοσφαίρου κάνουν το ίδιο. Αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί χρόνο για να αποδώσει καρπούς, αλλά στη ζωή πάντα λέμε πως πρέπει να πηγαίνουμε  βήμα – βήμα. Πιστεύω πραγματικά πως αυτή η λίγκα θα είναι στις κορυφαίες τρεις – τέσσερις του κόσμου, αυτό όμως θα γίνει βήμα – βήμα». Για να είμαι ειλικρινής, το επίπεδο της Σαουδαραβικής Λίγκας αυτή τη στιγμή δεν είναι χειρότερο από το επίπεδο της Ligue 1. Υπάρχουν σίγουρα πολλά πράγματα που χρειάζονται βελτίωση» απάντησε ο Κριστιάνο.

Σύγκριση Γκουαρντιόλα και Σερ Άλεξ

Σε ερώτημα πως συγκρίνει τα όσα βλέπει να παρουσιάζει στο γήπεδο ο Πεπ Γκουαρντιόλα και ό,τι παρουσίαζε ο Σερ Άλεξ, ο 38χρονος σταρ απάντησε, «κατά τη γνώμη μου ο τρόπος σκέψης των νικητών είναι διαφορετικός. Η προσωπικότητα, ο χαρακτήρας, ο τρόπος που βλέπουν τη ζωή, ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τους ποδοσφαιριστές. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τις δύσκολες στιγμές, κορυφαίοι προπονητές και ποδοσφαιριστές σκέφτονται διαφορετικά. Όπως είπα και προηγουμένως, τίποτε από όσα έχουν καταφέρει δεν είναι σύμπτωση. Δεν γίνονται θαύματα, απλώς βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά από τους άλλους».

Ο πανηγυρισμός «αλά Κριστιάνο» του Βινίσιους

Δεν θα μπορούσε τέλος να μην ερωτηθεί για τον πανηγυρισμό του Βινίσιους, ο οποίος στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα έκανε χατ – τρικ και πανηγύρισε με τον χαρακτηριστικό τρόπο του Κριστιάνο, με δεδομένο πως φαίνεται να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη νεότερη γενιά.

«Είναι όμορφο να έχεις μία μεγάλη οικογένεια, όπως εγώ και είναι ωραίο να είσαι υπερήφανος για τα παιδιά σου. Ο Βίνι το έκανε με τον τρόπο του, πιστεύω πως είναι πολύ ταλαντούχος, μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, θα πρέπει να του δείξω κάποια κόλπα (προσέθεσε και πάλι αστειευόμενος), αλλά πιστεύω πως είναι σε πολύ καλό δρόμο. Είναι καλό παιδί. Του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο και αυτό με κάνει χαρούμενο».

Η συμβουλή του στη νεότερη γενιά

Καταληκτικά, ο Κριστιάνο κλήθηκε να αποκαλύψει τη συμβουλή που θα έδινε στους νέους ποδοσφαιριστές προκειμένου να διατηρηθούν στο τοπ επίπεδο. «Πίστη. Πρέπει να πιστεύουν στα πάντα και φυσικά τα υπόλοιπα είναι η αφοσίωση, η τεχνική, το να ακούς ανθρώπους που ξέρουν περισσότερα από εσένα, που έχουν περισσότερη εμπειρία από εσένα και φυσικά να πιστεύεις στο ταλέντο σου, είναι ίσως το πιο σημαντικό σημείο».

Δείτε παρακάτω το βίντεο από την τελετή:

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0