Football Talk

Ο Σαργκάνης έπιανε και... έβαζε, ο Καμαρά το έχασε, και τα πέναλτι αιωνίων, γράφουν «Παναθηναϊκός»! (video)

Ο Σαργκάνης έπιανε και... έβαζε, ο Καμαρά το έχασε, και τα πέναλτι αιωνίων, γράφουν «Παναθηναϊκός»! (video)

Οι συναντήσεις τους στο Κύπελλο, δεν συνηθίζονται. Ακόμα σπανιότερες και οι φορές που χρειάστηκε η «ρουλέτα» των πέναλτι, για να καθοριστεί ο νικητής. Όταν όμως αυτό γίνεται, τότε τα χαμόγελα είναι… πράσινα!

Το ενδεχόμενο των πέναλτι, ήταν ορατό. Δύο «γίγαντες» του ελληνικού ποδοσφαίρου, έπαιζαν τα… ρέστα τους στο Γ. Καραϊσκάκης, για μία θέση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Το 1-1 της Λεωφόρου, άφηνε κάθε σενάριο ανοιχτό, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό τελικά, να αλληλοεξουδετερώνονται και να μένουν στο 0-0 για 120 λεπτά.

Τα πέναλτι θα έκριναν τον νικητή. Όπως και πριν από περίπου 36 χρόνια. Οι «αιώνιοι» τότε είχαν βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης, σε ένα ΟΑΚΑ που έσφυζε από κόσμο. Στις 8 Μαΐου του 1988, η «καρδιά» της Ελλάδας χτυπούσε στο Μαρούσι, καθώς η αναμέτρηση δεν έκρινε απλώς ένα τρόπαιο. Όποιος ευτυχούσε να το κατακτήσει, θα έπαιρνε ταυτόχρονα και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο!


Ήταν η σεζόν που το «θαύμα» της Λάρισας
, είχε συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα. Οι «αιώνιοι» από την άλλη, διένυαν μία αγωνιστική περίοδο, που θα ήθελαν να ξεχάσουν γρήγορα. Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε ακόμα χειρότερη κατάσταση, τελειώνοντας στην όγδοη θέση.

Έτσι, γίνεται αντιληπτό πως διακυβεύονταν πολλά περισσότερα. Τα πέναλτι όμως, ήταν αυτά που έπαιξαν τον καθοριστικότερο ρόλο, τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στη συνέχεια!

Ο Δημήτρης Σαραβάκος έβαλε μπροστά στο σκορ τους «πράσινους» από την άσπρη βούλα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο αείμνηστος Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες απάντησε με το ίδιο «νόμισμα» στο δεύτερο μέρος, με το 1-1 να στέλνει τους δύο αντιπάλους στην παράταση. Μάλιστα, το «τριφύλλι» έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 79’, λόγω αποβολής του Μπατσινίλα!

Εκεί, ο Αργεντίνος έβαλε τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ, ξανά με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, ωστόσο και πάλι, τίποτα δεν είχε κριθεί. Ο Δημόπουλος ισοφάρισε σε 2-2 στο 102’ και η διαδικασία της «ρωσικής ρουλέτας» ήταν απαραίτητη.

Ο Νίκος Σαργκάνης σε αυτό το σημείο, έκανε την εμφάνισή του και «πλήγωσε» την παλιά του ομάδα. Ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, καθώς, πέρα από τη δική του εύστοχη εκτέλεση, απέκρουσε το πέναλτι του Χατζίδη και το τελευταίο και καθοριστικό χτύπημα από τον Φούνες, χαρίζοντας το Κύπελλο στους «πράσινους»!

Έκτοτε, πέρασαν πάνω από τρεις δεκαετίες, για να βρεθούν οι δύο «αιώνιοι» μαζί σε αυτόν τον… χορό των πέναλτι. Το αποτέλεσμα, έμεινε το ίδιο, έστω κι αν πραγματοποιήθηκε σε άλλη φάση. Ο Ολυμπιακός έχασε δύο πέναλτι, με τους Καρβάλιο και Καμαρά και έτσι, αποχαιρέτησε τον θεσμό, στη φάση των «16».

Οι «πράσινοι» από την άλλη, συνεχίζουν να παλεύουν, για να φτάσουν ως την κορυφή. Θα αποτελέσει «οιωνό» η συγκεκριμένη συγκυρία;

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0