Football Talk

Έκανε τη δουλειά ο Παναθηναϊκός, προκρίθηκε και βρήκε λύσεις με Τερίμ σε όλα τα προβλήματα!

Έκανε τη δουλειά ο Παναθηναϊκός, προκρίθηκε και βρήκε λύσεις με Τερίμ σε όλα τα προβλήματα!

Πρόκριση για τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης», στα πέναλτι, με απάντηση Λοντίγιν στον Πασχαλάκη και τους «πράσινους» με… αμέτρητες απουσίες!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η δουλειά έγινε, έστω και αν το παιχνίδι κατέληξε στα πέναλτι. Ο Παναθηναϊκός άφησε εκτός Κυπέλλου Ελλάδας τον Ολυμπιακό, μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) στην Λεωφόρο, ενώ στο Φάληρο καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να σκοράρει σε κανονική ροή αγώνα. Το 90λεπτο ολοκληρώθηκε, η παράταση τελείωσε και οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Το παιχνίδι δεν μπορούμε να πούμε πως είχε ιδιαίτερα πολλές ευκαιρίες, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι η αλήθεια πως είχε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Την μπάλα στα πόδια του και τις πρωτοβουλίες μέσα στο τερέν. Φάσεις δημιουργήθηκαν, με μεγαλύτερες αυτή του Μαντσίνι, ο οποίος υποδέχθηκε μια μπαλιά από τον Χουάνκαρ, καθώς και η κεφαλιά και το πλασέ του Σπόραρ ήταν η μεγαλύτερες καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Σαφώς, δεν μπορεί να λησμονηθεί η πολύ κομβική ευκαιρία του Βέρμπιτς στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει. Ο τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» είχε πολύ καλή παρουσία και ήταν ο «φύλακας άγγελος» των γηπεδούχων και άφησε τους φιλοξενούμενους στο μηδέν.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ, τα βρήκε σκούρα, ακόμη και αν πήρε την πρόκριση. Οι απουσίες ήταν πολλές και η δουλειά του Τούρκου τεχνικού πολύ δύσκολη, καθώς είχε να διαχειριστεί τις απουσίες των Ιωαννίδη, Παλάσιος, Τζούριτσιτς και Τσέριν, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικά χαρτιά της ομάδας. Ειδικά ο πρώτος, είναι ο πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής της  ομάδας την φετινή σεζόν, φυσικά δεν αναφέρουμε του Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν που απουσιάζουν από την ενεργό δράση πολύ καιρό και είναι άγνωστο το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής τους.

Στη διαδικασία της παράτασης, ο προπονητής του Παναθηναϊκού χρησιμοποίησε τον Σαμέτ Ακαϊντίν (τον νεοαποκτηθέντα κεντρικό αμυντικό) στην επιθετική γραμμή, αρχικά ως στράικερ και στην συνέχεια στα φτερά. Φυσικά η συγκεκριμένη κίνηση δεν ήταν μια… τρέλα του προπονητή, αλλά μια λύση ανάγκης, καθώς τα… κουκιά ήταν μετρημένα και δεν υπήρχαν επιλογές. Όπως και να έχει, τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, ήταν δραματικά και οι σφυγμοί «χτυπούσαν κόκκινο».

Ο Πασχαλάκης έπιασε το πέναλτι του Μλαντένοβιτς και ο Καρβάλιο ανέλαβε το πέναλτι που θα έδινε την πρόκριση στον Ολυμπιακό. Ο Λοντίγκιν όμως είχε απάντηση, απέκρουσε και ο Μαντί Καμαρά αποδείχθηκε ο μοιραίος παίκτης, ο οποίος αστόχησε στην εκτέλεση στο 16ο πέναλτι (!) που πραγματοποίησε και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε την πολυπόθητη πρόκριση από τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Από εδώ και πέρα τα όλη η προσοχή της ομάδας, στρέφεται και πάλι στο πρωτάθλημα, αφού την ερχόμενη Κυριακή (21/1) το «τριφύλλι» υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο και εν συνεχεία το πρόγραμμά του, τον… ταξιδεύει στην Τούμπα για το παιχνίδι που θα καθορίσει την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan Super League. Ποιος ξέρει, έως τότε μπορεί να είναι διαθέσιμος και ο Μπακασέτας!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0