Football Talk

Ούτε απουσίες, ούτε τραυματισμοί: Επτάψυχος Παναθηναϊκός στους «8», νίκησε κούραση και Ολυμπιακό στα πέναλτι, με μοιραίους Καρβάλιο-Καμαρά! (video)

Ούτε απουσίες, ούτε τραυματισμοί: Επτάψυχος Παναθηναϊκός στους «8», νίκησε κούραση και Ολυμπιακό στα πέναλτι, με μοιραίους Καρβάλιο-Καμαρά! (video)

Κόντρα σε όσα «στραβά» του έτυχαν, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, μετά από ένα πραγματικό θρίλερ και πέταξε εκτός τον αιώνιο αντίπαλό του (17/01, 0-0 κανονική διάρκεια, 6-7 στα πέναλτι)! Μοιραίος για τον Ολυμπιακό ο Καμαρά, που αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, αλλά και ο Καρβάλιο, που θα μπορούσε να έχει «τελειώσει» τα πάντα νωρίτερα!

Ένα πραγματικό ντέρμπι πραγματοποιήθηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» πήραν μία σπουδαία πρόκριση στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου μέσω της ψυχοφθόρου διαδικασίας των πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια, 7-6 στα πέναλτι).

Στον… μαραθώνιο από την λευκή βούλα αστόχησε ο Καμαρά και έστειλε το «τριφύλλι» απέναντι στον Ατρόμητο, στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αξιοσημείωτο σημείο του παιχνιδιού, είναι πως ο Αϊκαντίν, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό, αγωνιζόμενος ως… φορ στην θέση του τραυματία Σπόραρ.

Τρομερή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 14ο λεπτό. Ο Κώτσιρας έκανε την σέντρα από τα δεξιά, με τον Σπόραρ να πιάνει την κεφαλιά ανενόχλητος μέσα στην περιοχή. Ο Πασχαλάκης όμως ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η δεύτερη αξιόλογη ευκαιρία του ημιχρόνου, ανήκει και πάλι στους «πράσινους». Ο Μαντσίνι πετάχτηκε μέσα στην περιοχή και με ένα σουτ στη κίνηση, δεν βρήκε στόχο, με την μπάλα να καταλήγει απευθείας άουτ.

Πρώτη επικίνδυνη φάση για τον Ολυμπιακό, στο 48ο λεπτό. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, με τον Ντόι να πιάνει την κεφαλιά, «πετυχαίνοντας» όμως τον Λοντίγκιν στο κέντρο της εστίας του.

Ο Αλεξανδρόπουλος δοκίμασε το δεξί του πόδι αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή στο 56’, με την μπάλα να περνάει για λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, του αντίπαλου κίπερ.

Φοβερός ο Λοντίγκιν, λέει σπουδαίο «όχι» στον Φορτούνη που απείλησε με εξαιρετικό σουτ, από πλάγια θέση στο 59ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι. Ο Μασούρας πήρε την μπάλα από τον Ποτένσε και ο Έλληνας διεθνής δεν βρήκε εστία από πλεονεκτική θέση στο 64ο λεπτό.

Μετά από μία εξαιρετική συνεργασία των «ερυθρόλευκων» ο Φορτούνης, πάσαρε στον Μασούρα, το βολέ του οποίου δεν είχε στόχο στο 86ο λεπτό.

Ο Βέρμπιτς πήγε να χαρίσει την πρόκριση στους «πράσινους» στο 90+9’. Ο Σλοβένος με ένα εξαιρετικό γυριστό, δεν κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Στο τέλος του πρώτου ημίχρονου της παράτασης, ο Ποντένσε με εξαιρετικό τακουνάκι βρήκε τον Ορτέγκα, με τον Αργεντινό όμως να νικιέται από τον Λοντίγκιν.

Ο Ποντένσε ήταν και πάλι απειλητικός από πλευράς Ολυμπιακού, με τον Πορτογάλο να στοχεύει το δεξί κάθετο δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα στο 105+3’.

Τα πέναλτι:

1ο

Αϊτόρ, Εύστοχο, 1-0

Ρόντινεϊ, Εύστοχο 1-1

2ο

Πέρεθ, Εύστοχο, 2-1

Μάρτινς, Εύστοχο 2-2

3ο

Αράο, Εύστοχο, 3-2

Γιόβετις, Εύστοχο, 3-3

4ο

Γιεντβάι, Εύστοχο, 4-3

Ποντένσε, Εύστοχο, 4-4

5ο

Μλαντένοβιτς, Άστοχο, 4-4

Καρβάλιο, Άστοχο, 4-4

6ο

Κώτσιρας, Εύστοχο, 5-4

Βρουσάι, Εύστοχο, 5-5

7ο

Βαγιαννίδης, Εύστοχο, 6-5

Ορτέγκα, Εύστοχο, 6-6

8ο

Σέκενφελντ, Εύστοχο, 7-6

Καμαρά, Άστοχο, 7-6

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Κ. Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Μπιανκόν, Ντόι, Ρόντινεϊ, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (63’ Ποντένσε), Έσε, Φορτούνης (116’ Βρουσάι), Ναβάρο (110’ Μάρτινς), Μασούρας

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (96’ Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Αράο, Μπερνάρ (66’ Ζέκα), Μαντσίνι, Κώτσιρας, Βιλένα (66’ Πέρεθ), Βέρμπιτς (98’ Αϊτόρ), Σπόραρ (106’ Αϊκαντίν)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0