Football Talk

Άρης - ΑΕΚ 1-1 (πεν. 4-2): Ήρωας Κουέστα, τον έστειλε στους «8» και όλα είναι στα πόδια του! (video)

Άρης - ΑΕΚ 1-1 (πεν. 4-2): Ήρωας Κουέστα, τον έστειλε στους «8» και όλα είναι στα πόδια του! (video)
Μεγαλειώδης πρόκριση για τον Άρη! «Πέταξε» εκτός Κυπέλλου Ελλάδας την κάτοχο του τροπαίου, ΑΕΚ, επικρατώντας με 4-2 στα πέναλτι (17/01, 1-1 κανονική διάρκεια και παράταση)! MVP o αμφίβολος πριν το ματς, Κουέστα, που «έπιασε» δύο εκτελέσεις, στη «ρώσικη ρουλέτα»!

Ο Άρης το ήθελε και το κατάφερε! Συνεχίζει στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αφήνοντας εκτός την κάτοχο του τροπαίου, ΑΕΚ!

Πολυτιμότερος ο Χουλιάν Κουέστα, που ταλαιπωρήθηκε πριν το ματς, έχοντας προβλήματα στη μέση, αλλά τόσο σε κανονική διάρκεια και παράταση (1-1), όσο και στα πέναλτι (4-2) δήλωσε «παρών»!

Απίστευτες εικόνες στο Κλεάνθης Βικελίδης, με διοίκηση, παίκτες και τεχνικό τιμ, να γίνονται ένα... κουβάρι, γνωρίζοντας πως μπροστά τους, ανοίγεται μία τεράστια ευκαιρία!

Στα προημιτελικά, ο Άρης θα συναντήσει είτε τη Νίκη Βόλου, είτε τον Λεβαδειακό (1-1 το πρώτο μεταξύ τους ματς, 18/01 η ρεβάνς), και εφόσον περάσει στους «4», έναν εκ των ΟΦΗ ή Παναιτωλικού!

Ο Γκατσίνοβιτς «άνοιξε» το σκορ στο 45+1', με τον Μορόν να ισοφαρίζει στο 58', για να κριθούν τα πάντα αρχικά στην παράταση, μετά το 0-0 της Νέας Φιλαδέλφειας, κι έπειτα στα πέναλτι.

«Μοιραίοι» για την ΑΕΚ, Βίντα και Πόνσε, που αστόχησαν στη «ρώσικη ρουλέτα», με το χαμένο πέναλτι του Φετφατζίδη, να μην «κοστίζει» στο φινάλε.


Η ΑΕΚ είχε τα «ηνία», από την έναρξη της αναμέτρησης. Βρήκε γκολ με τον Βίντα στο 11', που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ με τον ίδιο πρωταγωνιστή, είχε καλές ευκαιρίες τόσο στο 20', όσο και στο 32' και 33'.

 

Εν τέλει, βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 45+1'. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα παρέμεινε «ζωντανή» εντός περιοχής και ο Γκατσίνοβιτς, την έστειλε στα δίχτυα, για το 0-1!

 

Στο δεύτερο μέρος, ο Άρης κατάφερε να ισοφαρίσει, στην πρώτη του ουσιαστική απειλή στο ματς.

Ο Σουλεϊμάνοφ εκτέλεσε υπέροχα ένα φάουλ από τα δεξιά, και ο Μορόν με κεφαλιά, έκανε το 1-1 στο 58'!

 

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, η ΑΕΚ προσπάθησε να απειλήσει ξανά, αλλά με μικρές εξαιρέσεις, όπως το διαγώνιο σουτ του Άμραμπατ στο 82', δεν έγινε κάτι το ουσιαστικό.

Και ως φυσικό επακόλουθο, ήρθε η παράταση. Ούτε εκεί, ωστόσο, άλλαξε το σκορ της κανονικής διάρκειας και τα πάντα κρίθηκαν στα πέναλτι.

Εκεί, οι παίκτες του Άρη αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και με τον Κουέστα να αποκρούει δύο πέναλτι, προκρίθηκαν στα προημιτελικά!

Τα πέναλτι:

1o

Φαμπιάνο, Εύστοχο, 1-0

Βίντα, Άστοχο, 1-0

2o

Μορόν, Εύστοχο, 2-0

Φαν Βέερτ, Εύστοχο, 2-1

3o

Φετφατζίδης, Άστοχο, 2-1

Πόνσε, Άστοχο, 2-1

4o

Νταρίντα, Εύστοχο, 3-1

Πινέδα, Εύστοχο, 3-2

5o

Βερστράτε, Εύστοχο, 4-2


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (39' Ρόουζ), Μοντόγια (106' Φεράρι), Ντουκουρέ (53' Ντουκουρέ), Τζούρασεκ (90+1' Βερστράτε), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (53' Φετφατζίδης), Μορόν.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (62' Πήλιος), Βίντα, Μήτογλου, Ρότα (73' Αραούχο), Γιόνσον, Αμραμπάτ (83' Πισάρο), Γκατσίνοβιτς (106' Φαν Βέερτ), Πινέδα, Μάνταλος (83' Φερνάντες), Τσούμπερ (73' Πόνσε).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0