Football Talk

Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ 0-4: «Καθάρισε» σβηστά, μια… ανάσα από τα ημιτελικά του Κυπέλλου! (video)

Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ 0-4: «Καθάρισε» σβηστά, μια… ανάσα από τα ημιτελικά του Κυπέλλου! (video)

Έχοντας στον έλεγχό του το ματς στις Σέρρες, καθ’ όλη τη διάρκεια, ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο βήμα, για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας. Κέρδισε τον Πανσερραϊκό με 4-0 (17/01) και ουσιαστικά μετέτρεψε τη ρεβάνς της Τούμπας, σε τυπική διαδικασία.

Όπως έχει συνηθίσει τον κόσμο του το τελευταίο διάστημα, ο ΠΑΟΚ έκανε άλλη μία «μεστή» εμφάνιση, βρίσκοντας δίχτυα με περίσσεια άνεση. Πέρασε από την έδρα του Πανσερραϊκού με το εμφατικό 4-0 (17/01), για να βρεθεί επί της ουσίας με το… ενάμισι πόδι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η άμυνα του «Δικεφάλου του Βορρά» φρόντισε ώστε να… καθαρίσει από νωρίς, με τους Νάσμπεργκ και Σάστρε να σκοράρουν, για να έρθουν ο Μάρκος Αντόνιο και ο Ζίβκοβιτς στο δεύτερο μέρος και να «υπογράψουν» το τελικό σκορ. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν και πέναλτι με τον Μπράντον Τόμας.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού ανήκε στον Πανσερραϊκό, καθώς έπειτα από λάθος του Ζίβκοβιτς, η μπάλα κατέληξε στον Μούργο, ο οποίος όμως γλίστρησε και δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση!

Στο 8’, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει στο γκολ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, με τον Μπράντον να πιάνει την κεφαλιά, τον Κατσίκα να αποκρούει και τον Νάσμπεργκ να παίρνει το ριμπάουντ για το 0-1!


Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς δεν άργησαν να φτάσουν και στο δεύτερο τέρμα τους. Στο 22’, ο Μπράντον πάσαρε στον Ζίβκοβιτς, που μοίρασε στον Σάστρε, με τον Ισπανό να σουτάρει από πλάγια θέση και να νικά τον γκολκίπερ των γηπεδούχων!


Ο ΠΑΟΚ δεν έριξε τον ρυθμό του και συνέχισε να ψάχνει και άλλα τέρματα. Έφτασε κοντά σε αυτό με τον Κωνσταντέλια στο 30’, με τον Πανσερραϊκό να απαντά στο 39’ με σουτ του Μιχαηλίδη που μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς.

Στο 57’, ο Διαμαντής υπέπεσε σε πέναλτι, ο Ισπανός φορ ανέλαβε την εκτέλεσε, αλλά είδε τον Κατσίκα να αποκρούει και να αποσοβεί το 0-3.


Κάτι που ήρθε 12 λεπτά αργότερα (69’), με τον Μάρκος Αντόνιο να επιχειρεί το σουτ έξω από την περιοχή και να βρίσκει στόχο, διευρύνοντας το προβάδισμα της ομάδας του.


Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με ένα απίθανο τελείωμα στο 78ο λεπτό! Ο Σέρβος δέχθηκε την πάσα από τον Κωνσταντέλια και έκανε ένα εντυπωσιακό ψιλοκρεμαστό πλασέ, για να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανσερραϊκός (Π. Γκαρσία): Kατσίκας, Ντάνκελρουϊ, Διαμαντής (61' Μπέργκστρεμ), Θυμιάνης, Πηλέας, Μορέιρα (61'Στάικος), Οικονόμου, Σοφιανός (46' Ουάρντα), Μούργος, Μασκανάκης, Γούλερι (61' Μπετανκόρ)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε (70' Κεντζιόρα), Μιχαηλίδης, Νάσμπεργκ, Σοάρες, Τσιγγάρας (70' Τάισον), Σβαμπ (70' Μεϊτέ), Α. Ζίβκοβιτς (70' Μουργκ), Κωνσταντέλιας, Μάρκος Αντόνιο, Τόμας (70' Τζίμας)

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0