Football Talk

Ντέμης: «Έπαιζα από το '96 έως το 2003, ξέρω τι είναι, να σε 'σφάζει' ένας διαιτητής»

Ντέμης: «Έπαιζα από το '96 έως το 2003, ξέρω τι είναι, να σε 'σφάζει' ένας διαιτητής»

Ο Ντέμης Νικολαΐδης έκανε το δικό του σχόλιο, για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό (14/01, 2-2) και όσα ακολούθησαν. «Είναι κρίμα να μην στεκόμαστε στο ποδόσφαιρο το ίδιο, που ήταν πολύ ωραίο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το δικό του σχόλιο έκανε ο Ντέμης Νικολαΐδης, μιλώντας στην εκπομπή «Monday FC» στα κανάλια της NOVA, για το ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό (14/01, 2-2), στην OPAP Arena.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Για να μην τον φώναξε το VAR (ενν. τον διαιτητή, στη φάση του Βέρμπιτς με τον Πινέδα), σημαίνει πως συμφωνεί μαζί με τον διαιτητή. Γιατί συμφωνεί μαζί του; Υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Μου θύμισε μια φάση του Μασούρα στις Σέρρες. Θα μπορούσε να δώσει πέναλτι. Εγώ δεν τα δίνω αυτά τα πέναλτι. Εγώ σφυρίζω δύσκολα τέτοια πέναλτι. Στην Ελλάδα, όμως, δίνονται, οπότε θα μπορούσε να το δώσει και ο διαιτητής.

Ωραίο ματς, ωραίο ντέρμπι, κρίμα, όμως, που δεν ήταν γεμάτο το γήπεδο! Θα ήταν πιο όμορφο. Λίγο μας ξενίζει η εικόνα, άδεια καθίσματα γύρω-γύρω. Όχι σπουδαία ποιότητα και ποδόσφαιρο, εναλλαγές της μπάλας και συνδυασμούς, αλλά μεγάλη ένταση και από τους δύο. Ο ένας χαλούσε το παιχνίδι του άλλου, στο α' μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, η ΑΕΚ στο δεύτερο.

Και με τον Ολυμπιακό, που η ΑΕΚ δεν ήταν καλή, έχει τη νοοτροπία να προσπαθεί μέχρι το 90' να γυρίσει το ματς και αυτό είναι κάτι ανεκτίμητο. Η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει και πήγε να πάρει στο τέλος το παιχνίδι.

Μου έμεινε και ο Αράο, μετά από μερικά παιχνίδια, που είδα, τον προτιμώ στόπερ. Είναι πάρα πολύ καλός, ξέρει μπάλα. Τα πήγε καλά κόντρα στον Λιβάι Γκαρσία, που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος αυτή την περίοδο στην ΑΕΚ.

Να πω ότι ήταν ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να κάνει διπλό, γιατί η ΑΕΚ είχε πολλούς παίκτες, που δεν ήταν σε καλή μέρα. Η ΑΕΚ έχει νοοτροπία νικητή, ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερους παίκτες σε καλή μέρα. Δεν του βγήκαν οι αλλαγές, εγώ μπορεί να μην έκανα καμία αλλαγή.

Ο Ιωαννίδης ήταν πάρα πολύ καλός στο παιχνίδι. Είδαμε μόνο Λιβάι από την ΑΕΚ. Έγινε λάθος από τον Γεντβάι στο 1-0. Κατάλαβε πως δεν μπορούσε να τον πιάσει και προσπάθησε να τον βγάλει οφσάιντ. Για να λέμε και αυτό, που πρέπει, έβαλε και το γκολ. Δεν ήταν κακός ο Γεντβάι, μόνο αυτό το λάθος έκανε.

Εκτός από τα τελευταία 15 λεπτά είδαμε ένα αποτέλεσμα 2-2, γενικώς, ωραίο ντέρμπι χωρίς πολλές και μεγάλες φάσεις. Καθαρό παιχνίδι».

Για τη διαιτησία:

«Αυτός ο διαιτητής πολλές φάσεις θα μπορούσε είτε να σφυρίξει από τη μία, είτε από την άλλη, ή και καθόλου. Ο Γκατσίνοβιτς έπεσε και έδιωξε τη μπάλα με το χέρι. Δεν μπορεί να επέμβει το VAR.

Το πέναλτι δεν το είδε, φαίνεται ότι τον βρίσκει ο Πινέδα. Για να μην τον φώναξε το VAR, σημαίνει πως συμφωνεί μαζί με τον διαιτητή. Γιατί συμφωνεί μαζί του; Υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

Μου θύμισε μια φάση του Μασούρα στις Σέρρες. Θα μπορούσε να δώσει πέναλτι. Εγώ δεν τα δίνω αυτά τα πέναλτι. Εγώ σφυρίζω δύσκολα τέτοια πέναλτι. Στην Ελλάδα, όμως, δίνονται, οπότε θα μπορούσε να το δώσει και ο διαιτητής.

Η διαιτησία και το VAR δεν μου έβγαλαν κάτι περίεργο. Δεν ήθελαν να παίξουν υπέρ κάποιας ομάδας. Και η εξέταση για το φάουλ στον Μπερνάρ, ήταν μια δύσκολη φάση (σ.σ στο ακυρωθέν γκολ του Λιβάι). Δεν υπάρχει πέναλτι στον Βαγιαννίδη, υπάρχει στον Ζέκα.

Είναι κρίμα να ασχοληθούμε με τη διαιτησία τόσο πολύ. Έπαιζα από το '96 έως το 2003. Ξέρω τι είναι, να σε "σφάζει" ένας διαιτητής. Είναι κρίμα να στεκόμαστε σε παιχνίδια που δεν υπάρχει "σφαγή" από τη διαιτησία, να μην στεκόμαστε στο ποδόσφαιρο το ίδιο, που ήταν πολύ ωραίο, για παράδειγμα, στο ντέρμπι. Θα γίνουν και λάθη. Έγιναν. Εύχομαι να μην γίνονται πάντα υπέρ μίας ομάδας. Στο τέλος της χρονιάς να είναι όλα μοιρασμένα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν και λάθη».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0