Football Talk

ΑΕΚ: Αυτή η ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα και ο «τελικός» με τον Άρη

ΑΕΚ: Αυτή η ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα και ο «τελικός» με τον Άρη

Η εικόνα της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η πορεία του πρωταθλήματος και το μεγάλο όσο και δύσκολο παιχνίδι της Τετάρτης (17/01).

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν αυτό το ΑΕΚΠαναθηναϊκός και δυστυχώς ο κόσμος το είδε από την τηλεόραση. Πόσο διαφορετικό και πιο όμορφο ατμοσφαιρικά θα ήταν ο αγώνας αν είχε μέσα 30.000 κόσμο. Κρίμα, δεν θα το μάθουμε ποτέ…

Καταρχάς, εκ των προτέρων γνωρίζαμε ότι όποιο αποτέλεσμα κι αν ερχόταν στο ντέρμπι δεν θα έκρινε τον τίτλο. Oι διαφορές μεταξύ όλων είναι πολύ μικρές και όταν ξέρουμε ότι έρχονται σερί ντέρμπι μέσα στα πλέι οφ, τα πάντα μπορούν να ανατραπούν.

Στη μεγάλη εικόνα του αγώνα εμφανίστηκε ξανά μία μέτρια αγωνιστικά ΑΕΚ και ένας πολύ καλός Παναθηναϊκός. Ο Τερίμ είναι μεγάλος προπονητής και ήδη έχει βάλει τη σφραγίδα του στον Παναθηναϊκό. Η πίεση ψηλά είναι το ένα. Το δύο η τοποθέτηση του εκπληκτικού την Κυριακή (14/01), Κώτσιρα ως αμυντικό χαφ.

Ο Παναθηναϊκός εγκλώβισε την ΑΕΚ δημιουργικά. Συνδυαστικό παιχνίδι η ΑΕΚ δεν έβγαλε στο βαθμό που ξέρει και μπορεί. Εκτός του συγκλονιστικού Λιβάι Γκαρσία που έπαιζε μόνος του μπροστά, βοήθειες επιθετικά δόθηκαν όταν μπήκε ο Μάνταλος, ο Ελίασον και ο Αραούχο. Αυτοί που ξεκίνησαν το παιχνίδι δεν είχαν ουσία. Ο Άμραμπατ κούραζε τη μπάλα, ο Γκατσίνοβιτς σε ρηχά νερά. Ο Τσούμπερ κλεισμένος πολύ καλά δεν έκανε τελική, εκτός του σουτ που δοκίμασε και πέρασε άουτ στο 2ο λεπτό! Ο Πινέδα προσπάθησε να δημιουργήσει, αλλά φάνηκε «βαρύς». Λογικό!

Γενικά η ΑΕΚ δεν είναι στα καλά της. Λείπει η φρεσκάδα, λείπει το καθαρό μυαλό κυρίως μπροστά και οι υπόλοιποι παίκτες ψάχνουν την… εύκολη επιλογή που είναι: πετάμε τη μπάλα μπροστά στον Γκαρσία και ό,τι κάνει! Δεδομένα αυτό πρέπει να αλλάξει από τα επόμενα ματς κιόλας. Κι όμως σε μία περίοδο που δεν είναι φορμαρισμένοι αρκετοί παίκτες της η ΑΕΚ είναι μία ανάσα από την κορυφή και έχει βγάλει άλλα δυο σερί ντέρμπι χωρίς να ηττηθεί.

Και αυτό το πρωτάθλημα, όπως και το περσινό, θα το πάρει η ομάδα που θα φορμαριστεί πιο γρήγορα. Τούτη την ώρα και γνωρίζοντας σε τι επίπεδο μπορεί να φτάσει η ΑΕΚ η ομάδα του Αλμέιδα πρέπει να βρίσκεται περίπου στο… 60%! Αν κι εφόσον φορμαριστεί γρήγορα η ΑΕΚ αυτόματα θα γίνει πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα. Και ο Παναθηναϊκός του Τερίμ και ο ΠΑΟΚ πάντως φέτος είναι και πιο καλοί και πιο διαβασμένοι. Θα πάει ξανά το πρωτάθλημα ως το τέλος…

Και επειδή το πρωτάθλημα θα πάει ξανά ως το τέλος οι διαιτητές πρέπει να μειώσουν όσο γίνεται τα λάθη τους! Στο χθεσινό ντέρμπι έγιναν δυο λάθη. Το ένα έφερε το 1-1 του Παναθηναϊκού, καθώς πράγματι υπάρχει φάουλ υπέρ του Γκατσίνοβιτς και όχι κατά του. Και το δεύτερο, που είναι και μεγαλύτερο, ήταν το πέναλτι που κακώς δεν δόθηκε στον Βέρμπιτς από τον Πινέδα. Υπάρχει επαφή και είναι πέναλτι. Όλα πρέπει να τα λέμε, γιατί η τοξικότητα συνεχίζεται να ποτίζεται από μία συγκεκριμένη ομάδα. Κόντρα στην τοξικότητα απαντάς με ειλικρίνεια. Όπως η ΑΕΚ αδικήθηκε σε Κηφισιά, Παναιτωλικό, Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο, έτσι πρέπει να τονιστεί πως κακώς δεν δόθηκε το πέναλτι στον Παναθηναϊκό την Κυριακή. Λάθη γίνονται για όλους και όχι υπέρ ή κατά ενός! Μόνο όσοι παίζουν άλλα... παιχνίδια δεν το αντιλαμβάνονται. Την περασμένη Κυριακή, για παράδειγμα, δεν δόθηκε πέναλτι στον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με το ματς στο 0-0. Αυτά τα λάθη πρέπει να μειωθούν γενικώς…

Εν κατακλείδι, η ΑΕΚ θα μπορούσε εύκολα να χάσει το ματς, θα μπορούσε να το κερδίσει κιόλας στο τέλος, από το λάθος του Τερίμ να γυρίσει τόσο πίσω την ομάδα του, όταν προηγήθηκε. Γενικά, η ΑΕΚ καλείται να φορμαριστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα. Περνάει μία μεταβατική περίοδο σε επίπεδο απόδοσης.

Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο έχει μπροστά της τη ρεβάνς με τον Άρη την Τετάρτη. Είναι πολύ πιο σημαντικό αυτό το παιχνίδι απ’ ότι ήταν το χθεσινό, πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει γυρισμός. Δεν διορθώνεται κανένα λάθος την Τετάρτη, γιατί μπορεί να φέρει αποκλεισμό από το Κύπελλο. Και δεδομένα η εικόνα της ΑΕΚ στο Χαριλάου πρέπει να είναι πολύ καλύτερη για να νικήσει και να προκριθεί… Όσο, πάντως, υπάρχει πίστη στο εσωτερικό της ομάδας δεν πρέπει να υπάρχει κανένας φόβος… Και πίστη υπάρχει!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0