Football Talk

Στο 90+6', ο Λιβάι Γκαρσία δεν «άφησε» τα... ρολόγια να γυρίσουν 30 χρόνια πίσω! (video)

Στο 90+6', ο Λιβάι Γκαρσία δεν «άφησε» τα... ρολόγια να γυρίσουν 30 χρόνια πίσω! (video)
Εκτός από δύο βαθμούς, τι άλλο «στέρησε» από τον Παναθηναϊκό, το εύστοχο πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία;
Ο Παναθηναϊκός «κρατούσε» στα χέρια του ένα σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της ΑΕΚ, έως το 90+6'. Ουσιαστικά, έφτασε μία «ανάσα» από το να πληρώσει την «Ένωση» με το ίδιο νόμισμα, νικώντας την μέσα στην έδρα της με ανατροπή, όπως έκανε αυτή, στο πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι, για τον πρώτο γύρο της Stoiximan Super League. Υπολόγιζε, όμως, χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία!

Ο σέντερ φορ της «Ένωσης» κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις, το εκτέλεσε ο ίδιος και διαμόρφωσε το 2-2 (14/01) ως τελικό σκορ του ματς. Ταυτόχρονα, όμως, δεν επέτρεψε το πρώτο «τρίποντο» του Παναθηναϊκού στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά από 30 χρόνια!

 
Προφανώς, καθοριστικός παράγοντας στη συμπλήρωση τόσων ετών, είναι το γεγονός πως η ΑΕΚ βρισκόταν μακριά από τη φυσική της έδρα, για 19.5 χρόνια. Πάντως, και στα τελευταία χρόνια πριν την κατεδάφιση του Νίκος Γκούμας, δεν ήταν εύκολο για τον Παναθηναϊκό, να «αλώσει» τη συγκεκριμένη έδρα.

Η τελευταία φορά που τα είχε καταφέρει; Ήταν στις 7 Νοεμβρίου του 1994, χάρις το γκολ του Γιάννη Καλλιντζάκη.



Στα ματς που ακολούθησαν έως τον Μάιο του 2003, όταν και κατεδαφίστηκε το Νίκος Γκούμας, υπήρξε άλλο ένα που ο Παναθηναϊκός πήρε «διπλό» από την ΑΕΚ, σε ματς πρωταθλήματος: στις 26 Σεπτεμβρίου του 1999.

Μόνο που το συγκεκριμένο ντέρμπι είχε διεξαχθεί στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, καθώς ο καταστροφικός σεισμός που είχε πλήξει την Αθήνα, είχε επηρεάσει και το γήπεδο της «Ένωσης».



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0