Football Talk

Ο Ολιβιέ Ζιρού σκόραρε, έγινε διψήφιος και θύμισε στη Μίλαν τον... Αλεσάντρε Πάτο!

Ο Ολιβιέ Ζιρού σκόραρε, έγινε διψήφιος και θύμισε στη Μίλαν τον... Αλεσάντρε Πάτο!

Ήταν αυτός που έδωσε τις λύσεις στην ομάδα του για άλλη μια φορά, με γκολ και ασίστ απέναντι στη Ρόμα. Ο Ολιβιέ Ζιρού σκόραρε, έφτασε τα 10 γκολ στη Serie A και θύμισε κάτι από την εποχή του Αλεσάντρε Πάτο στην Μίλαν.

Τι κι αν έχει πατήσει τα 37 του, ο Ολιβιέ Ζιρού είναι ένας εκ των κορυφαίων της Μίλαν (και) στην τρίτη του θητεία στην Ιταλία και τη Serie A. Στην αναμέτρηση με τη Ρόμα το βράδυ της Κυριακής (14/1), ο Γάλλος διπλασίασε τα τέρματα των «ροσονέρι» και στη συνέχεια έδωσε την ασίστ στον συμπατριώτη του Τεό Ερνάντες για να διαμορφώσει αυτός το τελικό 3-1.

Με το γκολ που πέτυχε, ο Ζιρού έφτασε τα 10 στη φετινή Serie A έχοντας αγωνιστεί σε 17 ματς. Μάλιστα, αυτή είναι η τρίτη διαδοχική σεζόν που κάνει κάτι ανάλογο, καθώς πρόπερσι είχε συμβάλει με τα 11 γκολ του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και πέρυσι «μάτωσε» τα αντίπαλα δίχτυα 13 φορές.

Μπορεί να φαντάζει ως μια απλή υπόθεση, πόσο μάλλον για έναν επιθετικό, όμως για να βρει κανείς την τελευταία φορά που κάποιος παίκτης της Μίλαν κατάφερε να πετύχει πάνω από 10 γκολ σε τρεις συνεχόμενες σεζόν, θα πρέπει να κοιτάξει πολύ πίσω.

Εκεί θα συναντήσει ένα αγαπημένο «παιδί» των φίλων της Μίλαν, τον Αλεσάντρε Πάτο που από το 2008 έως το 2011 σκόραρε συνολικά 41 φορές στη Serie A, σημειώνοντας και στις τρεις σεζόν διψήφια τέρματα.

Ο Ολιβιέ Ζιρού επαναλαμβάνει μία αντίστοιχη επίδοση, μία δεκαετία και... κάτι αργότερα, και έχει μπροστά του σχεδόν έναν ολόκληρο γύρο πρωταθλήματος, προκειμένου να ξεπεράσει τα περσινά του γκολ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0