Football Talk

Μίλαν – Ρόμα 3-1: Καθάρισε τη θλιβερή Ρόμα και βλέπει «αστεράκια»!

Μίλαν – Ρόμα 3-1: Καθάρισε τη θλιβερή Ρόμα και βλέπει «αστεράκια»!

Με την αποψινή της νίκη, η Μίλαν εδραιώθηκε στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος, σε απόσταση μεν από την δεύτερη Γιουβέντους (μείον 4 με παιχνίδι περισσότερο της Μιλαν), έχοντας ωστόσο την ίδια στιγμή απόσταση ασφαλείας από την τέταρτη θέση και την Φιορεντίνα (8 βαθμούς). Δύο πρόσωπα για την ομάδα του Πιόλι που πάντως κέρδισε με κυνισμό την ντεφορμέ Ρόμα του Μουρίνο.

 

Στο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής, Μίλαν και Ρόμα τέθηκαν αντιμέτωπες με φόντο τη νίκη που θα τους δώσει ώθηση. Η Μίλαν τις προηγούμενες ημέρες είχε γνωρίσει επίπονο αποκλεισμό για το Coppa Italia από την Αταλάντα, με την προσοχή της να στρέφεται σε αυτή τη φάση στο πρωτάθλημα. Αντίθετα, οι «Ρωμαίοι» διανύουν ένα άσχημο σημείο στη σεζόν και προέρχονται από συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα που τους έχουν κρατήσει στην ένατη θέση της βαθμολογίας.

Η Μίλαν κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο και πήρε το ζητούμενο που ήταν το προβάδισμα, χάρη στο γκολ του Γιασίν Αντλί μόλις στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης. Στην επανάληψη, οι «ροσονέρι» ευτύχησαν να βρουν σχετικά νωρίς ένα δεύτερο τέρμα, με σκόρερ τον Ολιβιέ Ζιρού (56’) και αυτό έδειξε ικανή προϋπόθεση για να «σβήσει» το παιχνίδι. Λίγο μετά όμως, το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Παρέδες έδωσε άλλη ομορφιά στο παιχνίδι με τη Ρόμα να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και τη Μίλαν να περιορίζεται σε έναν εντελώς παθητικό ρόλο. Ενώ το μομέντουμ «έγραφε» Ρόμα, η Μίλαν ήταν εκείνη που βρήκε το τρίτο τέρμα, με τον Τεό στο 84’ κλειδώνοντας ουσιαστικά το πολύτιμο τρίποντο. Το 3 – 1 φέρνει την ομάδα του Πιόλι στην τρίτη θέση του πίνακα με 42 βαθμούς, οκτώ μακριά από την τέταρτη Φιορεντίνα, καθιστώντας την φαβορί για τη συμμετοχή στο Champions League της προσεχούς σεζόν. Η ομάδα του Μουρίνιο, παρέμεινε στους 29 βαθμούς και την ένατη θέση, έχοντας να γευτεί τη χαρά της νίκης από τις 23/12.

Οι ενδεκάδες της αναμέτρησης:

Μίλαν (Σ. Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια, Κιάερ, Γκάμπια, Τεό Ερνάντες, Λόφτους – Τσικ, Αντλί, Ρέιντερς, Πούλισικ (79’ Οκαφόρ), Λεάο (Μούσα), Ζιρού

Ρόμα (Ζ. Μουρίνιο): Σβίλαρ, Κρίστενσεν, Μαντσίνι (46’ Πελεγκρίνι), Γιορέντε (79’ Χούισεν), Τσελίκ (79’ Ζαλέφσκι), Κριστάντε, Παρέδες, Μποβέ, Σπινατσόλα, Ελ Σαράουι (61’ Μπελότι), Λουκάκου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0