Football Talk

«Έκοψαν» μια νίκη που άξιζε ο Παναθηναϊκός, αλλά είναι... παρών στην κορυφή! (video)

«Έκοψαν» μια νίκη που άξιζε ο Παναθηναϊκός, αλλά είναι... παρών στην κορυφή! (video)
Χωρίς νίκη έφυγε ο Παναθηναϊκός από την Opap Arena κόντρα στην ΑΕΚ, όμως, παραμένει στην «κορυφή» με 41 βαθμούς (πίσω από τον ΠΑΟΚ στη διαφορά των γκολ), ακόμα και αν αδικήθηκε!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων σε ντέρμπι, όμως, και πάλι δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Μπορεί να την… κράταγε στα χέρια του και το παιχνίδι ήταν πραγματική διαφήμιση για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά σημασία έχει το αποτέλεσμα.

Από ένα λάθος του Γεντβάι, η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο παιχνίδι, αλλά οι «πράσινοι» βρήκαν ψυχολογία και ρυθμό και έφτασαν σε ολική ανατροπή της αναμέτρησης. Μια… σεντερφορίσια κεφαλιά του Γεντβάι, ο οποίος λυτρώθηκε για το λάθος που έκανε και έβαλε το «τριφύλλι» σε θέση κυνηγού. Την ανατροπή ολοκλήρωσε ο Γουίλιαν Αράο, μετά το γύρισμα του Κώτσιρα στην καρδιά της περιοχής.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί, πως το προβάδισμα θα μπορούσε να έχει έρθει νωρίτερα για τους «πράσινους», αλλά ο ρέφερι και ο VAR αγνόησαν μια πεντακάθαρη παράβαση πέναλτι, με τον Πινέδα να κλωτσάει το πόδι του Βέρμπιτς και να τον ανατρέπει εντός της περιοχής στο 56ο λεπτό. Στην συνέχεια της ίδιας φάσης, οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρο, ο Γκαρσία έφυγε στην αντεπίθεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν για δεύτερη φορά.

Ο VAR παρόλα αυτά, γύρισε την φάση πίσω και κάλεσε τον διαιτητή για να δεί, όχι την κλωτσιά του Πινέδα, αλλά φάουλ του Σιμάνσκι στον Μπερνάρντ. Το γκολ ακυρώθηκε ορθά, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν πήρε αυτό που ήταν το αναμενόμενο, βάσει όσων είδαμε και αδικήθηκε! Φυσικά, μπορούμε να πούμε πως αυτοί οι δύο διαιτητές με αυτό το λάθος τους, «έκοψαν» μια νίκη για την ομάδα του Τερίμ!


Μέχρι τις πρώτες αλλαγές των «πράσινων» στο παιχνίδι, τον πρώτο λόγο τον είχε ο Παναθηναϊκός και επιτέλους έδειξε την εικόνα που περιμένει να δει ο κόσμος της ομάδας σε εγχώρια κομβικά παιχνίδια. Ο ρυθμός των ποδοσφαιριστών του διατηρήθηκε σε πολύ υψηλά στάνταρ, με το γνωστό υψηλό πρέσινγκ. Στα τελευταία 15 λεπτά, ο Παναθηναϊκός φάνηκε πως έβγαλε κούραση και άφησε την μπάλα στον αντίπαλο και έχασε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Η ισοφάριση ήρθε από ένα χέρι του Ζέκα, το οποίο δεν «σηκώνει» ιδιαίτερη κουβέντα, καθώς πράγματι η μπάλα στο αργό ριπλέι φαίνεται πως βρίσκει στο ύψος από το περιβραχιόνιο του Έλληνα χαφ, σημείο αντικανονικό.

Αυτό που κρατάμε από το παιχνίδι είναι η -ακόμη μια- πολύ καλή εμφάνιση του Αράο στη θέση του στόπερ, όπως και αυτή του Γιάννη Κώτσιρα στο… νέο ρόλο του. Στη θέση «6» ο Έλληνας αμυντικός έχει δείξει πολύ καλά σημάδια τόσο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, όπως και σε αυτό με την ΑΕΚ για την Stoiximan Super League.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός πήρε τον ένα βαθμό από το παιχνίδι και οδηγείται σε ένα ακόμη ντέρμπι για την κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, αφού πρώτα υποδεχτεί τον Αστέρα Τρίπολης στην Λεωφόρο και απομένει το παιχνίδι της δεύτερης «φάσης των 16» με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο για το Κύπελλο!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0