Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 4-1: Η «βασίλισσα» ξανά στον θρόνο της, σήκωσε το… 13ο Σούπερ Καπ της! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 4-1: Η «βασίλισσα» ξανά στον θρόνο της, σήκωσε το… 13ο Σούπερ Καπ της! (video)

Η λέξη «τίτλος» έχει συνώνυμο τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το γνωρίζαμε πριν τον τελικό του Σούπερ Καπ. Το επιβεβαιώσαμε μετά το τελικό 4-1 απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Άνετη επικράτηση, σηκώνει το 13ο δικό της η «βασίλισσα», απόλυτος πρωταγωνιστής ο Βινίσιους Τζούνιορ, με χατ-τρικ σε 39 λεπτά!

Ναι, είναι ντέρμπι, ναι, σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν βρίσκονται οι δύο ομάδες, είναι το «El Classico», όμως σε αυτή την περίπτωση, παρακολουθήσαμε απλώς μία μαδριλένικη κυριαρχία.

Μία εκπληκτική Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία κυριάρχησε από το 1ο λεπτό στον τελικό του Σούπερ Καπ της Μπαρτσελόνα, και πανηγύρισε μία πολύ σπουδαία νίκη, με 4-1, για να σηκώσει το 13ο τέτοιου είδους τρόπαιο στην ιστορία της και το πρώτο, μετά την σεζόν 2021-22.

Η «βασίλισσα» μπήκε αποφασισμένη για να τελειώσει το παιχνίδι από πάρα πολύ νωρίς και είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Βινίσιους Τζούνιορ. Προηγήθηκε από το 7ο λεπτό, έπειτα από απίθανη πάσα του Μπέλιγχαμ και άνετο τελείωμα του Βραζιλιάνου, για να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή της στο 10ο λεπτό.

Ξανά ο Βινίσιους, και πάλι ένα… απλό γκολ για την κλάση του και 2-0 για τη Ρεάλ, που έμοιαζε να «καθαρίζει» από νωρίς.


Ενδεχομένως το πίστεψε και η ίδια και λίγο έλειψε να το «πληρώσει». Στο 12ο λεπτό, οι Καταλανοί είχαν δοκάρι και με την συμπλήρωση μισής ώρας, μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι.

Μείωσαν με πολύ ωραίο σουτ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο. Και αυτό διότι, στο 39ο λεπτό, η τυπικά γηπεδούχος, ανέκτησε ξανά προβάδισμα δύο γκολ.


Ο Βινίσιους κέρδισε και εκτέλεσε το πέναλτι, ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που καταγράφει τρία γκολ σε τελικό Σούπερ Καπ, όντας και ο μοναδικός της Ρεάλ Μαδρίτης από την Βραζιλία, που «πληγώνει» τρεις φορές την Μπαρτσελόνα!


Το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε και… αποδείχθηκε, τυπική διαδικασία. Κυριαρχία της Ρεάλ και πάλι, τέταρτο γκολ με τον Ροντρίγκο στο 64ο λεπτό και αποβολή του Αραούχο με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 71’.


Όλα είχαν κριθεί, δεν διαφοροποιήθηκε κάτι άλλο μέχρι και το σφύριγμα της λήξης, και κάπως έτσι, η Ρεάλ επικράτησε της Μπαρτσελόνα για δεύτερη φορά φέτος. Σήκωσε το 13ο Σούπερ Καπ της ιστορίας της και πανηγύρισε την 7η διαδοχική της νίκη σε όλες τις διοργανώσεις!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0