Football Talk

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-2: Με τέτοιον Λιβάι Γκαρσία, δεν «πεθαίνει»! (video)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-2: Με τέτοιον Λιβάι Γκαρσία, δεν «πεθαίνει»! (video)

Η ΑΕΚ βρέθηκε με την «πλάτη» στον τοίχο, αλλά ο Λιβάι Γκαρσία, «καθάρισε» σε δεύτερο σερί ντέρμπι! Στέρησε από τον Παναθηναϊκό ένα τεράστιο «διπλό» στην OPAP Arena (14/01, 2-2) και διατήρησε την «Ένωση» στο -2 από την κορυφή! Απίστευτη ευκαιρία με Αραούχο για την ολική ανατροπή στην... ανατροπή, στα τελευταία δευτερόλεπτα του ντέρμπι! Πρώτος στη βαθμολογία ο ΠΑΟΚ, ξεπερνά τους «πράσινους» στην ισοβαθμία.

Ο Παναθηναϊκός πήγε να «πληρώσει» την ΑΕΚ με το ίδιο νόμισμα και να περάσει με ανατροπή από την έδρα της, όπως έκανε κι αυτή, στον πρώτο γύρο. Όλα τα είχε υπολογίσει καλά, όμως, εκτός από τον Λιβάι Γκαρσία και το γεγονός πως η γηπεδούχος φέτος, δεν έχει χάσει σε ντέρμπι!

Ο «σεληνιασμένος» φορ της «Ένωσης» λοιπόν, σκόραρε δύο φορές, και με εύστοχο πέναλτι στο 90+6', διαμόρφωσε το 2-2 (14/01) ως τελικό σκορ στο μεγάλο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, στην OPAP Arena.

Ο ίδιος παίκτης «άνοιξε» το σκορ στο 24', με τους Γεντβάι (31') και Αράο (66') να δίνουν τις λύσεις στους φιλοξενούμενους.

Στο -2 από την κορυφή η ΑΕΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι 2ος με 41 βαθμούς. Όσους έχει και ο ΠΑΟΚ, που τον «ξεπερνά» στην ισοβαθμία, έχοντας σκοράρει μία φορά περισσότερη.

Ντεμπούτο για τον Δημήτρη Λημνιό με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, που πέρασε στο ματς ως αλλαγή, στο 75ο λεπτό.

Καμία από τις δύο ομάδες, δεν έδειχνε απειλητική, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Μία υπέροχη κίνηση του Λιβάι Γκαρσία, και μία εξίσου ωραία μπαλιά του Σιμάνσκι, έδωσαν το προβάδισμα στην ΑΕΚ.

Στο 24ο λεπτό, ο σέντερ φορ της «Ένωσης» έφυγε μόνος στον κενό χώρο, και όντας ταχύτατος, δεν μπόρεσε κανείς να τον προλάβει. Πλάσαρε με το δεξί τον Λοντίγκιν κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για έκτο σερί ματς, στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα.

 
Το 1-0 της ΑΕΚ, ωστόσο, «κράτησε» μόλις για επτά λεπτά. Στο 31', μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά και φάση διαρκείας, ο Χουάνκαρ έκανε τη σέντρα, ο Γεντβάι βρέθηκε σε καλύτερη θέση απ' όλους, και με «καρφωτή» κεφαλιά, έκανε το 1-1!

 
Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» την ανατροπή τόσο στο 37ο, όσο και στο 40ο λεπτό. Η κεφαλιά του Βέρμπιτς, όμως, στην πρώτη περίπτωση, και το πλασέ του στη δεύτερη, δεν βρήκαν στόχο.

 
Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ απείλησε πρώτη, με ένα σουτ του Σιμάνσκι εκτός περιοχής. Μάλιστα, στο 58' βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ του Λιβάι Γκαρσία ακυρώθηκε, έπειτα από παρέμβαση του VAR και επανεξέταση της φάσης, για φάουλ στο ξεκίνημά της.

 
Αμέσως μετά την απόφαση του διαιτητή, ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το γκολ με τον Ιωαννίδη στο 63', έπειτα από ωραίο γύρισμα του Μαντσίνι. Εν τέλει, το βρήκε στο 66'!

Ο Μπερνάρ εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Κώτσιρας έκανε την κεφαλιά-πάσα προς τον Αράο και αυτός με δυνατό πλασέ, έκανε το 1-2!




Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 77ο λεπτό, μετά από ωραία συνεργασία των Άμραμπατ και Σιντιμπέ. Το σουτ του Λιβάι Γκαρσία, όμως, μετά από το γύρισμα του τελευταίου, πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Λοντίγκιν.

Η ΑΕΚ ανέβασε τις γραμμές της στα τελευταία λεπτά και βρήκε το πολυπόθητο γκολ στο 90+6'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Λιβάι Γκαρσία σούταρε και κέρδισε πέναλτι, καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ζέκα. Ο διαιτητής εξέτασε τη φάση στο VAR, υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών» και ο σέντερ φορ της «Ένωσης», ευστόχησε για να κάνει το 2-2!

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το... θαύμα, δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς. Ο Μάνταλος σούταρε, ο Λοντίγκιν απέκρουσε, αλλά ο Βαγιαννίδης πρόλαβε να βάλει το «μπλοκ» στο σουτ του Αραούχο, αποτρέποντας την ανατροπή στην... ανατροπή!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι (79' Γιόνσον), Πινέδα (63' Μάνταλος), Άμραμπατ (79' Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (63' Αραούχο), Τσούμπερ (79' Πισάρο), Λιβάι Γκαρσία.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (78' Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Αράο, Μπερνάρ (78' Ζέκα), Μαντσίνι (75' Αϊτόρ), Κώτσιρας, Βιλένα, Βέρμπιτς (75' Λημνιός), Ιωαννίδης (86' Σπόραρ).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0