Football Talk

«Αφεντικό» στην Αθήνα η ΑΕΚ; Τελευταίος το γνώρισε ο Ντέμης, αλλά το… ζεσταίνει ο Αλμέιδα! (video)

«Αφεντικό» στην Αθήνα η ΑΕΚ; Τελευταίος το γνώρισε ο Ντέμης, αλλά το… ζεσταίνει ο Αλμέιδα! (video)

Η ΑΕΚ φέτος είναι η απόλυτη «Βασίλισσα» στα ντέρμπι. Αυτό όμως που θα επιχειρήσει η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα απέναντι στον Παναθηναϊκό, δεν έχει ξανά συμβεί, στη μετά Ντέμη εποχή.

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα ακόμη δεν έχει βρει τον περσινό καλό εαυτό της, κάτι που βέβαια είναι απολύτως λογικό. Οι τραυματισμοί την φετινή σεζόν έχουν έρθει με το… τσουβάλι στο στρατόπεδο της Ένωσης και αναπόφευκτα έχουν εμφανιστεί μερικές γκέλες, οι λεγόμενες εκτός προγράμματος.  

Ακόμη και με αυτόν τον τρόπο όμως, η ΑΕΚ είναι η απόλυτη κυρίαρχος, όσον αφορά τα μεγάλα παιχνίδια. Την σεζόν που διανύουμε, ο «Δικέφαλος» είναι η μόνη ομάδα που παραμένει αήττητη σε όλα τα ντέρμπι που έχει δώσει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, με μία συγκομιδή άκρως εντυπωσιακή.

6048508.jpg

«Διπλό» στις έδρες των… αιωνίων, ενώ οι ΠΑΟΚ και Άρης ηττήθηκαν εύκολα ή δύσκολα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μόνο ο Ολυμπιακός της… γλίτωσε στον πρώτο γύρο, όταν και «απέδρασε» από την OPAP Arena με το «Χ» (1-1, 17/09).


Τώρα ήρθε η ώρα για άλλο ένα ντέρμπι, με τον Παναθηναϊκό να επισκέπτεται την Φιλαδέλφεια για την 18η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Όπως προαναφέρθηκε, η Ένωση κατάφερε να… σπάσει την έδρα των «πράσινων» (2-1, 25/09) και τώρα θα έχει την ευκαιρία να κάνει το 2/2 απέναντι σε έναν από τους άμεσους ανταγωνιστές της για το φετινό πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνιο, καθώς τα «Αθηναϊκά ντέρμπι» ήταν πάντοτε αμφίρροπα, ανεξαρτήτως της αγωνιστικής και βαθμολογικής κατάστασης των δύο ομάδων.

Για να βρούμε την τελευταία σεζόν, που η ΑΕΚ «πλήγωσε» δις τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να κοιτάξουμε πέρα από τον 21ο αιώνα.

Την σεζόν 1997/98 με απόλυτα σταρ τον Ντέμη Νικολαΐδη και το φοβερό γκολ που πέτυχε απέναντι στον Βάντσικ, πήρε το πρώτο παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια (2-1), ενώ στον δεύτερο γύρο ο Χρήστος Μαλαδένης ήταν αυτός που έκανε την διαφορά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (1-0).

Έχουν περάσει 26 χρόνια από τότε και η ΑΕΚ θα θέλει σίγουρα να επαναλάβει το ίδιο… έργο, διότι με ένα «τρίποντο» σημαίνει πως η Ένωση θα κλείσει την αγωνιστική, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Μπορεί να έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια για τους «κιτρινόμαυρους», από πλευράς Παναθηναϊκού όμως, η… ιστορία είναι αλλιώς.

Το «τριφύλλι» σε αυτά τα 26 έτη έχει πετύχει δύο φορές, αυτό που θα επιχειρήσει να καταφέρει το βράδυ της Κυριακής (13/01) η ΑΕΚ.

Πρώτα έγινε την σεζόν 1999/00, ενώ το επανέλαβε και το 2012/13, την χρονιά που οι «κιτρινόμαυροι» αποχαιρέτησαν τη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
 


Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0