Football Talk

Bundesliga: Η ομαδάρα του Αλόνσο δεν καταλαβαίνει ούτε από απουσίες και δεν σταματά πουθενά!

Bundesliga: Η ομαδάρα του Αλόνσο δεν καταλαβαίνει ούτε από απουσίες και δεν σταματά πουθενά!

Αυτή η Λεβερκούζεν είναι φτιαγμένη από «ατσάλι» και θα παλέψει για το φετινό πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Σπουδαία νίκη για τις «ασπιρίνες» του Τσάμπι Αλόνσο, με χρυσό σκόρερ τον Παλάσιος στο 94’. Τεράστιο διπλό της Άιντραχτ στη Λειψία. Ισόπαλα ολοκληρώθηκαν τα υπόλοιπα τρία απογευματινά παιχνίδια.

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Γερμανίας, έπειτα από την πολυήμερη χριστουγεννιάτικη διακοπή και το (απογευματινό) ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην εκτός έδρας εξόρμηση της πρωτοπόρου Λεβερκούζεν στη Βαυαρία με αντίπαλο την Άουγκσμπουργκ.

Άουγκσμπουργκ – Λεβερκούζεν 0 – 1

Σε αυτή τη φάση της σεζόν, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο καλείται να (από)δείξει από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη, καθώς πολύ πρόσφατα ο Βίκτορ Μπόνιφεϊς, τέθηκε νοκ άουτ και αναμένεται να απουσιάσει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Φλεβάρη, ενώ πλήγμα, ελέω Κόπα Άφρικα, έχει δεχτεί και στα μετόπισθεν με το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας, Όντιλον Κοσούνου και Έντμοντ Ταπσόμπα να βρίσκονται στην Ακτή Ελεφαντοστού για τις υποχρεώσεις των Εθνικών τους ομάδων.

Η Λεβερκούζεν προσπάθησε από νωρίς να αποβάλλει το άγχος της και να πάρει κεφάλι στο σκορ, κράτησε πολύ την μπάλα, δημιούργησε φάσεις αλλά δεν κατόρθωσε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε τέρμα. Η ώρα περνούσε και η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο φάνηκε κοντά στην πρώτη της απώλεια μετά από περίπου έναν μήνα, αλλά στο 94’ μίλησε ξανά η προσωπικότητα της ομάδας του Ισπανού προπονητή. Ο Γκριμάλντο δημιούργησε και ο Εζέκιελ Παλάσιος σημείωσε ένα πραγματικά χρυσό τέρμα για να υπογράψει ένα τεράστιο διπλό για τους πρωτοπόρους που παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας από την Μπάγερν Μονάχου.

Κολωνία – Χαϊντενχάιμ 1 – 1

Η Κολωνία ήταν ανώτερη, δημιούργησε περισσότερες φάσεις κα ευτύχησε να προηγηθεί στο 29’ με γκολ του Ντέιβι Ζέλκε, αλλά η ομάδα του Φρανκ Σμιντ, είχε απάντηση και ισοφάρισε με τον Μπεκ στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης. Ζορίζει η κατάσταση για τους «τράγους» οι οποίοι μετά και την σημερινή απώλεια, βρίσκονται απεγνωσμένα σε αναζήτηση βαθμών.

Φράιμπουργκ – Ουνιόν Βερολίνου 0 – 0

Η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ δεν κατόρθωσε να πάρει κάτι απέναντι στην Ουνιόν Βερολίνου με τους πρωτευουσιάνους να κρατούν κάπως άνετα την ισοπαλία και να μαζεύουν έναν ακόμη πολύτιμο βαθμό στη μεγάλη μάχης της παραμονής που φαίνεται πως θα δώσουν. Οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους δίχως όμως κάποια από τις δύο να καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα.

Μάιντς – Βόλφσμπουργκ 1 – 1

Σε αυτή την αναμέτρηση, οι γηπεδούχοι επείγονταν για βαθμούς, η Βόλφσμπουργκ προσδοκούσε σε μία νίκη που θα την έφερνε πιο κοντά στον στόχο της Ευρώπης. Τελικά τίποτα από τα δύο δεν ήρθε με τις δύο ομάδες να αρκούνται στον βαθμό της ισοπαλίας παρά τις πολλές (εκατέρωθεν) χαμένες ευκαιρίες. Η Βόλφσμπουργκ άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό με τον Τσέρνι για να δει την ομάδα του Γιαν Ζίβερτ να απαντά στο 61ο λεπτό με γκολ του Ελβετού, Βίντμερ.

Λειψία – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0 – 1

Η νίκη της ημέρας (δίχως να έχει παιχτεί το παιχνίδι ανάμεσα στη Ντάρμσταντ και τη Ντόρτμουντ) ανήκει στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία με γκολ του Κνάουφ, μόλις στο 7’ απέδρασε από την έδρα της Λειψίας και την προσέγγισε σε «απόσταση βολής» και τους έξι βαθμούς. Προσπάθησε η Λειψία, δίχως όμως να καταφέρει να αποτρέψει μία επώδυνη ήττα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των υπόλοιπων απογευματινών αναμετρήσεων του Σαββάτου (13/01) για την 17η αγωνιστική της Bundesliga:

Άουγκσμπουργκ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 0 – 1 (94’ Παλάσιος)

Κολωνία – Χαϊντενχάιμ 1 – 1 (29’ Ζέλκε – 55’ Μπεκ)

Φράιμπουργκ – Ουνιόν Βερολίνου 0 – 0

Μάιντς – Βόλφσμπουργκ 1 – 1 (61’ Βίντμερ – 12’ Τσέρνι)

Λειψία – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0 – 1 (7’ Κνάουφ)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0