Football Talk

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ο θρύλος του Γκριεζμάν ξεκίνησε να «χτίζεται» σε έναν… θρίαμβο του Ολυμπιακού (video)

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ο θρύλος του Γκριεζμάν ξεκίνησε να «χτίζεται» σε έναν… θρίαμβο του Ολυμπιακού (video)

Ο Αντουάν Γκριεζμάν είναι και επίσημα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Γάλλος σούπερ σταρ ξεπέρασε τον θρύλο, Λουίς Αραγονές με την αφετηρία του στο σκοράρισμα, να είναι το... Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Στα ημιτελικά του Super Copa, Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ Μαδρίτης μας παρουσίασαν μία εκπληκτική «ματσάρα» με οκτώ γκολ. Η «Βασίλισσα» επικράτησε με 5-3 στην παράταση και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, αφήνοντας τους «ροχιμπλάνκος» με το… παράπονο.

Βέβαια σε αυτή την αναμέτρηση ικανοποιημένοι δεν έμειναν μόνο οι οπαδοί των «μερένχες», αλλά μαζί και οι ποδοσφαιρόφιλοι που έχουν μία παραπάνω… αδυναμία στον Γκριεζμάν. Ο Γάλλος στο 37ο λεπτό πέτυχε το 2-2 και κυριολεκτικά «έγραψε» ιστορία. Ο Αντουάν έγινε και επίσημα ο πρώτος σκόρερ στα χρονικά της Ατλέτικο Μαδρίτης, σημειώνοντας 174 τέρματα ξεπερνώντας τον απόλυτο θρύλο της ομάδας Λουίς Αραγονές, τον οποίο και άφησε στην δεύτερη θέση με 173.

Coaches' Voice | Paving the way

Όλο αυτό το ταξίδι του Γκριεζμάν στο σκοράρισμα, με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, ξεκίνησε περιέργως από την… χώρα μας.

Στην «παρθενική» του σεζόν στην Μαδρίτη (2014/15), η Ατλέτικο κληρώθηκε στους ομίλους του Champions League με τον Ολυμπιακό.

Η «αυλαία» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης άνοιξε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, σε μία βραδιά που όλοι οι Πειραιώτες αποκλείεται να έχουν ξεχάσει.

Ο Ολυμπιακός με τον Μίτσελ στον πάγκο του, σε μία μαγική εμφάνιση πήρε σπουδαία νίκη (3-2), η οποία ακόμη θεωρείται από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές βραδιές στην σύγχρονη ιστορία της χώρας. Δεν είναι και απλό να κερδίζει μία ελληνική ομάδα τη φιναλίστ του περασμένου Champions League, ρίχνοντας μάλιστα και «3ρα».

Τότε όλοι είχαν ασχοληθεί με την τρομερή βραδιά του Ολυμπιακού, όμως εκείνη την ημέρα ο Γκριεζμάν έβαλε το πρώτο… λιθαράκι που οδήγησε στην δημιουργία ενός μεγαλειώδους επιτεύγματος, το οποίο αναμένεται να συνεχίσει να «χτίζει» για τα επόμενα χρόνια.

Είναι δεδομένο πως το… κοντέρ του Γκριεζμάν δεν πρόκειται να σταματήσει μόνο στο 174, καθώς είναι μόλις 32 ετών και δεν δείχνει διατεθειμένος να αφήσει την Ατλέτικο και πάλι μόνη της. Όπως και να έχει όμως είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό πως όλο αυτό ξεκίνησε σε μία «ονειρική» βραδιά του Ολυμπιακού.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0