Football Talk

Έλληνας σκόρερ και για τους δύο σε «ντέρμπι αιωνίων»; Οι 18 έως 24 ετών, δεν ήξεραν πώς είναι! (video)

Έλληνας σκόρερ και για τους δύο σε «ντέρμπι αιωνίων»; Οι 18 έως 24 ετών, δεν ήξεραν πώς είναι! (video)

Ούτε που φαντάζεστε πόσα χρόνια είχαμε να δούμε Έλληνα σκόρερ και για τον Παναθηναϊκό, και για τον Ολυμπιακό, σε μεταξύ τους ντέρμπι!

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος «άνοιξε» το σκορ, ο Φώτης Ιωαννίδης, διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Ο πρώτος δεν πανηγύρισε το γκολ, ως ένδειξη σεβασμού προς τον Παναθηναϊκό, μέσα στον οποίο μεγάλωσε. Ο δεύτερος, «πλήγωσε» για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό, ομάδα από τις ακαδημίες της οποίας ξεκίνησε.

Και κάπως έτσι, είχαμε την πρώτη «100% ελληνική μονομαχία», μετά από πολλά-πολλά χρόνια! Και για να είμαστε ακριβείς, από τις 18 Απριλίου του 2004!

 
Ντέρμπι πρωταθλήματος στη Λεωφόρο, τότε, σε ένα ματς «τελικό». Φημισμένο όσο λίγα «ντέρμπι αιωνίων», κυρίως λόγω των αντιδράσεων του αείμνηστου Νίκου Αλέφαντου, που τότε βρισκόταν στον πάγκο του Ολυμπιακού, για τις διαιτητικές αποφάσεις του Γιώργου Δούρου, και κυρίως, την αποβολή του Τζιοβάνι (72') και τη μη αποβολή του Κυργιάκου.

Ο Άγγελος Μπασινάς είχε «ανοίξει» το σκορ με πέναλτι μόλις στο 7', Στολτίδης (44') και Τζόρτζεβιτς (54') είχαν ανατρέψει το σκηνικό, με τον Γκούμα (81') να ισοφαρίζει, για το τελικό 2-2. Σκορ αρκετό, για να διατηρηθεί πρώτος ο Παναθηναϊκός, στο +2 από τον Ολυμπιακό, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε και να κρατήσει, την τύχη στα χέρια του.

Εν τέλει, όχι μόνο κατέκτησε το πρωτάθλημα, χάρη σε κάποια τεράστια γκολ του Εμάνουελ Ολιζαντέμπε σε Τούμπα και Πύργο, αλλά πήρε και το νταμπλ, επικρατώντας του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στη Νέα Σμύρνη.



Επιστρέφοντας στο σήμερα, καταλαβαίνει κανείς πόσο σπάνιο ήταν ό,τι συνέβη ξανά στη Λεωφόρο, σχεδόν μετά από είκοσι χρόνια!

Αλεξανδρόπουλος και Ιωαννίδης θύμισαν κάτι από ντέρμπι άλλων εποχών στους παλαιότερους, ενώ οι 18 έως 24 ετών, το βίωσαν για πρώτη φορά στη ζωή τους! Και μάλιστα, το πέτυχαν έχοντας... ντισαβαντάζ.

Άλλες οι πιθανότητες να σκοράρει Έλληνας στο ντέρμπι του 2004, με τις δύο ομάδες να χρησιμοποιούν συνολικά 18 Έλληνες (οκτώ ο Παναθηναϊκός, δέκα ο Ολυμπιακός) κι άλλες στο 2024, με... οκτώ (δύο ο Παναθηναϊκός, έξι ο Ολυμπιακός).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0