Football Talk

Δεν «κόβει» ταχύτητα ο Ιωαννίδης, ο Τερίμ πειραματίζεται και η ευχάριστη έκπληξη με Κώτσιρα!

Δεν «κόβει» ταχύτητα ο Ιωαννίδης, ο Τερίμ πειραματίζεται και η ευχάριστη έκπληξη με Κώτσιρα!

Δεν ενθουσιαστήκαμε με τα όσα είδαμε στην Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να είναι «κακοί» αγωνιστικά, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και τους «πράσινους» να βάζουν μπρος στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ιωαννίδης δεν σταματάει να σκοράρει, όπως και ο Τερίμ, να πειραματίζεται!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ας ξεκινήσουμε με ειλικρίνεια, όπως πάντα έτσι πράττουμε μέσα στα blog μας από το BN Sports! Δεν είδαμε τα αναμενόμενα στη Λεωφόρο, ούτε φύγαμε «χορτασμένοι». Τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός ήταν «κακοί» αγωνιστικά, με τους φιλοξενούμενους, βέβαια, να είναι σε πολύ κακό βράδυ.

Προβληματισμένα πρέπει να είναι και τα δύο στρατόπεδα, καθώς ο μεν Ολυμπιακός ήταν «εξαφανισμένος» από το γήπεδο και ο δε Παναθηναϊκός, δεν κατάφερε να πάρει κάτι περισσότερο από μια ισοπαλία.
Το γκολ του Αλεξανδρόπουλου, ήρθε στο χειρότερο σημείο για τους «πράσινους», το οποίο, όμως, το χρησιμοποίησαν ως όπλο τους και άλλαξαν εικόνα μετά το ημίχρονο. Από την αρχή της αναμέτρησης οι πράσινοι πίεσαν σε όλο το γήπεδο, όμως, ήταν πολλές οι φορές που το γήπεδο… έγερνε και υπήρχε μονοδιάστατος τρόπος παιχνιδιού. Η μπάλα «εγκλωβιζόταν» στη δεξιά πτέρυγα και όλη η ομάδα έκλεινε προς τα εκεί.

Σε πολύ κακή μέρα ήταν οι Ρούμπεν Πέρεθ και Αϊτόρ, ενώ ο Τζούριτσιτς, πέρα από μια πολύ ωραία ντρίμπλα που έκανε, είχε πολύ αρνητική παρουσία. Αντ’ αυτού πέρασε ο Μαντσίνι στο γρασίδι ο οποίος έδειξε να έχει αρκετά μεγάλη διάθεση να πρεσάρει και ο Παναθηναϊκός βρήκε κάποιες λύσεις έτσι. Ο Τερίμ τους δυο πρώτους τους αντικατέστησε απόλυτα δίκαια.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού πειραματίστηκε σε ένα ακόμα παιχνίδι (και μάλιστα ντέρμπι), περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Σπόραρ και τον Βέρμπιτς, μετατρέποντας την διάταξη από 4-2-3-1, σε 4-4-2.  Η αλήθεια είναι πως στα τρία παιχνίδια που τον έχουμε δει στον πάγκο, οι πειραματισμοί είναι πολλοί και το 4-4-2 του έχει βγει. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός θύμισε λίγο τον καλό του εαυτό, αλλά δεν εντυπωσίασε κιόλας.

Αυτός που δεν σταματάει να εντυπωσιάζει βέβαια, είναι ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος είχε και τα 24α γενέθλια του. Σε ακόμα ένα παιχνίδι γίνεται ο x-factor για τους «πράσινους», καθώς πάντα βρίσκεται στο σωστό σημείο και είναι αυτός που έχει δώσει τις περισσότερες λύσεις φέτος. Με μια δική του, καρφωτή, κεφαλιά ισοφάρισε και έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές του εμφανίσεις, δείχνοντας πως δεν… κόβει με τίποτα ταχύτητα. Μάλιστα, ο Έλληνας φορ δεν κατάφερε να… κεράσει κι άλλο γκολ για τα γενέθλια του στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, όταν η μπάλα του στρώθηκε μπροστά του για να την «εκτελέσει» και να κάνει το 2-1. Οπότε όλα θα κριθούν την Τετάρτη (17/1) στο Καραϊσκάκης.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, ο Τερίμ αρέσκεται στους πειραματισμούς. Ένας από αυτούς στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν να χρησιμοποιήσει στη θέση «6» τον Γιάννη Κώτσιρα. Όταν μπήκε ο Βαγιαννίδης στη θέση του Πέρεθ, οι περισσότεροι σκέφτηκαν πως θα μπορούσε ο Κώτσιρας να αγωνιστεί ως στόπερ και να περάσει ως αμυντικό χαφ ο (εξαιρετικός) Αράο. Όχι! Ο Τερίμ είχε άλλη άποψη και μάλιστα αυτό μπορεί να του πιστωθεί.

Ο Έλληνας αμυντικός, τα πήγε πολύ καλά στο συγκεκριμένο ρόλο και θα άξιζε να τον δούμε ξανά εκεί. Μπορεί ο Τούρκος προπονητής να του βρει και νέα θέση; Ποιος ξέρει; Παρόλα αυτά ήταν η μεγαλύτερη «έκπληξη» σε αυτές τις λίγες αναμετρήσεις που είναι ο Τερίμ στον Παναθηναϊκό.

*Το Σάββατο προηγείται το ντέρμπι με την ΑΕΚ και μέσα σε μια εβδομάδα ο Παναθηναϊκός, έχει τρία πολύ απαιτητικά παιχνίδια. Η αλήθεια είναι, όμως, πως δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, γιατί ο Τερίμ μόλις έπιασε δουλειά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0