Football Talk

Μυθικό ματς, παράταση, οκτώ γκολ και τελικός για τη Ρεάλ, σε ιστορικό βράδυ για... Ατλέτικο και Γκριεζμάν! (video)

Μυθικό ματς, παράταση, οκτώ γκολ και τελικός για τη Ρεάλ, σε ιστορικό βράδυ για... Ατλέτικο και Γκριεζμάν! (video)

Και τι δεν είχε αυτή η ματσάρα! Οκτώ γκολ, ανατροπή στην... ανατροπή, παράταση και στο φινάλε, νικήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης που «πέταξε» εκτός του τελικού του Σούπερ Καπ Ισπανίας την Ατλέτικο Μαδρίτης (10/01, 5-3)! Κι όλα αυτά, σε ένα βράδυ που ο Αντουάν Γκριεζμάν, έγινε το Νο.1 «κανόνι» σε 121 χρόνια ιστορίας!

Υπάρχουν, άραγε, κατάλληλες λέξεις, για περιγράψουν όσα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης (10/01) στο Ριάντ, στον πρώτο ημιτελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας; Μάλλον όχι, αλλά ας προσπαθήσουμε!

Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης έδωσαν μία μοναδική ποδοσφαιρική παράσταση! Κι αν δεν μας πιστεύετε, δείτε απλώς το 5-3 (!) ως τελικό σκορ, μετά από 120' παιχνιδιού!

Ανατροπή στην ανατροπή, υπέροχα γκολ, buzzer beater και στο φινάλε, «χαλάστρα» στο ιστορικό βράδυ του Αντουάν Γκριεζμάν, που με το 174ο γκολ του, έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για τους «ροχιμπλάνκος»!

Στον τελικό το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι, λοιπόν, που θα μάθει το βράδυ της Πέμπτης (11/01), αν θα διεκδικήσει το 21o Σούπερ Καπ Ισπανίας της ιστορίας της Ρεάλ Μαδρίτης, απέναντι στην Μπαρτσελόνα ή την Οσασούνα.


Η Ατλέτικο Μαδρίτης «άνοιξε» το σκορ μόλις το 6ο λεπτό. Ο Γκριεζμάν εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ερμόσο πήρε την κεφαλιά, και έκανε το 1-0. Η «απάντηση» της Ρεάλ δεν ήταν άμεση, αλλά... ηχηρή!



Ισοφάρισε με ένα γκολ... καρμπόν από τον Ρίντιγκερ στο 20' και στο 29', έφερε «τούμπα» το ματς, με το ωραίο «τσίμπημα» της μπάλας από τον Μεντί!




Οκτώ λεπτά αργότερα (37'), η Ατλέτικο Μαδρίτης επανήλθε, με ένα γκολ του Γκριεζμάν. Γκολ πανέμορφο, αλλά και ιστορικό, αφού τον έχρισε ως τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών, στην ιστορία του συλλόγου!

 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «μηχανές» δεν έσβησαν. Η Ατλέτικο Μαδρίτης πίστεψε πως πήρε την πρόκριση στο 78', χάρις το αυτογκόλ του Ρίντιγκερ, αλλά στο 85' είδε τον Καρβαχάλ να στέλνει το ματς στην παράταση!


 

Εκεί, το αυτογκόλ του Σάβιτς στο 116' και το... τελειωτικό χτύπημα του Μπραΐμ Ντίας στο 120+2', έκριναν τα πάντα. Διαμόρφωσαν το 5-3 ως τελικό σκορ ενός επικού ματς, κι έδωσαν στη Ρεάλ Μαδρίτης την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα ακόμα Σούπερ Καπ Ισπανίας.


 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κέπα, Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μεντί (81' Καμαβινγκά), Βαλβέρδε (112' Γκιουλέρ), Τσουαμενί (81' Ντίας), Μόντριτς (67' Μόντριτς), Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο (106' Θεμπάγιος), Βινίσιους Τζούνιορ (106' Χοσέλου).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Σάβιτς, Χιμένες, Ερμόσο, Γιορέντε (106' Αθπιλικουέτα), Ντε Πολ (90' Βίτσελ), Κόκε (104' Γκαλάν), Σαούλ (67' Μολίνα), Λίνο (67' Ρικέλμε), Μοράτα (91' Κορέα), Γκριεζμάν.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0