Football Talk

Τελευταίο ντέρμπι «αιωνίων» για το Κύπελλο στη Λεωφόρο; Από το μυθικό φάουλ του Λουτσιάνο στον… Γεωργάτο! (video)

Τελευταίο ντέρμπι «αιωνίων» για το Κύπελλο στη Λεωφόρο; Από το μυθικό φάουλ του Λουτσιάνο στον… Γεωργάτο! (video)

Οι «διασταυρώσεις» μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Κύπελλο Ελλάδας είναι ελάχιστες, μα η τελευταία φορά που συναντήθηκαν στη Λεωφόρο, τα είχε… όλα!

Σχετικά Άρθρα

Ώρα Κυπέλλου και ώρα για ντέρμπι «αιωνίων»! Η κλήρωση για τη φάση των «16» της διοργάνωσης έφερε αντιμέτωπο τον Παναθηναϊκό με τον Ολυμπιακό! Ένα ζευγάρι, που η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στον συγκεκριμένο θεσμό.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι δύο αντίπαλοι μετρούν μόλις πέντε παιχνίδια μεταξύ τους για το Κύπελλο Ελλάδας! Επομένως, γίνεται αντιληπτό πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερο γεγονός.

Οι «πράσινοι» φιλοξενούν τους Πειραιώτες στη Λεωφόρο, για την πρώτη αναμέτρηση του ζευγαριού, το βράδυ της Τετάρτης (10/01, 21:30). Για να βρούμε την τελευταία φορά που τους είχαν υποδεχθεί στο συγκεκριμένο γήπεδο, στο πλαίσιο του Κυπέλλου, είναι απαραίτητο να επιστρέψουμε στον Μάρτιο του 2001.

Τότε, «κοντράρονταν» για τη φάση των προημιτελικών, με το πρώτο ματς να έχει λήξει ισόπαλο (1-1), αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Στη Λεωφόρο, ωστόσο, ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και εντυπωσιακός. Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή μπήκαν… φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο, με το σκορ στο 9ο λεπτό να είναι ήδη στο 0-2! Μάλιστα, το δεύτερο τέρμα, που προήλθε από τα πόδια του Λουτσιάνο και ακολούθησε εκείνο του Αλεξανδρή, παραμένει αλησμόνητο!

Ο Βραζιλιάνος, αν και βρισκόταν πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ που είχαν κερδίσει οι «ερυθρόλευκοι», κεραυνοβολώντας τον Αντώνη Νικοπολίδη, που δεν μπορούσε φυσικά να αντιδράσει!

Παράλληλα, μία αξιοσημείωτη στιγμή ήταν και ο πανηγυρισμός του Γρηγόρη Γεωργάτου, όταν ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-3 (είχε μειώσει νωρίτερα ο Λυμπερόπουλος). Τότε, είχε καλέσει τους συμπαίκτες του, για να… δείξουν τα ονόματα στις φανέλες του, σε μία κίνηση που ήρθε ως «απάντηση» σε κάτι αντίστοιχο που είχε πραγματοποιήσει στο πρώτο ματς ο Έλληνας σέντερ φορ των «πρασίνων».

Το τελικό 1-4 διαμόρφωσε ο Ζιοβάνι, «σφραγίζοντας» την πανηγυρική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά.

Πλέον, 23 περίπου χρόνια αργότερα, τα πάντα έχουν διαφοροποιηθεί. Οι «αιώνιοι», όμως, διασταυρώνουν ξανά τα «ξίφη» τους στο Κύπελλο Ελλάδας και μένει να φανεί, ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0