Football Talk

Μίντλεσμπρο – Τσέλσι 1-0: Υπέταξε τους «μπλε» και το... χρυσό γκολ του Χάκνεϊ την φέρνει πιο κοντά στον τελικό! (video)

Μίντλεσμπρο – Τσέλσι 1-0: Υπέταξε τους «μπλε» και το... χρυσό γκολ του Χάκνεϊ την φέρνει πιο κοντά στον τελικό! (video)

Το αγγλικό πρωτάθλημα μπορεί να βρίσκεται κάπου στα μισά, όμως το Carabao Cup πλησιάζει στο τέλος του. Στα ημιτελικά η Μίντλεσμπρο, της δεύτερης κατηγορίας, υποδέχθηκε την Τρίτη (09/01) την «πληγμένη» από τραυματισμούς Τσέλσι και την... πίκρανε. Επικράτησε με 1-0 και... ονειρεύεται τον τελικό!

Σε ένα ματς που θύμισε κάτι από... παλιό ποδόσφαιρο, μιας και δεν υπήρχε το VAR, η Μίντλεσμπρο έκανε το «θαύμα» της, υπέταξε την Τσέλσι, πλησιάζοντας πιο κοντά στον τελικό του Carabao Cup.

Η ομάδα του Ποτσετίνο φάνηκε να έχει εξ αρχής το... πάνω χέρι, μέχρι που ένα μοιραίο λάθος της άμυνας έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να την «πληγώσουν» ανεπανόρθωτα. Ο Τζόουνς έστρωσε την μπάλα στο... πιάτο για τον Χάκνεϊ, ο οποίος φρόντισε να σκοράρει στο 37’.

Ήταν το πρώτο γκολ που έβαλε παίκτης της Μίντλεσμπρο ενάντια στην Τσέλσι, μετά το 2006, βάζοντας τέλος στις 9 σερί νίκες των «μπλε» απέναντι στην οικοδέσποινα.

Ο Πάλμερ ήταν ο... μοιραίος του σημερινού αγώνα, καθώς έχασε και τις τρεις ευκαιρίες που είχε για να κάνει την ανατροπή και να βάλει μπροστά την ομάδα του. Η Μίντλεσμπρο κατάφερε να αποδιοργανώσει τους φιλοξενούμενους, των οποίων η εικόνα από τη στιγμή που δέχθηκαν το γκολ και έπειτα δεν τους αντιπροσωπεύει.

Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Τομ Γκλόβερ, που έδωσε τον αγώνα της ζωής του. Είναι αξιοθαύμαστο το πώς η Μίντλεσμπρο έκλεψε... την παράσταση, χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα μετά το γκολ και ένω προηγήθηκαν δύο αναγκαστικές αλλαγές στο 5’ και στο 20’.

Η «μπόρο» φρόντισε να δώσει και το ομορφότερο... δώρο στον ιδιοκτήτη της, Στιβ Γκίπσον, ο οποίος γιόρταζε τα γενέθλιά του, κλείνοντας τα 66 του χρόνια. Τώρα απλώς αναμένει να επαναλάβει την... μαγεία της πρώτης της εμφάνισης και στη ρεβάνς στις 23 Ιανουαρίου.

Να σημειωθεί πως δεν έγινε χρήση του VAR, καθώς το σύστημα δεν είναι εγκατεστημένο στο γήπεδο της Μίντλεσμπρο, ενώ για να μην δημιουργηθεί ζήτημα αδικίας, δεν θα χρησιμοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα ούτε στο ματς της Λίβερπουλ με την Φούλαμ, παρόλο που το διαθέτουν και οι δύο. Πάντως, στον τελικό αναμένεται να αξιοποιηθεί κανονικά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μίντλεσμπρο (Μ. Κάρικ): Γκλόβερ, Φαν Ντεν Μπεργκ, Φράι, Ένγκελ, Μπανγκούρα (20’ Κλαρκ), Μπάρλασερ, Χάκνεϊ, Τζόουνς, Χάουσον, Κρουκς, Λατ Λατ (5’ Κόμπερν)

Τσέλσι (Μ. Ποτσετίνο): Πέτροβιτς, Γκούστο, Ντισασί, Σίλβα, Κόλγουιλ, Φερνάντες (63’ Μπρόχα), Καϊσέδο, Γκάλαχερ, Πάλμερ, Μαντουέκε (63’ Μούντρικ), Στέρλινγκ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0