Football Talk

Ο Βέρνερ επέστρεψε στο «Νησί» για μία εξιλέωση, που δεν «βίωσε» ούτε στην Bundesliga! (video)

Ο Βέρνερ επέστρεψε στο «Νησί» για μία εξιλέωση, που δεν «βίωσε» ούτε στην Bundesliga! (video)

Ο Τίμο Βέρνερ είναι και επίσημα παίκτης της ΤότεναμΕπέστρεψε στην Premier League, για να «καθαρίσει» το όνομά του, μέσω μίας δεύτερης θητείας/ευκαιρίας. Ακριβώς ό,τι προσπάθησε να κάνει και στην Bundesliga. Αν δεν τα κατέφερε εκεί, όμως, γίνεται να ελπίζει;

Η απόκτηση του Τίμο Βέρνερ υπό τη μορφή δανεισμού από την Τότεναμ είναι γεγονός. Ο Γερμανός είναι έτοιμος για το δεύτερο πέρασμά του από την Premier League, με το πρώτο να μην ήταν και τόσο πετυχημένο, όσο ο ίδιος, αλλά και οι φίλοι των «μπλε» ήλπιζαν ότι θα είναι, όταν τον αποκτούσαν από τη Λειψία το καλοκαίρι του 2020. Και αυτό, γιατί οι εμφανίσεις του με τη γερμανική ομάδα και ιδιαίτερα αυτές της σεζόν 2019/2020, αποτέλεσαν τον καθοριστικό παράγοντα για τη μετακίνησή του στο Δυτικό Λονδίνο.

Η συνεισφορά του υπήρξε σημαντικότατη. Πέτυχε 34 γκολ και σημείωσε 13 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο δεν επρόκειτο για «πυροτέχνημα». Από όταν αποκτήθηκε από τη Στουτγκάρδη το καλοκαίρι του 2016, έγινε ένας αξιόπιστος επιθετικός για την ομάδα της Λειψίας, σκοράροντας στην πρώτη του σεζόν 21 γκολ σε 31 συμμετοχές για το πρωτάθλημα.

Οι αριθμοί του ήταν υψηλοί και τις επόμενες χρονιές, οπότε και έκανε το επόμενο βήμα με την μεταγραφή του στην κορυφαία λίγκα του κόσμου.

Παρ’ όλα αυτά, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά στο «Νησί», με τον ίδιο να δυσκολεύεται πολύ να ανταπεξέλθει στη νέα αυτή πρόκληση. Στοιχεία που τον χαρακτήριζαν, όπως ο γρήγορος διασκελισμός του, το υψηλό πρέσινγκ και ο καλός χειρισμός της μπάλας, συνέχισαν να αποτελούν μέρος του παιχνιδιού του, όμως «έχασε» το κύριο χαρακτηριστικό για το οποίο αποκτήθηκε από την Τσέλσι: την επαφή του με την αντίπαλη εστία.

Την πρώτη του σεζόν είχε μόλις 6 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ τα συνολικά 12 σε όλες τις διοργανώσεις δεν δικαιολόγησαν το ποσό των 53 εκατ. ευρώ που έδωσαν οι «μπλε» στη γερμανική ομάδα. Οι αριθμοί του δεν βελτιώθηκαν ούτε την αμέσως επόμενη χρονιά, κάτι που φανερώνουν τα μόλις 4 γκολ του σε επίπεδο Premier League, σε μία χρονική περίοδο που συνυπήρξε με τους Ρομέλου Λουκάκου και Κάι Χάβερτς στην επίθεση, οπότε μειώθηκαν και τα λεπτά συμμετοχής του, παίζοντας σε 14 ματς λιγότερα.

Οι υψηλές προσδοκίες δεν τελεσφόρησαν, η Τσέλσι αποδέχθηκε το καλοκαίρι του 2022 την πρόταση της πρώην ομάδας του και κάπως έτσι, ξαναγύρισε στην Bundesliga. Πολλοί περίμεναν ότι έτσι θα επέστρεφε στο καλό αγωνιστικό του πρόσωπο, όμως το δεύτερο πέρασμά του απείχε αρκετά από το πρώτο.

Τα 18 του γκολ σε 54 συμμετοχές αυτό τον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στη Γερμανία είναι μία μικρή συγκομιδή. Πέρυσι βρέθηκε πίσω από τον πρώτο σκόρερ της ομάδας Κρίστοφερ Ενκουκού με μονοψήφιο αριθμό τερμάτων (9), ενώ φέτος τα μόλις δύο γκολ που έχει σκοράρει στο πρωτάθλημα επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η αναγέννηση που ήλπιζε, εν τέλει δεν ήρθε.

Ίσως, όμως, έρθει με το δεύτερο πέρασμά του από την Premier League. Τα «σπιρούνια» είδαν τον Χάρι Κέιν να αποχωρεί το καλοκαίρι για την Μπάγερν Μονάχου, με τον Χέουνγκ Μιν Σον να έχει αναλάβει πλέον το ρόλο του αρχισκόρερ της ομάδας έχοντας 12 γκολ έως τώρα. Με τον Ριτσάρλισον να αποδεικνύεται ως μη αξιόπιστη λύση μπροστά από τα αντίπαλα δίχτυα, ο Άγγελος Ποστέκογλου ελπίζει ότι θα θωρακίσει την επίθεση της ομάδας του με την έλευση του Τίμο Βέρνερ.

Μένει να δούμε αν ο Γερμανός θα κατορθώσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων της Premier League. Κάτι που για να το πετύχει θα χρειαστεί να αφήσει πίσω του τις περασμένες αναμνήσεις του από το «Νησί» και να θυμηθεί τις -παλιές- καλές του ημέρες στη Λειψία.


Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0