Football Talk

Αντίο «Κάιζερ»: Έφυγε στα 78 του χρόνια ο Φραντς Μπεκενμπάουερ!

Αντίο «Κάιζερ»: Έφυγε στα 78 του χρόνια ο Φραντς Μπεκενμπάουερ!
Το ποδόσφαιρο είναι φτωχότερο από το απόγευμα της Δευτέρας (08/01). Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Μπάγερν ΜονάχουΦραντς Μπεκενμπάουερ, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 78 ετών.
Με ακόμα μία μεγάλη απώλεια για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, «μπήκε» το 2024. Ο θρύλος της Γερμανίας και της Μπάγερν Μονάχου, Φραντς Μπεκενμπάουερ, απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, μόλις λίγες ημέρες μετά τον Μάριο Ζαγκάλο. Εκείνος ήταν ο πρώτος που κατέκτησε Παγκόσμιο Κύπελλο, τόσο ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως προπονητής, και ο Μπεκενμπάουερ, ο δεύτερος που το έπραξε.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, έπασχε από πάρκινσον και επιθετική μορφή άνοιας, και ζούσε στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας για φορολογικούς λόγους. Εκεί «άφησε» και την τελευταία του πνοή.

Ο «Κάιζερ», όπως ήταν το παρατσούκλι του, υπήρξε τεράστια φυσιογνωμία, με τη φήμη του, να ξεπερνά κατά πολύ τα σύνορα της χώρας του, ενώ έως και σήμερα, λογίζεται ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που φόρεσε ποτέ τη φανέλα των Βαυαρών.

Είχε γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σήκωσε ως αρχηγός, το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Κύπελλο Πρωταθλητριών, την ίδια χρονιά, το 1974. Στη συνέχεια, κατέκτησε το βαρύτιμο ευρωπαϊκό διασυλλογικό τρόπαιο, και το 1975 και το 1976.



Επανέλαβε την επιτυχία σε Μουντιάλ, από την θέση του προπονητή αυτήν τη φορά, οδηγώντας τη Γερμανία στην κατάκτηση το 1990, στα γήπεδα της Ιταλίας.

Στο απόλυτα πετυχημένο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, που διοργανώθηκε στη Γερμανία, υπήρξε πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής.

Γερμανός «μύθος» αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο σε δύο περιπτώσεις, κρατώντας στα χέρια του την χρυσή μπάλα τόσο το 1972, όσο και το 1976.

Φόρεσε την φανέλα της εθνικής του ομάδας 103 φορές σημειώνοντας μάλιστα και 14 τέρματα. Σε συλλογικό επίπεδο ο Μπεκενμπάουερ μέτρησε 620 συμμετοχές, περισσότερες εξ αυτών με την αγαπημένη του Μπάγερν Μονάχου, σκοράροντας συνολικά 74 γκολ.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0