Football Talk

Ο κύκλος του Φερνάντο Σάντος σε σύλλογο, «έκλεισε» και... ξανάνοιξε, με μία ήττα του ΠΑΟΚ στο Βικελίδης! (video)

Ο κύκλος του Φερνάντο Σάντος σε σύλλογο, «έκλεισε» και... ξανάνοιξε, με μία ήττα του ΠΑΟΚ στο Βικελίδης! (video)
Αφοσιώθηκε στις εθνικές ομάδες, για 14 ολόκληρα χρόνια. Μεσολάβησαν πολλά, αλλά στην επιστροφή του σε σύλλογο, το Άρης - ΠΑΟΚ στο Βικελίδης παρέμεινε «κοινός παρονομαστής». Έστω κι αν οι πιθανότητες, ήταν ελάχιστες!

Μερικές φορές στη ζωή υπάρχουν περίεργες συμπτώσεις. Μία ανάλογη αφορά και την προπονητική καριέρα του Φερνάντο Σάντος σε σύλλογο, η οποία «τελείωσε» προσωρινά, μετά από μία ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη (3-2) στο Κλεάνθης Βικελίδης το 2010, και ξεκίνησε εκ νέου, μετά από περίπου 14 χρόνια, εν μέσω του ίδιου γεγονότος!

Ο Πορτογάλος τεχνικός ανακοινώθηκε από την Μπεσίκτας, την ώρα που διεξαγόταν το ντέρμπι Άρης - ΠΑΟΚ, στο οποίο οι «κίτρινοι» κατόρθωσαν να επικρατήσουν 2-1 και να πάρουν το «τρίποντο» διακόπτοντας το αήττητο σερί του «Δικεφάλου του Βορρά».  



Η τελευταία ομάδα που προπόνησε ο Σάντος, προτού ξεκινήσει την μακροχρόνια θητεία του ως ομοσπονδιακός προπονητής, ήταν ο ΠΑΟΚ, με τον οποίο έκανε και πρωταθλητισμό τη σεζόν 2009-10, ωστόσο είδε τον Παναθηναϊκό να... κόβει πρώτος το «νήμα» του τίτλου.

Ο 69χρονος -σήμερα- τεχνικός, απομακρύνθηκε από τον «ασπρόμαυρο» πάγκο το καλοκαίρι του 2010, και έκτοτε κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος, ακολούθως σε αυτόν της Πορτογαλίας, και στη συνέχεια εργάστηκε ως τεχνικός της Πολωνίας.

Πάντως, είναι τουλάχιστον παράδοξο, πως το τελευταίο παιχνίδι του Φερνάντο Σάντος σε πάγκο συλλόγου, ήταν ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης και 14 χρόνια αργότερα, στις 7 Ιανουαρίου του 2024, ξεκίνησε εκ νέου το προπονητικό του «ταξίδι» σε διασυλλογικό επίπεδο, ακριβώς πάνω στην ίδια ημερομηνία, ενός ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, που έπαιξε σε «επανάληψη».



Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0