Football Talk

Δύο σερί «τρίποντα» της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης, από τότε που ο Παπαϊωάννου έπαιξε... τερματοφύλακας! (video)

Δύο σερί «τρίποντα» της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης, από τότε που ο Παπαϊωάννου έπαιξε... τερματοφύλακας! (video)

Το «διπλό» της ΑΕΚ στην έδρα του Ολυμπιακού, δεν έχει μόνο βαθμολογική σημασία...

Η ΑΕΚ έφυγε για δεύτερο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος, με το «διπλό» από το Γεώργιος Καραϊσκάκης. Σε ένα ντέρμπι γεμάτο ένταση και με... τρίτο ημίχρονο, επικράτησε με σκορ 2-1 (07/01) του Ολυμπιακού.

Και κάπως έτσι, σε συνδυασμό με το περσινό της 3-1 στα Play Offs, έκανε το 2/2, στις τελευταίες επισκέψεις της στο Φάληρο, για ματς πρωταθλήματος.

Μία έδρα, που παραδοσιακά την δυσκολεύει. Άλλωστε, δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό στατιστικό, από το γεγονός πως κατάφερε να πάρει δύο συνεχόμενες νίκες πρωταθλήματος εκεί, μετά από 55 ολόκληρα χρόνια!

Και τονίζουμε το «εκεί», γιατί ναι μεν τα είχε καταφέρει τις σεζόν 2002/03 και 2003/04 στη Ριζούπολη, αλλά το Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι η φυσική έδρα του Ολυμπιακού.



Συγκεκριμένα, είχε επικρατήσει στο Φάληρο με σκορ 4-1 στην 9η αγωνιστική της σεζόν 1967/68 και κατάφερε να πράξει κάτι ανάλογο την αμέσως επόμενη (1968/69), νικώντας με 3-2!

Το πλέον εντυπωσιακό του συγκεκριμένου ματς, είναι πως ο Μίμης Παπαϊωάννου, που είχε σκοράρει στο 78', αγωνίστηκε ως γκολκίπερ στα τελευταία λεπτά!

«Αποβλήθηκε ο Σεραφείδης και ο προπονητής δεν ήθελε να βάλει μέσα τον Κωνσταντινίδη επειδή ήταν κρύος. Εγώ είχα παίξει στην προπόνηση κάτω από το τέρμα και έτσι πήγα. Ο Ολυμπιακός πίεζε και μένα πονούσε η μέση μου. Αλλά νομίζω είχα πιάσει ένα ή δυο καλά σουτ» είχε αναφέρει ο ίδιος, μεταξύ άλλων, για εκείνο το παιχνίδι. Κάτι που για την ιστορία, χρειάστηκε να επαναλάβει, και το 1971 σε ένα άλλο ματς με την Παναχαϊκή.



Επιστρέφοντας στα δύο σερί «τρίποντα», γίνεται ξεκάθαρο από τα ονόματα που αναφέρθηκαν και μόνο, πόσος καιρός μεσολάβησε, για να καταφέρει η ΑΕΚ κάτι ανάλογο.

Και κάπως έτσι, το νέο της «διπλό» επί του Ολυμπιακού, με βασική του έδρα το Γεώργιος Καραϊσκάκης, αποκτά εκτός από βαθμολογική, και ιστορική σημασία.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0