Football Talk

«Ντόπα» Σπόραρ, πρώτη θέση και τώρα η ώρα της κρίσης!

«Ντόπα» Σπόραρ, πρώτη θέση και τώρα η ώρα της κρίσης!

Τρίποντο πρώτης θέσης, με τον Σπόραρ που χρειαζόταν τη συγκεκριμένη «ντόπα» εν όψει των επερχόμενων, απαιτητικών αναμετρήσεων εντός Ιανουαρίου, για τον Παναθηναϊκό!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Πρώτος, ωραίος, αλλά μόνο άνετος δεν είναι ο Παναθηναϊκός στον βαθμολογικό πίνακα της Stoiximan Super League. Με σκορ 2-1 (07/01) πήρε το δεύτερο διαδοχικό τρίποντο για το 2024 και έδωσε περισσότερα χαμόγελα για την «εποχή Τερίμ».

Η πρώτη θέση στη βαθμολογία ναι μεν ήρθε με την λήξη της αναμέτρησης, αλλά οι «πράσινοι» ανέμεναν το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Οι «κίτρινοι» έκαναν τη δουλειά τους και λειτούργησαν ευεργετικά για τον Παναθηναϊκό, υπερασπιζόμενοι την έδρα τους και έριξαν τον «Δικέφαλο του Βορρά» από την κορυφή!

Ντέρμπι εκτός από τη Θεσσαλονίκη όμως, είχαμε και στο Φάληρο, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την ΑΕΚ. Το εν λόγω παιχνίδι όμως, δεν θα επηρέαζε την πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά την διαφορά των δύο προαναφερθέντων από την κορυφή.

Σε κάθε περίπτωση το «τριφύλλι» είναι πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα, με τον Αντράζ Σπόραρ να πετυχαίνει δύο γκολ και να δίνει στους γηπεδούχους μια διαφορά σκορ ασφαλείας. Ο Παναιτωλικός είχε τις ευκαιρίες του και μάλιστα κατάφερε να σκοράρει ένα γκολ, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των παικτών του Φατίχ Τερίμ στα τελευταία λεπτά.

Τέλος καλό, όλα καλά όμως, με τον Σπόραρ να… ντοπάρεται από αυτά τα δύο γκολ, καθώς τα είχε μεγάλη ανάγκη για να χτίσει ψυχολογία, διότι το τελευταίο διάστημα Ιωαννίδης και Γερεμέγεφ τον «έστειλαν» στην τρίτη θέση του ροτέισον με τις επιβλητικές εμφανίσεις τους. Το τάιμινγκ που πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη «ντόπα» είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί έρχονται παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων που θα μας δώσουν ένα αποτέλεσμα για το κατά πόσο η ομάδα θα βρίσκεται μέσα στους στόχους της σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Η ώρα της κρίσης λοιπόν, είναι τώρα. Δύο παιχνίδια τις επόμενες Τετάρτες (10/1 και 17/1) με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας, είναι υψηλής έντασης, ενώ για το θεσμό του πρωταθλήματος μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου υπάρχουν επίσης υψηλές απαιτήσεις με εκτός έδρας παιχνίδι με ΑΕΚ (14/1) και ΠΑΟΚ (28/1), ενώ ένα παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο (21/1) θα είναι σε λίγο χαμηλότερους σφυγμούς σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Ο Τερίμ συνεχίζει να πειραματίζεται στο κομμάτι της αρχικής ενδεκάδας, πραγματοποιώντας πέντε αλλαγές σε σχέση με την πρώτη του αναμέτρηση στον πρώτο πάγκο, με τον Ζέκα να παίρνει θέση βασικού, μετά την επιστροφή του. Το τρίποντο εκ των πραγμάτων ήταν πολύ σημαντικό, αλλά πρέπει να υπάρχουν καλές παρουσίες και στα ερχόμενα παιχνίδια, για να μπορέσει η ομάδα να διεκδικεί τον τίτλο, με έναν νέο προπονητή στο «τιμόνι» και την άμυνα της… λειψή!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0