Football Talk

Άρης – ΠΑΟΚ 2-1: Στο Βικελίδης είναι... αλλιώς και «αντίο» στο αήττητο!

Άρης – ΠΑΟΚ 2-1: Στο Βικελίδης είναι... αλλιώς και «αντίο» στο αήττητο!

Δύο στιγμές ήταν αρκετές για τον Άρη! Η ομάδα του Άκη Μάντζιου κέρδισε με 2-1 (07/01) στο Κλ. Βικελίδης και διέκοψε το αήττητο σερί των 11 παιχνιδιών του ΠΑΟΚ! Έτσι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έπεσε από την κορυφή, μετά τη 17η αγωνιστική της Stoiximan Super League, όντας στο -2 από τον Παναθηναϊκό.

Αν και για 45 λεπτά το ματς κυλούσε ήρεμα, στο δεύτερο μέρος, έγιναν σχεδόν… όλα! Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις καλές του στιγμές, «χτύπησε» δύο φορές τον ΠΑΟΚ και έφτασε σε μία σπουδαία νίκη, με 2-1 (07/01) στο Κλ. Βικελίδης, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Αυτό σήμανε και το φινάλε για το αήττητο σερί που έτρεχε ο «Δικέφαλος του Βορρά», καθώς δεν είχε γνωρίσει την ήττα σε 11 διαδοχικά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Παράλληλα, με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός ανέβηκε εκ νέου στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αποκτώντας δύο βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Ο ρυθμός ήταν αρκετά χαμηλός κατά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Χαρακτηριστικό είναι ότι, πέρα από μία κεφαλιά του Κουλιεράκη στο 25’, που όμως πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα, δεν υπήρχε κάτι αξιοσημείωτο στο ματς, μέχρι και το 44ο λεπτό!

Τότε, ο Άρης βγήκε στην αντεπίθεση με τον Μορόν, ο οποίος έκανε και το σουτ, αλλά είδε τον Βιεϊρίνια να επιστρέφει ταχύτατα και με τάκλιν να στέλνει την μπάλα σε κόρνερ.

Ό,τι δεν έγινε στο πρώτο ημίχρονο, πραγματοποιήθηκε με την έναρξη του δεύτερου! Μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, ο Σαβέριο γέμισε από αριστερά και ο Σουλεϊμάνοφ με πλασέ στην περιοχή, νίκησε τον Κοτάρσκι και έκανε το 1-0 για τον Άρη.

arhw.jpg

Μάλιστα, οι «κίτρινοι» δεν έμειναν εκεί. Στο 59’, ο δημιουργός του πρώτου γκολ έγινε ξανά αποδέκτης της μπάλας, πάτησε περιοχή και με όμορφο πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0!

Ο Λουτσέσκου προχώρησε άμεσα σε αλλαγές, έκανε επιθετική την ομάδα του και μπόρεσε να φτάσει στη μείωση του σκορ, στο 75ο λεπτό. Ο Κωνσταντέλιας γύρισε στον Σβαμπ, με τον τελευταίο να βρίσκει τον Μπάμπα, που σούταρε και είδε την μπάλα να κοντράρει και να πηγαίνει στην εστία του Κουέστα, για το 2-1.

baba.jpg

Παρ’ όλα αυτά, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο, παρά το γεγονός ότι πίεσε, με αποτέλεσμα ο Άρης να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (90+5' Ρόουζ), Νταρίντα, Τζούρασεκ (82' Ντουκουρέ), Σουλεϊμάνοφ (90+5' Ζαμόρα), Σαβέριο (81' Παναγίδης), Μορόν (90+5' Φεράρι)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (68' Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (67' Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (68' Ζίβκοβιτς), Τάισον, Μουργκ (56' Κωνσταντέλιας), Μπράντον (81' Τζίμας)

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0