Football Talk

Άρσεναλ - Λίβερπουλ 0-2: Ευκαιρίες, δοκάρια και... πρόκριση με μοιραίο τον Κίβιορ, και «εκτελεστή» τον Ντίας! (video)

Άρσεναλ - Λίβερπουλ 0-2: Ευκαιρίες, δοκάρια και... πρόκριση με μοιραίο τον Κίβιορ, και «εκτελεστή» τον Ντίας! (video)

Και τι δεν έγινε! Ευκαιρίες με το... τσουβάλι, τρία δοκάρια, αλλά στο φινάλε του Άρσεναλ - Λίβερπουλ (07/01, 0-2), χαμογέλασαν οι «Reds»! Στον 4ο γύρο του FA Cup το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ, με τον Κίβιορ να εξελίσσεται στον «αρνητικό πρωταγωνιστή» της βραδιάς, πριν ο Λουίς Ντίας... αποτελειώσει τους Λονδρέζους!

Ήταν το πολυαναμενόμενο ματς της ημέρας (07/01) και στην πράξη, δικαιολόγησε πλήρως τον τίτλο του! Άρσεναλ και Λίβερπουλ έδωσαν μία μοναδική ποδοσφαιρική παράσταση στο Έμιρεϊτς, παρότι μπήκαν μόλις δύο γκολ, στο μεταξύ τους ματς, για τον 3ο γύρο του FA Cup.

Όλα κρίθηκαν, ουσιαστικά, από το αυτογκόλ του Κίβιορ στο 80ο λεπτό, με τον Ντίας να βάζει το... κερασάκι στην «τούρτα» στην τελευταία φάση!

Πραγματικός... χαμός στο ματς, με πολλές ευκαιρίες και για τις δύο πλευρές, αλλά και τρία δοκάρια, συνολικά!

Από το 3ο έως το 11ο λεπτό, η Άρσεναλ έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ. Αρχικά (3') με τον Νέλσον, που πέρασε τον Άλισον, αλλά από πλάγια θέση, έστειλε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων την μπάλα. Έπειτα στο 8', με τον Χάβερτς να στέλνει την μπάλα λίγο έξω και τέλος στο 11', με τον Έντεγκαρντ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι, μετά από φάση διαρκείας στα «καρέ» της Λίβερπουλ.

Η κυριαρχία των γηπεδούχων συνεχίστηκε και άγγιξαν ξανά το γκολ, στο 38' και στο 39'. Ωστόσο, στην πρώτη περίπτωση ο Άλισον απέκρουσε το σουτ του Γουάιτ, ενώ στη δεύτερη, η προσπάθεια του Χάβερτς δεν βρήκε εστία.

Η αντίδραση της Λίβερπουλ, ήρθε λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Άρνολντ εξαπέλυσε έναν κεραυνό, αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Ράμσντεϊλ.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε εντελώς διαφορετική εικόνα. Το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ πήρε τα ηνία κι έφτασε κοντά στο γκολ στο 54'. Το σουτ του Νούνιες, όμως, μετά από δική του υπέροχη ατομική ενέργεια, πέρασε έξω.

Στο 77' ήταν η σειρά του Λουίς Ντίας να απειλήσει, όμως ο Ράμσντεϊλ, ήταν σε ετοιμότητα. Η πίεση των φιλοξενούμενων δεν σταμάτησε. Είχαν δοκάρι με κεφαλιά του Ζότα ένα λεπτό αργότερα (78') και ο «γόρδιος δεσμός», λύθηκε στο 80ο λεπτό, με αυτογκόλ!

Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Άρνολντ, ο Κίβιορ δεν υπολόγισε σωστά την κεφαλιά του, και την έστειλε στην εστία της ομάδας του!

Η Άρσεναλ βγήκε μπροστά στα εναπομείναντα λεπτά, προσπαθώντας να ισοφαρίσει, αλλά στο φινάλε, δέχθηκε και δεύτερο γκολ, στην τελευταία φάση του ματς.

Ο Ντίας με φοβερό τελείωμα, μετά από πάσα του Ζότα, διαμόρφωσε το 2-0 ως τελικό σκορ του ματς, και «σφράγισε» την θέση της Λίβερπουλ στον 4ο γύρο του FA Cup.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Μαγκαλάες, Κίβιορ (88' Τροσάρ), Ράις, Ζορζίνιο (81' Ενκέτια), Έντεγκααρντ, Σακά, Νέλσον (62' Μαρτινέλι), Χάβερτς (88' Σμιθ-Ρόου)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Κουάνσα, Γκόμεζ, Μακάλιστερ (59' Χράφενμπερχ), Τζόουνς (76' Κλαρκ), Έλιοτ (75' Μπράντλεϊ), Ντίας, Νούνιες, Χάκπο (59' Ζότα)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0