Football Talk

Νάπολι: Πώς από... πεντάμορφη πρωταθλήτρια, έφτασε στο φετινό «τέρας»! (video)

Νάπολι: Πώς από... πεντάμορφη πρωταθλήτρια, έφτασε στο φετινό «τέρας»! (video)
Αυτή η Νάπολι σε στέλνει σε... ψυχίατρο! Κάτι λιγότερο από 8 μήνες μετά, οι «παρτενοπέι» δεν θυμίζουν σε τίποτα την ασταμάτητη αρμάδα του Σπαλέτι και βυθίζονται στην ένατη θέση. Πέρυσι, στο κλείσιμο του πρώτου γύρου, η Νάπολι πραγματοποιούσε «παρέλαση» και είχε συγκεντρώσει 22 βαθμούς περισσότερους. Φέτος, δίνει μάχη για να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κι όλα αυτά, δίχως να έχει «πειραχθεί» η ομάδα που οδήγησε στον θρίαμβο του 2022/2023.

Αυλαία σε έναν θλιβερό πρώτο γύρο έριξε η Νάπολι του Βάλτερ Ματσάρι, η οποία γνώρισε νέα ήττα με κάτω τα χέρια (07/01, 3 – 0), αυτήν τη φορά από την «γκρανάτα» στο Τορίνο, χάνοντας ακόμη περισσότερο έδαφος στη μάχη της… Ευρώπης.


Αυτή τη στιγμή, οι «παρτενοπέι», κάθονται στην 9η θέση της βαθμολογίας, έχοντας συγκεντρώσει 28 βαθμούς, ευρισκόμενοι (κρατηθείτε) στο μείον 20 από την πρωτοπόρο Ίντερ.

Κάτι λιγότερο από έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του Scudetto, η ομάδα από τον ιταλικό νότο δείχνει να βρίσκεται σε αναζήτηση προσανατολισμού και δεν θυμίζει σε τίποτε την περυσινή ομαδάρα του Σπαλέτι.

Ελάχιστοι θα μπορούσαν να φανταστούν πως η ομάδα που πέρυσι σάρωσε στο πρωτάθλημα της Serie A και μάλιστα, πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία στο Champions League, φτάνοντας έως τους «8», φέτος θα βολοδέρνει κάπου στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Ασύλληπτο εάν ακόμη αναλογιστεί κανείς πως με εξαίρεση την πώληση του Μιν-ζάε Κιμ, δεν έχει αποχωρήσει κανείς άλλος από τους ποδοσφαιριστές του βασικού κορμού.

Τέτοια στιγμή την περυσινή σεζόν, η Νάπολι βρισκόταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 50 βαθμούς, 22 περισσότερους από την φετινή φτωχή συγκομιδή και στο + 12 από τη δεύτερη Μίλαν. 

Αξίζει να αναφερθεί πως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού, η επίδοση της Νάπολι και η 9η θέση, συνιστούν και την δεύτερη χειρότερη επίδοση πρωταθλήτριας στη Serie A, που καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Η χειρότερη επίδοση ανήκει στην Μίλαν, τη σεζόν 1996/1997, η οποία ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο, στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, και η θέση του Βάλτερ Ματσάρι μοιάζει επισφαλής, με τον πάγκο των «παρτενοπέι» να θυμίζει σε αυτή τη φάση «ηλεκτρική καρέκλα», και τον Ντε Λαουρέντις να καλείται να εντοπίσει την έξοδο από το... αδιέξοδο, στο οποίο ο ίδιος με τις αποφάσεις του οδήγησε την ομάδα που αγαπά.

Η δεύτερη θητεία του τεχνικού από το Σαν Βιντσέντζο αποτελεί σκέτη καταστροφή, έχοντας σε 10 παιχνίδια απολογισμό, τριών νικών, μίας ισοπαλίας και 6 ηττών! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια (πρωταθλήματος και κυπέλλου) η Νάπολι δεν έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, έχοντας στο διάστημα αυτό δεχτεί και εννέα τέρματα.




Δημήτρης Τσάκνης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0